Valtuusto, kokous 11.12.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 221 Työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotto vuonna 2018

TUUDno-2017-1137

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tanja Rontu-Hokkanen, vs. henkilöstöjohtaja

Perustelut

Vuoden 2018 talousarvioesityksen henkilöstösuunnitelma sisältää esitykset uusien työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotosta sekä määräaikaisten tehtävien muuttamisesta toistaiseksi voimassa oleviksi. Valtuusto antaa täyttöoikeuden määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Pormestari, kansliapäällikkö ja kunnan johtoryhmät ovat käsitelleet henkilöstösuunnitelmaa kokouksissaan. Tämän lisäksi talousarvioesitystä on käsitelty laajennetussa johtoryhmässä ja yhteistyökomiteassa. Näiden jälkeen pormestari on tehnyt esityksensä kunnanhallitukselle henkilöstösuunnitelmaksi vuonna 2018.

 

Ehdotus

Esittelijä

Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

– että seuraavat toistaiseksi voimassa olevat työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2018:

Yleisjohto ja konsernipalvelut
Keski-Uudenmaan asiamies- ja neuvontapalvelut
Edunvalvontasihteeri 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES 01TOI060
Kelpoisuusehdot: tehtävään soveltuva toisen asteen tutkinto ja työkokemus
Perustelut: Resurssien jälkeenjääneisyys, mikä uhkaa laissa säädettyistä tehtävistä suoriutumista (määrä, laatu). Päämiehet ovat lisääntyneet 9 vuodessa 40 % ja resursointi 12 %.

Henkilöstö- ja tukipalvelut/Työsuojelu ja terveys
Työsuojeluvaltuutettu 1.1.2018 alkaen, palkkaus tehtävään valitun oman palkan mukaan
Perustelut: Aiemmin työsuojeluvaltuutetun tehtävät oli jaettu kolmelle eri työsuojeluvaltuutetulle, jotka olivat osa-aikaisia. Kokonaisuudessaan kuntaan haetaan kaksi päätoimista ja yksi osa-aikainen työsuojeluvaltuutettu.

Sosiaali- ja terveystoimi
Vanhuspalvelut
2 lähihoitajaa 1.9.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: Lähihoitajan tutkinto
Perustelut: Tuusulan pormestariohjelma 2017-2021, jonka mukaan "Ikääntyvien määrän kasvaessa myös palveluiden tarve kasvaa, johon varaudumme resursseja lisäämällä ennen tehtävien siirtymistä maakunnan vastuulle. Tässä tarkoituksessa vahvistamme heti valtuustokauden alussa erityisesti kotihoidon määrää ja laatua lisäämällä henkilöstöä sekä kotona asuvien ikäihmisten ja omaishoitajien tukea."

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut
Perhetyöntekijä 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto esim. lähihoitaja
Perustelut: Lapsiperheiden kotipalvelu on sosiaalihuoltolain mukainen perheiden ensisijainen palvelu. Kunnan yhdellä kotipalvelutyöntekijäresurssilla ei voida vastata kasvavaan tarpeeseen, vaan palvelua ostetaan. Ostopalvelun haasteena ovat vaihtuvat työntekijät. Minimituntimäärä on yleensä 3-4h, jolloin myös lyhemmistä käynneistä maksetaan vähintään 4 tunnin mukaisesti.

Kotipalveluun perhetyöntekijä vähentää sosiaalihuoltolain mukaisen perhetyön kuormitusta.

Aikuisten sosiaalipalvelut
Lähihoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: Lähihoitajan tutkinto
Perustelut: Päihde-, mielenterveys- ja muista sosiaalisista syistä asumispalvelujen tarve kasvaa kunnassa. Yksi ostopalveluasumispaikka maksaa 60000 e/vuosi. Sosiaalipalveluissa työskentelee kaksi lähihoitajaa mielenterveyskuntouttajien kotikuntouttajina. Toiminnalla on voitu vähentää ostopalvelujen tarvetta. Kotiin vietävät palvelut ovat kehittämisen painopisteenä Keski-uudenmaan sote -valmistelussa. Palkkamääräraha sopeutetaan ostopalvelumäärärahoista.

