Tekninen lautakunta, kokous 8.2.2022

§ 18 Häriskiven kaava-alueen kunnallistekniikan ja katujen rakentaminen

TUUDno-2021-2736

Valmistelija

  • Helena Sundström, projektipäällikkö, helena.sundstrom@tuusula.fi
  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan yhdyskuntatekniikan palvelualue julkaisi hankintalain 1397/2016 mukaisen hankintailmoituksen Häriskiven asemakaava-alueen kunnallistekniikan rakentamisesta Kauppa- ja teollisuusministeriön ylläpitämässä ilmoitusjärjestelmässä (HILMA) 8.12.2021. Hankinta oli kansallisen kynnysarvon ylittävä, mutta EU-hankinta-arvon alittava hankinta, ja menettelynä oli avoin hankinta. Hankintajulkaisu tehtiin Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä. Tarjouspyyntö, urakkaohjelma ja asemapiirustus urakkakohteesta ovat liitteenä.

Tarjoukset tuli jättää Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä 14.1.2022 klo 12 mennessä. Laskenta-aikaa oli päätetty jatkaa pyynnöstä lisäkirjeellä, liitteenä. Määräaikaan mennessä saatiin tarjoukset kuudelta (6) urakoitsijalta. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä. Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää kilpailutusjärjestelmän kautta urakkaa koskevia kysymyksiä. Kysymykset tuli esittää 20.12.2021 klo 12:00 mennessä. Kysymyksiin, liitteenä, vastattiin saman päivän aikana.

Urakoitsijan valintamenettely tapahtui kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tarkistettiin, että tarjoukset vastaavat sisällöltään ja muodoltaan tarjouspyynnön ehtoja. Kaikkien tarjousten todettiin täyttävät tarjouspyynnön ehdot. Toisessa vaiheessa hyväksytyn tarjouksen jättäneistä urakoitsijoista urakkasuorituksen tekijäksi valitaan se, jonka tarjous on halvin. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.

Tarjouksista halvin on VM Suomalainen Oy:n tarjous ja tämän kanssa on pidetty urakan selonottoneuvottelu, jossa selvitettiin urakan sisällön käsitys.

Liitteet: Cloudia-ilmoitus, tarjouspyyntö, urakkaohjelma, urakkakohteen yleispiirustus, lisäkirje 1, lisäkirje 2, kysymykset ja vastaukset, tarjousten avauspöytäkirja, vertailutaulukko

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • omalta osaltaan hyväksyä, että Häriskiven asemakaava-alueen kunnallistekniikan rakentaminen annetaan VM Suomalainen Oy:lle kokonaishintaan 2 918 000 € (alv. 0 %)
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirja tämän asian osalta välittömästi kokouksessa
  • ehdottaa kunnanhallitukselle, että

KUNNANHALLITUS päättää

  • antaa Häriskiven asemakaava-alueen kunnallistekniikan rakentamisen VM Suomalainen Oy:lle kokonaishintaan  2 918 000 € (alv. 0 %)
  • oikeuttaa kuntakehitysjohtajan allekirjoittamaan urakkasopimuksen
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.