Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta, kokous 15.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Muut asiat

Perustelut

Palojoen bitumihajuhaitta

  • Esa Lahtelan käsiteltäväksi tuoma asia: Toivon saavani tilanneraportin Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan kokouksessa GRK:n toimista kyseisen bitumilaitoksen hajuhaittojen ratkaisuksi. Bitumikauden alkuun on vain pari kuukautta ja asukkaiden huoli on aiheellinen, koska asiasta on heidän suuntaansa vallinnut täydellinen hiljaisuus toiminnan harjoittajan taholta. Siksi kysynkin, ovatko viranhaltijat saaneet mitään informaatiota, joka antaisi aiheen uskoa, että jo kohta vuoden jatkunut haitta saadaan poistettua?
  • Ympäristövalvontapäällikkö Marjo Alhon vastaus: Kirjallisten vireillepanojen materiaali on toimitettu toimijalle, jolle on annettu mahdollisuus vastineen antamiseen. Määräaika vastineen toimittamiselle on 25.2.2022. Toimijalla on aikaa antaa vastauksensa määräajan päättymiseen asti. Heidän vastineensa ei ole vielä saapunut, joten viranhaltijoilla ei ole tässä vaiheessa tietoa vastineen sisällöstä. Asia valmistellaan ympäristölautakunnan ratkaistavaksi vastineen toimittamisen jälkeen. Ennen lautakunnan käsittelyä käsittelyyn tulevasta päätösehdotuksesta kuullaan toimijaa sekä kirjallisten vireillepanojen tekijöitä.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.