Perheiden sosiaalipalvelut
Ammatillinen tukihenkilö 1.1.2018 lukien, palkkahinnoittelu TuuSos01
Kelpoisuusehdot: Sosionomi amk tai vastaava. Lisäksi edellytetään kokemusta lastensuojelusta.
Perustelut: Päihde-, mielenterveys- ja muista sosiaalisista syistä asumispalvelujen tarve kasvaa kunnassa. Yksi ostopalveluasumispaikka maksaa 60000 e/vuosi. Sosiaalipalveluissa työskentelee kaksi lähihoitajaa mielenterveyskuntouttajien kotikuntouttajina. Toiminnalla on voitu vähentää ostopalvelujen tarvetta. Kotiin vietävät palvelut ovat kehittämisen painopisteenä Keski-uudenmaan sote- valmistelussa. Palkkamääräraha sopeutetaan ostopalvelumäärärahoista.

Vastaanottopalvelut
Sairaanhoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI030
Kelpoisuusehdot: sairaanhoitajan pätevyys
Perustelut: Lakisääteinen hoidon tarpeen arviointi on vaativa työtehtävä, jossa arvioidaan potilaan hoidon kiireellisyystarve ja jonka pohjalta potilas ohjataan oikeaan terveyspalveluun. Työtehtävän hoitaminen edellyttää sairaanhoitajan koulutusta tai mahdollisuutta sairaanhoitajan välittömään konsultaatioon. Hoidon tarpeen arvioita kehitetään niin, että lääkäri ja sairaanhoitajien resurssit pystytään kohdentamaan nykyistä tehokkaammin, jotta potilaiden palvelu nopeutuu ja paranee.

Vastaavasta ajankohdasta lakkautetaan terveyskeskusavustajan tehtävä.

Suun terveydenhuolto
Suuhygienisti 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI030
Kelpoisuusehdot: suuhygienistin (amk) tutkinto
Hammashoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: hammashoitajan tutkinto tai suunhoidon suuntautumisopinnot suorittanut lähihoitaja
Perustelut: Suun terveydenhuollossa on pitkän aikavälin tavoitteena työnjaon kehittäminen siten, että kaikki ammattilaiset voivat tehdä osaamistaan vastaavaa työtä kustannustehokkaasti. Henkilökuntarakenteessa tulee täten tehdä muutoksia. Tavoitteena on lisätä hoitotyötä; suuhygienistien ja hammashoitajien määrää suhteessa hammaslääkäreiden määrään. Koska uusia vakansseja ei perusteta, muutetaan hammaslääkärin vapautuva virka suuhygienistin ja hammashoitajan vakanssiksi, mikä on kustannusneutraali muutos.

Vammaispalvelut
Ohjaaja 1.3.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu soveltuva koulutus. Työkokemusta kehitysvammaisten henkilöiden kanssa toimimisesta.
Perustelut: Tavoitteena on järjestää kevyempää asumisen tukea ryhmäasumisen sijasta silloin, kun asiakas tällaisella palvelulla selviytyy. Palvelun piiriin tullaan pääosin muuttamalla lapsuudenkodista tai asumisvalmiuksien lisäännyttyä raskaammissa palveluissa.

12 ohjaajaa 1.9.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai alan aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto.
Perustelut: Kehitysvammaisten ympärivuorokautinen palveluasumisyksikkö Neitoperho valmistuu vuoden 2019 alusta. Yksikköön tulee asunnot 15 kehitysvammaiselle henkilölle. Palvelut järjestetään kunnan omana toimintana. Jotta yksikkö pystyy antamaan asumispalvelua suunnitellulle asiakasjoukolle, tarvitsee yksikkö riittävän henkilöstön, 12 ohjaajaa. Toimintayksikön esimiehen virka on perustettu jo vuoden 2017 talousarvion yhteydessä.

