Kunnanhallitus, kokous 7.11.2022

§ 392 Yhteiset palvelut neljännesvuosiraportti 1.1.-30.9.2022

TUUDno-2022-2153

Valmistelija

  • Heidi Piikki, talousasiantuntija, heidi.piikki@tuusula.fi

Perustelut

Valtioneuvosto on antanut kuntalain nojalla asetukset kunnan taloutta koskevien tietojen toimittamisesta (524/2020) sekä annetun asetuksen 12 ja 13 §:ssä on säännökset kunnan neljännes- ja puolivuosikatsausten sisällöstä. Puolivuosikatsauksessa on esitettävä toiminnan ja talouden olennaiset tapahtumat, talousarvion toteutuminen sekä kuvataan keskeiset tekijät, joiden ennakoidaan vaikuttavan tilikauden tuottojen ja kulujen määriin. Puolivuosikatsauksen laadinnassa on noudatettava kirjanpitolaissa säädettyjä yleisiä tilinpäätösperiaatteita. 

Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 17.1.2022 § 15 yhteiset palvelut toimialueen alaisten palveluyksiköiden käyttösuunnitelmat. Palvelualueiden toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista raportoidaan kunnanhallitukselle jatkossa neljännesvuosittain tammi–maaliskuulta, tammi–kesäkuulta ja tammi–syyskuulta sekä koko vuodelta tilinpäätöksessä. Lisäksi raportoidaan erikseen talouden ja hr-tietojen toteumista kuukausittain. 

Käyttösuunnitelmat ja talousarvion toteutumat sekä vuositavoitteiden seuranta tammi–syyskuulta ovat liitteenä. 

Tammi–syyskuun ajanjaksolta talouden tasaisen toteutumisen vertailuluku on 75 %. Kunnanhallituksen alaisen toiminnan sitovan toimintakatteen toteuma oli 84,4 %, 8,0 milj. euroa (v. 2021: 82,1 %, 7,5 milj. euroa). 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä yhteiset palvelut toimialueen neljännesvuosiraportin ajlata 1.1.-30.9.2022

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

talouden ohjaus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.