Valtuusto, kokous 11.12.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 219 Asuntorakentaminen 2018 - 2022

TUUDno-2017-1135

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Outi Hämäläinen, asuntotoimenpäällikkö

Perustelut

Tuusulan kunnassa uusien asuntojen rakentaminen keskitetään keskuksiin ja taajamiin, jolloin luodaan edellytyksiä joukkoliikenteelle ja monipuolisemmille palveluille. Uusia asuntoja rakennetaan erilaisten ja eri-ikäisten väestöryhmien asumistarpeisiin. Tavoitteena on edistää valinnan mahdollisuuksia ja monimuotoista asumista.

Maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimus 2016 - 2019 allekirjoitettiin vuoden 2016 kesäkuussa valtion, Helsingin seudun kuntien sekä Helsingin seudun liikennekuntayhtymän kesken. Tuusulan keskimääräinen asuntorakentamisen vuositavoite on 420 asuntoa. Valtion tukeman ARA-asuntotuotannon määrällinen vuotuinen tavoite on yhteensä 20 prosenttia eli 84 asuntoa kokonaistuotannosta.  ARA-tuotanto käsittää pitkäaikaisen ja lyhyen korkotukivuokra-asuntotuotannon, erityisryhmien vuokra-asunnot ja asumisoikeusasunnot.

Asuntorakentamisen ohjelma sisältää katsauksen tulevan viisivuotiskauden uudisrakentamisen tuotantomahdollisuuksiin sekä omakotitonttien luovutussuunnitelman.  Ohjelma sisältää myös toteutuneen asuntorakentamisen seurantatiedot. Rakentamisen määriin ja tuotannon muotoihin vaikuttavat viime kädessä yleiset kysyntätekijät ja asuntomarkkinat. Merkittävä vaikutus on suhdanteilla, maapoliittisten ratkaisujen syntymisellä sekä kaavoituksen ja kunnallistekniikan mahdollistamilla aikatauluilla.

Asuntorakentamisen ohjelma 2018 - 2022 on liitteenä. Asuntorakentamisen mahdollisuudet alueittain -taulukko on kaavoitussuunnitelman mukainen.

Ehdotus

Esittelijä

Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

 VALTUUSTO päättää

  •  hyväksyä asuntorakentamisen ohjelman vuosille 2018 - 2022 liitteen mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Ehdotus

Valtuusto päättää

  •  hyväksyä asuntorakentamisen ohjelman vuosille 2018 - 2022 liitteen mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

asuntopalvelut, kaavoitus, kuntakehitys ja tekniikka