Ohjaajat aloittavat työn 2 viikkoa ennen toimintayksikön käynnistymistä. Ohjaajan tehtävät perustetaan ja työntekijöitä haetaan vuonna 2018 ja tehtävät täytetään ja määrärahat talousarvioon varataan vuoden 2019 alusta.

Kasvatus- ja sivistystoimi
Opetus
Kouluisäntä 1.3.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 08PER07001ATU02
Kelpoisuusehdot: vahtimestarin tehtävään soveltuva kelpoisuus
Perustelut: Kouluisäntä tulee tukemaan yhteisöllisyyden kasvua Kellokosken yhtenäiskoulussa ja yhteistyössä koulun muun henkilökunnan kanssa osaltaan kehittämään koulun tilojen monipuolisempaa käyttöä.

ICT-asiantuntija 1.8.2018 alkaen, palkkahinnoittelu HALTUU1
Kelpoisuusehdot: ylempi korkeakoulututkinto ja perusopetusta tai lukio-opetusta antavan opettajan kelpoisuus
Perustelut: Kasvatuksen ja koulutuksen kehittämisen suunnitelman toteuttaminen.

Kasvun ja oppimisen tuki
Koulupsykologi 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu TuuTet1
Kelpoisuusehdot: psykologian maisteri, laillistettu psykologi
Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas-ja opiskelijahuoltolaki(1287/2013). 9§ Opiskeluhuollon järjestäminen sekä hallituksen esitys, jolla ehdotetaan muutettavaksi oppilas- ja opiskelija-huoltolaista (1287/2013) johtuen ammatillisesta koulutuksesta annetusta uudesta laista, jota koskeva hallituksen esitys (HE 39/2017 vp) on annettu eduskunnalle 24 päivänä huhtikuuta 2017.

Uudistuksen myötä siirrytään yhteen tapaan suorittaa ammatillinen tutkinto. Yhteen tutkinnon suorittamistapaan siirtymisen myötä oppilas- ja opiskelijahuoltolain soveltamisalaa ei ole enää ammatillisen koulutuksen osalta mahdollista määritellä sovellettavan lainsäädännön ja tutkinnon suorittamistavan perusteella. Oppilas- ja opiskelijahuoltolakia muutettaisiin siten, että oikeus oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisiin kuraattori- ja psykologipalveluihin laajennettaisiin koskemaan kaikkia ammatillista perustutkintoa suorittavia opiskelijoita ja valmentavassa koulutuksessa olevia opiskelijoita. Tämä muutos lisää tarvittavien palveluiden määrää ja edellyttää koulupsykologien määrän nostamista

Koulukuraattori 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu TuuSos03
Kelpoisuusehdot: vähintään sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 6 §:n mukainen kelpoisuus
Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas-ja opiskelijahuoltolaki(1287/2013).9§

Opiskeluhuollon järjestäminen sekä hallituksen esitys, jolla ehdotetaan muutettavaksi oppilas- ja opiskelijahuoltolaista (1287/2013) johtuen ammatillisesta koulutuksesta annetusta uudesta laista, jota koskeva hallituksen esitys (HE 39/2017 vp) on annettu eduskunnalle 24 päivänä huhtikuuta 2017.

Uudistuksen myötä siirrytään yhteen tapaan suorittaa ammatillinen tutkinto. Yhteen tutkinnon suorittamistapaan siirtymisen myötä oppilas- ja opiskelijahuoltolain soveltamisalaa ei ole enää ammatillisen koulutuksen osalta mahdollista määritellä sovellettavan lainsäädännön ja tutkinnon suorittamistavan perusteella. Oppilas- ja opiskelijahuoltolakia muutettaisiin siten, että oikeus oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisiin kuraattori- ja psykologipalveluihin laajennettaisiin koskemaan kaikkia ammatillista perustutkintoa suorittavia opiskelijoita ja valmentavassa koulutuksessa olevia opiskelijoita. Tämä muutos lisää tarvittavien palveluiden määrää ja edellyttää kuraattorien määrän nostamista

Museo
Yleisötyön amanuenssi 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 02MUS040
Kelpoisuusehdot: museoalan valtionosuussääntöjen mukainen yliopistossa suoritettu korkeakoulututkinto
Perustelut: Toimen perustaminen toteuttaa pormestariohjelmaa ja "Uuden Tuusulan" rakentumista siirtämällä resursseja yhteisöllisyyden ja identiteetin rakentamiseen ja yhdessä tekemiseen sekä vahvistamalla Tuusulaa kulttuurikuntana. 

