Tekninen lautakunta, kokous 19.12.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 162 Rakennesuunnittelun konsultoinnin puitejärjestely

TUUDno-2017-115

Valmistelija

  • Riitta Laurila, suunnitteluarkkitehti, riitta.laurila@tuusula.fi

Perustelut

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on rakennesuunnittelun puitejärjestely. Sopimusalue sisältää rakennesuunnittelun tehtäväluettelon RAK12 (RT 10-11128) kohtien A … J mukaiset tehtävät. Edellisten lisäksi rakennesuunnittelun tehtäviin voi kuulua erikseen tilattavia tehtäviä (E).

Puitejärjestelyssä tehdään kilpailutuksen perusteella sopimus valittujen puitesopimuskumppanien kanssa rakennesuunnittelun tuntityönä tehtävien uudisrakennushankkeiden ja peruskorjaushankkeiden suunnittelun toimeksiannoissa käytettävistä tuntiveloitushinnoista.

Hankinnan suuruus ja sopimuskausi

Hankinnan kokonaisarvo ylittää sopimuskaudella hankintalain 26 §:n EU-kynnysarvon. Hankinnan kokonaisarvon arviointi perustuu aikaisempien vuosien aikana tehtyjen vastaavien suunnitelmien ja selvitysten pohjalta tehtyyn arvioon, eikä ole tilaajaa sitova. Yksittäisten kohdekohtaisten toimeksiantojen arvot vaihtelevat.

Tarve tähän hankintaan liittyvien tehtävien teettämiseen vaihtelee vuosittain riippuen hankkeiden määrästä, vaativuudesta ja omista resursseista.

Sopimuskausi on määräaikainen ja kestää kaksi (2) vuotta. Sopimusta voidaan jatkaa tämän jälkeen Tilaajan niin päättäessä käyttöönotettavilla jatkoaikaoptiovuosilla (+1 +1) vuosi kerrallaan. Sopimuskaudella tehdyt toimeksiannot voivat jatkua sopimuskauden jälkeen.

Puitesopimuksen kilpailuttaminen

Tuusulan kunnan tilakeskus kilpailutti rakennesuunnittelun konsultointipalvelut.

Tarjouspyyntö koskien Rakennesuunnittelun konsultointia julkaistiin Cloudia kilpailutusjärjestelmän kautta 31.8.2017 Tarjouspalvelu.fi –verkkopalvelussa, Hilmassa ja TED-tietokannassa.

Kyseessä oli avoimena menettelynä toteutettu EU-kynnysarvon ylittävä kilpailutus.

Hankinta on jaettu kahteen eri osa-alueeseen. Osa-alue 1 Uudisrakennukset ja osa-alue 2 Peruskorjaushankkeet. Kumpaankin osa-alueeseen pyydettiin tuntihinnat viidelle eri SKOL-luokituksen mukaiselle ammattiryhmälle. 

Tarjouskilpailun perusteella muodostetaan puitejärjestely kummallekin osa-alueelle kolmen (3) siihen valitun kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen toimittajan kesken.

Saapuneet tarjoukset ja tarjousten käsittely

Tarjousten avaamisen jälkeen suoritettiin saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi.

Tarjouspyynnössä annettiin mahdollisuus esittää kyseiseen hankintaan liittyviä kysymyksiä 14.9.2017 kello 10.00 asti. Määräaikaan mennessä ei saapunut yhtään kysymystä.

Tarjoajien kelpoisuus ja tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus

Tarjousten jättämisen määräaikaan 3.10.2017 klo 12.00 mennessä saapui yhteensä yhdeksän (9) tarjousta. Tarjoajalla oli mahdollisuus jättää tarjous kaikista osa-alueista tai vain yhdestä.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi tehtiin tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyynnön vaatimusten täyttyminen tarkastettiin tarjoajan liitteissä antamien sekä muiden tarjouspyynnössä vaadittujen tietojen mukaan.

Tarjouksista kahdeksan (8) täyttivät tarjouspyynnössä asetetut vaatimukset ja otettiin mukaan vertailuun. Nodetec Oy:n tarjous ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimusta liikevaihdon osalta, joten tarjous ei edennyt vertailuun.

Tarjousten vertailu

Tarjouksien vertailu suoritettiin tarjouspyynnössä esitetyn mukaisesti. Tarjoushinnan merkitys oli 60 pistettä ja laadullisten tekijöiden 40 pistettä. Tarjoajan tuli ilmoittaa kohdassa ”Hankinnan kohteen kriteerit” sekä pyydetyt hinnat tuntihintoina SKOL-luokituksen mukaisesti ilman arvonlisäveroa että arvioitavat laatutekijät.

