Valtuusto, kokous 14.11.2022

§ 158 Sisäampumaradan perustaminen Tuusulaan, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2022-2325

Perustelut

Ari Koponen esitti usean muun valtuutetun allekirjoittaman seuraavan aloitteen:

"Kuntalaissa (410/2015) kuntien tehtäväksi säädetään kuntalaisten hyvinvoinnin ja alueen elinvoiman edistäminen. Se linjaa myös palveluiden järjestämisen ja tuottamisen periaatteet. Erilaisten harrastusmahdollisuuksien edistäminen kunnissa nojaakin erittäin vahvasti niiden omaan panostukseen. Viimeisin Tuusulan hyvinvointikertomus 2017–2021 lupaa kehittää kunnan liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia.

Ehdotan, että kuntaamme haetaan Poliisihallitukselta lupa sisäampumaradan perustamiselle. Urheiluammunta on mitä parhain koko perheen harrastus: ammuntaa voivat harrastaa yhdenvertaisesti kaiken ikäiset ja kuntoiset ihmiset sukupuoleen katsomatta tai fyysisistä rajoitteista piittaamatta. Tuusulassa toimii aktiivinen Keski-Uusimaan Ampumaseura ry, jonka tehtävänä on edistää urheiluammunnan harrastusta Keski-Uudenmaan alueella. Seura järjestää valmennusta ja kilpailutoimintaa sekä koulutus- ja tutustumistilaisuuksia ampumaurheilusta kiinnostuneille. Seura harjoittelee Tuusulan uimahallin alakerran 20-paikkaisessa ilma-asesalissa ja ruutilajeja kesäkaudella Mäntsälässä Hirvihaaran radalla.

Aseen hallussapitoluvan haltijoita on maassamme Suomen ampumaurheiluliiton arvion mukaan noin 600 000 ja lupia yhteensä yli 1,5 miljoonaa. Kaikille ampumaharrastajille on turvattava laissakin vaadittava mahdollisuus harjoitella ja kehittää taitojaan sekä kohdistaa ja testata aseitaan, suorittaa ampumakokeita ja todistaa aktiivista harrastuneisuutta valvotuissa ja turvallisissa olosuhteissa. Tämä onnistuu vain turvaamalla riittävän tiheän, kattavan ja monipuolisen ampumarataverkoston toiminta.

Edellä olevan perusteella ehdotan, että ryhdytään toimenpiteisiin sisäampumaradan perustamiseksi kunnan alueelle."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.