Kunnanhallitus, kokous 18.11.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 461 Kuusisto Merja, ero Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuuston varajäsenen tehtävästä ja uuden varajäsenen valinta

TUUDno-2019-2239

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen, kunnansihteeri, tuula.hyttinen@tuusula.fi

Perustelut

Kunnanhallitus § 262 / 22.05.2017
Valtuusto § 123 / 1.6.2017

Khall § 262/22.5.2017
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen mukaan jäsenkuntien valtuustot valitsevat valtuustoon kahdesta viiteen (2-5) jäsentä sekä kullekin henkilökohtaisen varajäsenen kunnanvaltuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi. Valtuuston jäsenten lukumäärä määräytyy jäsenkuntien peruspääomaosuuksien mukaisessa suhteessa. Perussopimuksen mukaan Tuusulalla on valtuustossa kaksi edustajaa.

Edustajia valittaessa tulee ottaa huomioon, että valinnassa noudatetaan tasa-arvolain 4 a §:n säännöksiä. 

Ko. säännöksen mukaan valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa että kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Viranomaisten ja kaikkien niiden tahojen, joita pyydetään nimeämään ehdokkaita tässä pykälässä tarkoitettuihin toimielimiin, tulee mahdollisuuksien mukaan ehdottaa sekä naista että miestä jokaista jäsenpaikkaa kohden.

Lisätiedot: Tuula Hyttinen, p. 040 314 3011

Ehdotus / Kj    
Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että 

VALTUUSTO päättää

- valita toimikaudekseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustoon kaksi (2) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

Päätös    
Ehdotus hyväksyttiin.

___________


Valt § 123/1.6.2017

Ehdotus    
Valtuusto päättää

- valita toimikaudekseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustoon kaksi (2) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

Päätös    
Valtuusto päätti

- nimetä toimikaudekseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuuston seuraavat jäsenet ja varajäsenet:

Jäsenet

Henkilökohtaiset varajäsenet

Lindberg Arto

Kuusisto Merja

Hartman Tarja

Ruotsalainen Pekka

 

_________

Kunnanhallitus 25.11.2019

Arto Lindbergin henkilökohtainen varajäsen Merja Kuusisto on pyytänyt henkilökohtaisista syistä eroa kaikista luottamustehtävistä. Kuntalain 70 §:n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • myöntää Merja Kuusistolle eron Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustoon  varajäsenen tehtävästä
  • valita Arto Lindbergille uuden henkilökohtaisen varajäsenen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.