Toimi lisää museon henkilöstömenoja noin 8000 euroa vuodessa, sillä toimen kustannuksista loppuosa on suunniteltu rahoitettavan palkkamäärärahojen ja niihin liittyvien työtehtävien sisäisillä siirroilla.

Pyrimme toteuttamaan näin myös pormestariohjelman kohtaa: "…turvaamme kulttuuripalveluiden toimintaresurssit ja pyrimme lisäämään niitä maltillisesti leikkauksia edeltävälle tasolle, mutta toiminnan painopisteitä uudistaen". 

Toimi kuuluu museon valtionosuuskelpoisiin toimiin.

– muuttaa seuraavat määräaikaiset tehtävät toistaiseksi voimassa oleviksi tehtäviksi:

Yleisjohto ja konsernipalvelut
Tietojärjestelmäpalvelut
IT-tukihenkilö 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 01ICT060
Kelpoisuusehdot: vähintään toisen asteen it-painotteinen tutkinto
Perustelut: Kunnan voimakkaasti kasvanut IT-ympäristö sekä useat kiireelliset kehityshankkeet (esim. opetusverkon kehitystarpeet, uusien mobiiliratkaisujen käyttöönotto, kasvanut mobiililaitetuen tarve) vaativat lisää henkilöresursseja. Yksikössä on ollut määräaikainen it-tukihenkilö 1.1.2014 lähtien, joten IT-tukihenkilöiden määrä ei tämän myötä yksikössä kasva eikä myöskään yksikön nykyisen henkilöstön määrä. Tarve kolmannelle vakinaiselle IT-tukihenkilölle on pysyvä.

Sosiaali- ja terveystoimi
Akuutti jatkohoito- ja kuntoutusosasto
Lähihoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: lähihoitajan pätevyys
Perustelut: tehtävää hoidettu määräaikaisena yhtäjaksoisesti n. 6 vuotta 8 kuukautta. Tarve on pysyvä.

Kasvatus- ja sivistystoimi
Opetus
5 koulunkäynninohjaajaa 1.8.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 05KOU010
Kelpoisuusehdot: koulunkäyntiavustajan tutkinto tai soveltuva ammatillinen perustutkinto
Perustelut: avustajien tarve on vakiintunut, jonka vuoksi määräaikaisuuksille ei ole perusteita. Vakinaistamisia on tehty vuosittain 5-10 kpl, jotta päästään tilanteeseen, jossa laissa kiellettyä määräaikaisuuksien ketjuttamista ei tapahdu.

Kuntakehitys ja tekniikka
Elinkeinopalvelut
Työllisyysasiamies 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 01ASI040
Kelpoisuusehdot: korkeakoulututkinto, riittävä kokemus työllisyydenhoidon tehtävistä
Perustelut: Ilman työllisyysasiamiehen vakinaistamista työllisyydenhoidon perustehtävät vaikeutuvat merkittävästi ja osa tehtävistä jää kokonaan vialle tekijää.

Pakolaisohjaaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Sosiaaliohjaaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: työtehtävässä edellytetään monikulttuuriosaamista ja itsenäistä ratkaisukykyä ja –työotetta.
Perustelut: kunnanhallitus on esittänyt hyväksyttäväksi sopimusta pakolaisten vastaanottamiseksi 15-20 vuosittain.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

- että kasvatus- ja sivistystoimen kolmen koulusosionomin määräaikaista työsuhdetta jatketaan ajalle 1.8.-31.12.2018.

