Kunnanhallitus, kokous 20.8.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 256 Lisämääräraha kiinteän omaisuuden ostoon

TUUDno-2018-1044

Valmistelija

  • Timo Mattila, maankäyttöneuvottelija, timo.mattila@tuusula.fi
  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta on tehnyt vuoden aikana lukuisia maakauppoja ja kiinteän omaisuuden hankintaan osoitettu määräraha, 3 000 000 euroa, on käytetty loppuun.

Kunta on neuvotellut ja tuonut elokuun kunnanhallituksiin ja sitä myöden syyskuun valtuustoon päätettäväksi kiinteistökauppoja, jotka jo ylittävät budjetoidun määrärahan. Näiden maanhankintapäätösten yhteydessä on päätöskohtaisesti esitetty valtuuston hyväksyttäväksi myös kyseiseen kauppaan tarvittavan määrärahan lisäys. Näiden kauppojen yhteenlaskettu ylitys määrärahaan on noin miljoona euroa. 

Edellä mainittujen, yksittäisissä maanhankintapäätöksissä päätettyjen määrärahalisäysten lisäksi, esitetään kiinteän omaisuuden hankinnan määrärahaan kahden miljoonan euron määrärahalisäystä loppuvuonna mahdollisesti toteutuvia muita maakauppoja varten valmiiksi. Loppuvuodeksi on jo neuvoteltu muutamia maakauppoja, jotka toteutuessaan on tarkoitus tuoda päätöksentekoon ennen vuoden vaihdetta.

Kaikkinensa tässä päätöksessä esitetyn määrärahalisäyksen jälkeen kunnan budjetoitu määräraha maanhankinnalle olisi vuodelle 2018 yhteensä noin 6 000 000 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • tehdä 2 000 000 euron suuruisen määrärahalisäyksen kiinteän omaisuuden hankintaan vuodelle 2018.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.