Valtuusto, kokous 31.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Kirkonkylän koulun toimintojen siirto rakentamisen ajaksi, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2021-1399

Perustelut

Anu Åberg esitti seuraavan Tuusulan Keskustan, Tuusulan RKP:n, Tuusulan KD:n, Matti Alangon ja Tuusulan Puolesta ry:n aloitteen:

"Kirkonkylän kotikouluyhdistykseltä on tullut lukuisia yhteydenottoja valtuutetuille liittyen Kirkonkylän koulun toimintoihin rakentamisen ajaksi. Vanhempia harmittaa, että lasten ja kyläyhteisön sosiaalisia rakenteita hajautetaan, kouluja joudutaan vaihtamaan väistön aikana lukuisia kertoja ja vanhemmat joutuvat miettimään moneen kertaan kuljetuksiin liittyviä asioita. 
On ollut puhetta, että koulun koulupaviljongit hajautetaan väistön ajaksi kahteen eri kohteeseen jossain vaiheessa syksyä 2021. Sitä ennen lapsia hajasijoitetaan eri kouluihin erinäisiksi jaksoiksi. 
Ehdotamme, että sivistystoimi ja tilakeskus tarkastelevat uudelleen Kirkonkylän koulun toimintojen rakentamisen aikaisen sijoittelun siten että vähintään Tuuskodon vastainen kiinteistö arvioidaan koulupaviljonkien sijoituspaikkana. Kiinteistö on rauhallisella sijainnilla lähellä nykyistä koulua. Siinä on liittymät lähellä ja siitä ei ole kiire alta pois, jos sattuisi että varsinaisen koulun rakennusaika venyy. Kunnalle ei siten myöskään kohdistuisi uusia lasten kuljetuskuluja ja henkilökunnalle jatkuvaa työympäristön myllerrystä. 
Henkilökunnan pysäköintitilat löytyvät valmiina, Tuuskotoon on järjestettävissä ruokailu ja jopa mahdollisesti teknisiä tiloja käsitöitä varten. Tilaa ja kaunista pihapiiriä löytyy kaikille lapsille samalta kiinteistöltä, kunnes uusi koulurakennus on valmis. Liikuntatiloja varten löytynee toimivia väliaikaisia ratkaisuja. 
Ehdotamme, että asia tarkastellaan kiireellisenä, jotta koulupaviljonkien siirto saataisiin valmiiksi ennen ensi syyslukukauden alkua. Toivomme löytyvän riittävästi tahtotilaa, jotta koulupaviljonkien siirto saadaan pikaisesti aikaiseksi ja uusi syyslukukausi myönteisissä merkeissä alkamaan. "

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.