Valmistelija

  • Anita Vuorenmaa, henkilöstöasiantuntija, anita.vuorenmaa@tuusula.fi

Ehdotus

Valtusto päättää

– että seuraavat toistaiseksi voimassa olevat työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2018:

Yleisjohto ja konsernipalvelut
Keski-Uudenmaan asiamies- ja neuvontapalvelut
Edunvalvontasihteeri 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu KVTES 01TOI060
Kelpoisuusehdot: tehtävään soveltuva toisen asteen tutkinto ja työkokemus
Perustelut: Resurssien jälkeenjääneisyys, mikä uhkaa laissa säädettyistä tehtävistä suoriutumista (määrä, laatu). Päämiehet ovat lisääntyneet 9 vuodessa 40 % ja resursointi 12 %.

Henkilöstö- ja tukipalvelut/Työsuojelu ja terveys
Työsuojeluvaltuutettu 1.1.2018 alkaen, palkkaus tehtävään valitun oman palkan mukaan
Perustelut: Aiemmin työsuojeluvaltuutetun tehtävät oli jaettu kolmelle eri työsuojeluvaltuutetulle, jotka olivat osa-aikaisia. Kokonaisuudessaan kuntaan haetaan kaksi päätoimista ja yksi osa-aikainen työsuojeluvaltuutettu.

Sosiaali- ja terveystoimi
Vanhuspalvelut
2 lähihoitajaa 1.9.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: Lähihoitajan tutkinto
Perustelut: Tuusulan pormestariohjelma 2017-2021, jonka mukaan "Ikääntyvien määrän kasvaessa myös palveluiden tarve kasvaa, johon varaudumme resursseja lisäämällä ennen tehtävien siirtymistä maakunnan vastuulle. Tässä tarkoituksessa vahvistamme heti valtuustokauden alussa erityisesti kotihoidon määrää ja laatua lisäämällä henkilöstöä sekä kotona asuvien ikäihmisten ja omaishoitajien tukea."

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut
Perhetyöntekijä 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto esim. lähihoitaja
Perustelut: Lapsiperheiden kotipalvelu on sosiaalihuoltolain mukainen perheiden ensisijainen palvelu. Kunnan yhdellä kotipalvelutyöntekijäresurssilla ei voida vastata kasvavaan tarpeeseen, vaan palvelua ostetaan. Ostopalvelun haasteena ovat vaihtuvat työntekijät. Minimituntimäärä on yleensä 3-4h, jolloin myös lyhemmistä käynneistä maksetaan vähintään 4 tunnin mukaisesti.

Kotipalveluun perhetyöntekijä vähentää sosiaalihuoltolain mukaisen perhetyön kuormitusta.

Aikuisten sosiaalipalvelut
Lähihoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: Lähihoitajan tutkinto
Perustelut: Päihde-, mielenterveys- ja muista sosiaalisista syistä asumispalvelujen tarve kasvaa kunnassa. Yksi ostopalveluasumispaikka maksaa 60000 e/vuosi. Sosiaalipalveluissa työskentelee kaksi lähihoitajaa mielenterveyskuntouttajien kotikuntouttajina. Toiminnalla on voitu vähentää ostopalvelujen tarvetta. Kotiin vietävät palvelut ovat kehittämisen painopisteenä Keski-uudenmaan sote -valmistelussa. Palkkamääräraha sopeutetaan ostopalvelumäärärahoista.

Perheiden sosiaalipalvelut
Ammatillinen tukihenkilö 1.1.2018 lukien, palkkahinnoittelu TuuSos01
Kelpoisuusehdot: Sosionomi amk tai vastaava. Lisäksi edellytetään kokemusta lastensuojelusta.
Perustelut: Päihde-, mielenterveys- ja muista sosiaalisista syistä asumispalvelujen tarve kasvaa kunnassa. Yksi ostopalveluasumispaikka maksaa 60000 e/vuosi. Sosiaalipalveluissa työskentelee kaksi lähihoitajaa mielenterveyskuntouttajien kotikuntouttajina. Toiminnalla on voitu vähentää ostopalvelujen tarvetta. Kotiin vietävät palvelut ovat kehittämisen painopisteenä Keski-uudenmaan sote- valmistelussa. Palkkamääräraha sopeutetaan ostopalvelumäärärahoista.

