Kunnanhallitus, kokous 24.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 298 Kiinteistö Oy Fira, maankäyttösopimus ja esisopimus alueiden luovuttamisesta, Pellavamäentie, Riihikallio ja maankäyttösopimuksen toteuttaminen, Pellavamäentie (kaava nro 3557)

TUUDno-2020-1984

Valmistelija

  • Tuija Palkki, maankäyttöinsinööri, tuija.palkki@tuusula.fi
  • Lauri Tölli, maankäyttöinsinööri, lauri.tolli@tuusula.fi
  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

Asemakaava

Tuusulan kunta on laatinut Pellavamäentie -nimisen asemakaavaehdotuksen (nro 3557). Asemakaavaehdotus on ollut julkisesti nähtävillä 16.4.–18.5.2020.

Maankäyttösopimus

Kiinteistö Oy Fira omistaa kiinteistön 858-411-4-394. Maanomistajan kanssa on neuvoteltu maankäyttösopimus ja esisopimus alueen luovutuksesta. Sopimuksella maanomistaja osallistuu asemakaavan muutosalueen rakentamista palvelevan sisäisen ja ulkoisen yhdyskuntarakentamisen kunnalle aiheuttamiin kustannuksiin maankäyttö-​ ja rakennuslain 91 b §:n,​ kunnan maapoliittisen ohjelman ja valtuuston päätöksen mukaisesti.

Sopimusalue sijoittuu voimassa oleville Riihikallio, Sotkantie (nro 56) sekä Perä-Hyrylän rakennuskaavan (nro 1) alueille, joissa sopimusalue on puisto- ja katualuetta. Asemakaavaehdotuksessa sopimusalueelle on osoitettu AP-35 asuinpientalojen korttelialuetta n. 2 295 m² (543 k-m²) ja VL lähivirkistysaluetta 1 541 m2.

Edellä esitetyn perusteella alueen arvonnousu on 211. 444 euroa, josta maapoliittisen ohjelman perusteella kunnalle tuleva sopimuskorvausosuus on 50 % eli 105.722 euroa. Maanomistaja maksaa sopimuskorvauksen rahana. Lisäksi maanomistaja luovuttaa sopimusalueella olevat lähivirkistysalueet korvauksetta kunnalle.

Koska kyseessä on maapoliittisen ohjelman mukaisen maankäyttösopimuksen hyväksyminen,​ on päätösvalta kunnanhallituksella.

Liitteenä sopimusluonnos. Allekirjoitettu maankäyttösopimus ja alueiden luovuttamista koskeva esisopimus jaetaan kunnanhallituksen kokouksessa pöydälle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä Tuusulan kunnan ja Kiinteistö Oy Firan välillä 21.8.2020 allekirjoitetun kiinteistöä 858-411-4-394 koskevan maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen alueen luovutuksesta
  • oikeuttaa allekirjoittajan tarvittaessa tekemään lopulliseen luovutuskirjaan pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksellaan hyväksymään esisopimuksen mukaisen lopullisen luovutuskirjan, joka allekirjoitetaan kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun aluetta koskeva asemakaava (nro 3557) on tullut voimaan
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Päivi Hämäläinen oli asiantuntijana kokouksessa.

Tiedoksi

asianosainen, maankäyttö, kaavoitus