Kunnanhallitus, kokous 24.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 292 *****, maankäyttösopimus ja esisopimus alueiden luovuttamisesta, Pellavamäentie, Riihikallio

TUUDno-2020-1984

Valmistelija

  • Tuija Palkki, maankäyttöinsinööri, tuija.palkki@tuusula.fi
  • Lauri Tölli, maankäyttöinsinööri, lauri.tolli@tuusula.fi
  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

 Asemakaava

Tuusulan kunta on laatinut Pellavamäentie -nimisen asemakaavaehdotuksen (nro 3557). Asemakaavaehdotus on ollut julkisesti nähtävillä 16.4.–18.5.2020.

Maankäyttösopimus

***** omistaa kiinteistön *****. Maanomistajan kanssa on neuvoteltu maankäyttösopimus ja esisopimus alueen luovutuksesta. Sopimuksella maanomistaja osallistuu asemakaavan muutosalueen rakentamista palvelevan sisäisen ja ulkoisen yhdyskuntarakentamisen kunnalle aiheuttamiin kustannuksiin maankäyttö-​ ja rakennuslain 91 b §:n,​ kunnan maapoliittisen ohjelman ja valtuuston päätöksen mukaisesti.

Sopimusalueella on voimassa Perä-Hyrylän rakennuskaava (nro 1), jossa alue on osin yleisten rakennusten korttelialuetta ja osin puistoaluetta. Asemakaavaehdotuksessa sopimusalueelle on osoitettu AP-35 asuinpientalojen korttelialuetta n. 5 280 m² (1 201 k-m²) ja katualuetta n. 917 m2. 

Edellä esitetyn perusteella alueen arvonnousu on 225.037 euroa, josta maapoliittisen ohjelman perusteella kunnalle tuleva sopimuskorvausosuus on 50 % eli 112.519 euroa. Maanomistaja maksaa sopimuskorvauksen rahana. Lisäksi maanomistaja luovuttaa sopimusalueella olevat katualueet korvauksetta kunnalle.

Koska kyseessä on maapoliittisen ohjelman mukaisen maankäyttösopimuksen hyväksyminen,​ on päätösvalta kunnanhallituksella.

Liitteenä allekirjoitettu sopimus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä Tuusulan kunnan ja ***** välillä 17.8.2020 allekirjoitetun kiinteistöä ***** koskevan maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen alueen luovutuksesta
  • oikeuttaa allekirjoittajan tarvittaessa tekemään lopulliseen luovutuskirjaan pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksellaan hyväksymään esisopimuksen mukaisen lopullisen luovutuskirjan, joka allekirjoitetaan kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun aluetta koskeva asemakaava (nro 3557) on tullut voimaan
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Päivi Hämäläinen oli asiantuntijana kokouksessa.

Tiedoksi

asianosainen, maankäyttö, kaavoitus