Vastaanottopalvelut
Sairaanhoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI030
Kelpoisuusehdot: sairaanhoitajan pätevyys
Perustelut: Lakisääteinen hoidon tarpeen arviointi on vaativa työtehtävä, jossa arvioidaan potilaan hoidon kiireellisyystarve ja jonka pohjalta potilas ohjataan oikeaan terveyspalveluun. Työtehtävän hoitaminen edellyttää sairaanhoitajan koulutusta tai mahdollisuutta sairaanhoitajan välittömään konsultaatioon. Hoidon tarpeen arvioita kehitetään niin, että lääkäri ja sairaanhoitajien resurssit pystytään kohdentamaan nykyistä tehokkaammin, jotta potilaiden palvelu nopeutuu ja paranee.

Vastaavasta ajankohdasta lakkautetaan terveyskeskusavustajan tehtävä.

Suun terveydenhuolto
Suuhygienisti 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI030
Kelpoisuusehdot: suuhygienistin (amk) tutkinto
Hammashoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: hammashoitajan tutkinto tai suunhoidon suuntautumisopinnot suorittanut lähihoitaja
Perustelut: Suun terveydenhuollossa on pitkän aikavälin tavoitteena työnjaon kehittäminen siten, että kaikki ammattilaiset voivat tehdä osaamistaan vastaavaa työtä kustannustehokkaasti. Henkilökuntarakenteessa tulee täten tehdä muutoksia. Tavoitteena on lisätä hoitotyötä; suuhygienistien ja hammashoitajien määrää suhteessa hammaslääkäreiden määrään. Koska uusia vakansseja ei perusteta, muutetaan hammaslääkärin vapautuva virka suuhygienistin ja hammashoitajan vakanssiksi, mikä on kustannusneutraali muutos.

Vammaispalvelut
Ohjaaja 1.3.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu soveltuva koulutus. Työkokemusta kehitysvammaisten henkilöiden kanssa toimimisesta.
Perustelut: Tavoitteena on järjestää kevyempää asumisen tukea ryhmäasumisen sijasta silloin, kun asiakas tällaisella palvelulla selviytyy. Palvelun piiriin tullaan pääosin muuttamalla lapsuudenkodista tai asumisvalmiuksien lisäännyttyä raskaammissa palveluissa.

12 ohjaajaa 1.9.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai alan aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto.
Perustelut: Kehitysvammaisten ympärivuorokautinen palveluasumisyksikkö Neitoperho valmistuu vuoden 2019 alusta. Yksikköön tulee asunnot 15 kehitysvammaiselle henkilölle. Palvelut järjestetään kunnan omana toimintana. Jotta yksikkö pystyy antamaan asumispalvelua suunnitellulle asiakasjoukolle, tarvitsee yksikkö riittävän henkilöstön, 12 ohjaajaa. Toimintayksikön esimiehen virka on perustettu jo vuoden 2017 talousarvion yhteydessä.

Ohjaajat aloittavat työn 2 viikkoa ennen toimintayksikön käynnistymistä. Ohjaajan tehtävät perustetaan ja työntekijöitä haetaan vuonna 2018 ja tehtävät täytetään ja määrärahat talousarvioon varataan vuoden 2019 alusta.

Kasvatus- ja sivistystoimi
Opetus
Kouluisäntä 1.3.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 08PER07001ATU02
Kelpoisuusehdot: vahtimestarin tehtävään soveltuva kelpoisuus
Perustelut: Kouluisäntä tulee tukemaan yhteisöllisyyden kasvua Kellokosken yhtenäiskoulussa ja yhteistyössä koulun muun henkilökunnan kanssa osaltaan kehittämään koulun tilojen monipuolisempaa käyttöä.