Tarjoushinta muodostuu siten, että SKOL-luokkien mukaiset tuntihinnat on kerrottu hankittavalla määrällä (painoarvolla) ja laskettu yhteen. Määrä ilmaisee ko. ammattiryhmän tarvetta tavanomaisessa suunnittelutoimeksiannoissa. Laskennallisesti kokonaishankintamäärä on määritelty sadaksi (100), yksittäisen esim. SKOL 02 hankintamäärä on 20.

Tarjousten hinnan vertailupisteet laskettiin seuraavasti: Tarjouksen vertailupistemäärä = edullisimman tarjouksen tarjoushinta (X) jaettuna asianomaisen tarjouksen tarjoushinnalla (Y) ja kerrottuna 60 pisteellä. Laskukaava: X/Y x 60 pistettä.

Laadulliset tekijät: yrityksen toiminta, kokemus ja laatu arvioitiin liitteenä olevassa vertailutaulukossa esitetyn mukaisesti. Tarjoajan laatupisteet voivat olla maksimissaan 40 pistettä.

Hintapisteet + laatupisteet laskettiin yhteen ja kolme (3) eniten kokonaispisteitä saanutta valittiin puitejärjestelyyn toimittajiksi molempiin osa-alueisiin.

Tarjousten perusteella valittavat suunnittelutoimistot

Tarjoajien kokonaishinnat ja hinnan vertailupisteet sekä laadun kokonaispisteet osa-alueittain:

OSA-ALUE 1: Uudisrakennushankkeiden konsultointi

  1. Vahanen Oy, kokonaishinta 7 500€/52,880 pistettä, laatu 40 pistettä
  2. Sipti Oy, kokonaishinta 6 610€/60 pistettä, laatu 31,579 pistettä
  3. Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy, kokonaishinta 7 300€/54,329 pistettä, laatu 29,474 pistettä

OSA-ALUE 2: Peruskorjaushankkeiden konsultointi

  1. Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy, kokonaishinta 7 300€/54,329 pistettä, laatu 40 pistettä
  2. Sipti Oy, kokonaishinta 6 610€/60 pistettä, laatu 34,118 pistettä
  3. Vahanen Oy, kokonaishinta 7 500€/52,880 pistettä, laatu 37,647 pistettä

Sopimusten allekirjoittaminen

Sopimuksen kesto on kaksi vuotta alkaen sopimuksen allekirjoittamisesta. Tilaaja varaa oikeuden jatkaa sopimuskautta kahdella yhden vuoden optiolla (1+1). Sopimusta voivat käyttää myös kunnan muut yksiköt.

Sopimus valittujen toimittajien kanssa syntyy vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Kirjallinen hankintasopimus sopimuskaudelle allekirjoitetaan, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimuksen sitovuus syntyy, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimusasiakirjat.

EU-kynnysarvon ylittävässä hankinnassa sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Toimivalta

Tuusulan kunnanvaltuuston 7.12.2016 § 116 hyväksymän hallintosäännön toimivaltasäännösten mukaan lautakunta/kunnanhallitus päättää hankinnoista, joiden arvo ylittää 200.000 euroa.

Liitteenä:

  • tarjouspyyntö
  • kysymykset ja vastaukset
  • tarjousten avauspöytäkirja
  • vertailutaulukko

Lisätiedot:

  • tilakeskuksen päällikkö Ritva Lappalainen, p. 040 314 3550
  • suunnitteluarkkitehti Riitta Laurila, p. 040 314 3025

Ehdotus

Esittelijä

  • Ritva Lappalainen, projektijohtaja

Tekninen lautakunta päättää

  • valita rakennesuunnittelun konsultoinnin puitesopimustoimittajiksi tarjousten perusteella seuraavat suunnittelutoimistot:

Tarjoajien kokonaishinnat ja hinnan vertailupisteet sekä laadun kokonaispisteet osa-alueittain:

OSA-ALUE 1: Uudisrakennushankkeiden konsultointi

  1. Vahanen Oy, kokonaishinta 7 500€/52,880 pistettä, laatu 40 pistettä
  2. Sipti Oy, kokonaishinta 6 610€/60 pistettä, laatu 31,579 pistettä
  3. Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy, kokonaishinta 7 300€/54,329 pistettä, laatu 29,474 pistettä

OSA-ALUE 2: Peruskorjaushankkeiden konsultointi

  1. Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy, kokonaishinta 7 300€/54,329 pistettä, laatu 40 pistettä
  2. Sipti Oy, kokonaishinta 6 610€/60 pistettä, laatu 34,118 pistettä
  3. Vahanen Oy, kokonaishinta 7 500€/52,880 pistettä, laatu 37,647 pistettä
  • oikeuttaa tilakeskuksen päällikön allekirjoittamaan sopimusasiakirjat ja suorittamaan tilauksia syntyvien sopimusten mukaisesti hyväksymissäännösten mukaisesti ja tekemään niihin tarvittaessa vähäisiä täydennyksiä ja korjauksia.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjoajat, Riitta Laurila, Sari Tampio