Kunnanhallitus, kokous 20.8.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 260 Avain Yhtiöt Oy, Asunto Oy Tuusulan Agassit, korkotukilainahakemuksen puoltaminen

TUUDno-2018-1045

Valmistelija

  • Outi Hämäläinen, asuntotoimenpäällikkö

Perustelut

Avain Yhtiöt Oy / Avain Asumisoikeus Oy hakee As Oy Tuusulan Agassit -nimiselle asumisoikeustalon uudisrakennushankkeelle korkotukilainaa. Rakennuttamisesta vastaa Avain Rakennuttaja Oy. Hanke on tulossa Rykmentinpuiston alueelle Rykmentin puistotielle, kiinteistötunnus 858-15-5724-2. Kunta antaa hakemuksesta lausunnon ennen kuin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA voi hyväksyä rakentamiseen myönnettävän korkotukilainan.

Asemakaavamerkintä on A-23, tehokas asuinrakennusten korttelialue. Alue on osoitettu pääasiassa asuinkerrostalojen, rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialueeksi. As Oy Tuusulan Agassit kerrostaloon on tulossa 35 asuntoa keskipinta-alaltaan 53 asm²/asunto. Huonetilaohjelman mukaan asuntokoot ovat 1 h+kt 34 m² 8 kpl, 2 h+kt–2 h+kt+s 48–55 m² 17 kpl, 3 h+kt+s 68–72 m² 9 kpl ja 4 h+kt+s 99 m² 1 kpl. Rakennusoikeutta on 2000 k-m² ja asuntoala on yhteensä 1856 asm².

Rykmentinpuiston keskuksen asemakaava on tullut voimaan 28.6.2017 ja kunnallistekniikka valmistuu arviolta vuoden 2019 loppuun mennessä. As Oy Tuusulan Agassit -kohteen alustavaksi toteutusaikatauluksi on esitetty 12/2019–2/2021. Hankkeen alustava hankinta-arvo on 6 590 337 euroa, joka on tarkoitus rahoittaa 5 601 786 euron korkotukilainalla. Loppuosa hankkeen kustannuksista eli 988 551 euroa katetaan asukkaiden maksamilla asumisoikeusmaksuilla. Korkotukilaina on tarkoitus kilpailuttaa 36 vuoden laina-ajalla. Alustavan talousarvion mukaan käyttövastike on 12,35 €/asm²/kk. Hankkeen toteutusmuodoksi on esitetty normaalia urakkakilpailua.

Valtioneuvoston asetus vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta on tullut voimaan 1.7.2018. Asetuksella on parannettu kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankintaan ja perusparantamiseen tarkoitettujen korkotukilainojen ehtoja. Asumisoikeuskohteissa lainansaajan maksettavaksi jäävä perusomavastuu korkotukilainan korosta on 2,5 prosenttia. Korkotuen maksuaika pidentyy uusissa korkotuen rakentamis- ja hankintalainoissa 30 vuoteen. Samalla kuitenkin maksettavan korkotuen prosenttiosuus alenee.

Tuusulan kunta on asettanut tavoitteeksi monipuolisen uudisrakentamisen toteuttamisen kaikissa kuntakeskuksissa. Monimuotoisuus näkyy talotyypeissä, hallinta- ja rahoitusmuodoissa. As Oy Tuusulan Agassit -asokerrostalon myötä saadaan vaihtelevan kokoisia ja varustetasoltaan erilaisia asuntoja Tuusulan keskuksen palvelujen ja hyvin liikenneyhteyksien tuntumaan. Asumisoikeusasunnot tarjoavat kuntalaisille ja kuntaan muuttaville hyvän vaihtoehdon omistus- ja vuokra-asumisen välimaastoon.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • puoltaa Avain Yhtiöt Oy:n / Avain Asumisoikeus Oy:n As Oy Tuusulan Agassit -nimiselle perustettavalle yhtiölle myönnettävää korkotukilainaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

asuntopalvelut/toimenpiteet

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.