ICT-asiantuntija 1.8.2018 alkaen, palkkahinnoittelu HALTUU1
Kelpoisuusehdot: ylempi korkeakoulututkinto ja perusopetusta tai lukio-opetusta antavan opettajan kelpoisuus
Perustelut: Kasvatuksen ja koulutuksen kehittämisen suunnitelman toteuttaminen.

Kasvun ja oppimisen tuki
Koulupsykologi 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu TuuTet1
Kelpoisuusehdot: psykologian maisteri, laillistettu psykologi
Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas-ja opiskelijahuoltolaki(1287/2013). 9§ Opiskeluhuollon järjestäminen sekä hallituksen esitys, jolla ehdotetaan muutettavaksi oppilas- ja opiskelija-huoltolaista (1287/2013) johtuen ammatillisesta koulutuksesta annetusta uudesta laista, jota koskeva hallituksen esitys (HE 39/2017 vp) on annettu eduskunnalle 24 päivänä huhtikuuta 2017.

Uudistuksen myötä siirrytään yhteen tapaan suorittaa ammatillinen tutkinto. Yhteen tutkinnon suorittamistapaan siirtymisen myötä oppilas- ja opiskelijahuoltolain soveltamisalaa ei ole enää ammatillisen koulutuksen osalta mahdollista määritellä sovellettavan lainsäädännön ja tutkinnon suorittamistavan perusteella. Oppilas- ja opiskelijahuoltolakia muutettaisiin siten, että oikeus oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisiin kuraattori- ja psykologipalveluihin laajennettaisiin koskemaan kaikkia ammatillista perustutkintoa suorittavia opiskelijoita ja valmentavassa koulutuksessa olevia opiskelijoita. Tämä muutos lisää tarvittavien palveluiden määrää ja edellyttää koulupsykologien määrän nostamista

Koulukuraattori 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu TuuSos03
Kelpoisuusehdot: vähintään sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 6 §:n mukainen kelpoisuus
Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas-ja opiskelijahuoltolaki(1287/2013).9§

Opiskeluhuollon järjestäminen sekä hallituksen esitys, jolla ehdotetaan muutettavaksi oppilas- ja opiskelijahuoltolaista (1287/2013) johtuen ammatillisesta koulutuksesta annetusta uudesta laista, jota koskeva hallituksen esitys (HE 39/2017 vp) on annettu eduskunnalle 24 päivänä huhtikuuta 2017.

Uudistuksen myötä siirrytään yhteen tapaan suorittaa ammatillinen tutkinto. Yhteen tutkinnon suorittamistapaan siirtymisen myötä oppilas- ja opiskelijahuoltolain soveltamisalaa ei ole enää ammatillisen koulutuksen osalta mahdollista määritellä sovellettavan lainsäädännön ja tutkinnon suorittamistavan perusteella. Oppilas- ja opiskelijahuoltolakia muutettaisiin siten, että oikeus oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisiin kuraattori- ja psykologipalveluihin laajennettaisiin koskemaan kaikkia ammatillista perustutkintoa suorittavia opiskelijoita ja valmentavassa koulutuksessa olevia opiskelijoita. Tämä muutos lisää tarvittavien palveluiden määrää ja edellyttää kuraattorien määrän nostamista

Museo
Yleisötyön amanuenssi 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 02MUS040
Kelpoisuusehdot: museoalan valtionosuussääntöjen mukainen yliopistossa suoritettu korkeakoulututkinto
Perustelut: Toimen perustaminen toteuttaa pormestariohjelmaa ja "Uuden Tuusulan" rakentumista siirtämällä resursseja yhteisöllisyyden ja identiteetin rakentamiseen ja yhdessä tekemiseen sekä vahvistamalla Tuusulaa kulttuurikuntana. 

Toimi lisää museon henkilöstömenoja noin 8000 euroa vuodessa, sillä toimen kustannuksista loppuosa on suunniteltu rahoitettavan palkkamäärärahojen ja niihin liittyvien työtehtävien sisäisillä siirroilla.

Pyrimme toteuttamaan näin myös pormestariohjelman kohtaa: "…turvaamme kulttuuripalveluiden toimintaresurssit ja pyrimme lisäämään niitä maltillisesti leikkauksia edeltävälle tasolle, mutta toiminnan painopisteitä uudistaen". 

Toimi kuuluu museon valtionosuuskelpoisiin toimiin.

– muuttaa seuraavat määräaikaiset tehtävät toistaiseksi voimassa oleviksi tehtäviksi:

Yleisjohto ja konsernipalvelut
Tietojärjestelmäpalvelut
IT-tukihenkilö 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 01ICT060
Kelpoisuusehdot: vähintään toisen asteen it-painotteinen tutkinto
Perustelut: Kunnan voimakkaasti kasvanut IT-ympäristö sekä useat kiireelliset kehityshankkeet (esim. opetusverkon kehitystarpeet, uusien mobiiliratkaisujen käyttöönotto, kasvanut mobiililaitetuen tarve) vaativat lisää henkilöresursseja. Yksikössä on ollut määräaikainen it-tukihenkilö 1.1.2014 lähtien, joten IT-tukihenkilöiden määrä ei tämän myötä yksikössä kasva eikä myöskään yksikön nykyisen henkilöstön määrä. Tarve kolmannelle vakinaiselle IT-tukihenkilölle on pysyvä.

Sosiaali- ja terveystoimi
Akuutti jatkohoito- ja kuntoutusosasto
Lähihoitaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI040
Kelpoisuusehdot: lähihoitajan pätevyys
Perustelut: tehtävää hoidettu määräaikaisena yhtäjaksoisesti n. 6 vuotta 8 kuukautta. Tarve on pysyvä.

Kasvatus- ja sivistystoimi
Opetus
5 koulunkäynninohjaajaa 1.8.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 05KOU010
Kelpoisuusehdot: koulunkäyntiavustajan tutkinto tai soveltuva ammatillinen perustutkinto
Perustelut: avustajien tarve on vakiintunut, jonka vuoksi määräaikaisuuksille ei ole perusteita. Vakinaistamisia on tehty vuosittain 5-10 kpl, jotta päästään tilanteeseen, jossa laissa kiellettyä määräaikaisuuksien ketjuttamista ei tapahdu.

Kuntakehitys ja tekniikka
Elinkeinopalvelut
Työllisyysasiamies 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 01ASI040
Kelpoisuusehdot: korkeakoulututkinto, riittävä kokemus työllisyydenhoidon tehtävistä
Perustelut: Ilman työllisyysasiamiehen vakinaistamista työllisyydenhoidon perustehtävät vaikeutuvat merkittävästi ja osa tehtävistä jää kokonaan vialle tekijää.

Pakolaisohjaaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Sosiaaliohjaaja 1.1.2018 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A
Kelpoisuusehdot: työtehtävässä edellytetään monikulttuuriosaamista ja itsenäistä ratkaisukykyä ja –työotetta.
Perustelut: kunnanhallitus on esittänyt hyväksyttäväksi sopimusta pakolaisten vastaanottamiseksi 15-20 vuosittain.

- että kasvatus- ja sivistystoimen kolmen koulusosionomin määräaikaista työsuhdetta jatketaan ajalle 1.8.-31.12.2018.

---

Puheenjohtajan avattua asiassa keskustelun Arto Lindberg Jani Peltosen kannattamana esitti, että ehdotuksen viimeinen kohta

"- että kasvatus- ja sivistystoimen kolmen koulusosionomin määräaikaista työsuhdetta jatketaan ajalle 1.8.-31.12.2018" poistetaan. Muutosesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Päätös

Valtuusto päätti

  • hyväksyä ehdotuksen edellä selostusosasta ilmenevällä muutoksella.

Tiedoksi

toimialat, taloussuunnitelija