Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 20.9.2022

§ 93 Lukion seuranta- ja arviointiraportti, lukuvuosi 2021-2022

TUUDno-2022-1876

Valmistelija

  • Seppo Kärpänen, rehtori, seppo.karpanen@tuusula.fi

Perustelut

Opetuksen järjestäjän ja koulun ylläpitäjän velvollisuus on vuosittain seurata ja arvioida koulujen tavoitteiden toteutumista. Arviointia on Tuusulan kouluissa suoritettu lukuvuoden aikana ja sen päättyessä. Arvioinnin pohjana on käytetty kasvatus- ja sivistyslautakunnan hyväksymiä opetussuunnitelmaan perustuvia lukuvuosisuunnitelmia, joihin asetettuihin tavoitteisiin toteutunutta opetusta arvioinnissa verrataan. Arviointi on järjestetty siten, että kouluilta kerätään tiedot samanmuotoisella lomakkeella.

Tuusulan lukion lukuvuosi 2021-2022 sujui hyvin. Kaikki opiskelupaikat saatiin täyteen, ja keskiarvoraja nousi Kellokoskella peräti 7,83:een. Hyrylässä keskiarvoraja oli 7.42 ja Jokelassa tasan 7. Lukuvuoden aikana valmistui 165 ylioppilasta.

Koronatilanne asetti haasteita edelleen, mutta lukuvuosi saatiin kuitenkin vietyä läpi lähiopetuksessa. Maskeja käytettiin lähes koko lukuvuoden ajan. Osa tapahtumista (esim. avoimet ovet ja vanhempainillat) järjestettiin lukuvuoden aikana virtuaalisina, mutta syksyn ja kevään ylioppilasjuhlat sekä vanhojen tanssit ja penkkarit saatiin toteutettua paikan päällä.

Lukuvuoden painopisteet ja tavoitteet toteutuivat kohtuullisen hyvin poikkeusoloista huolimatta. Opiskelijoiden tukemiseen saatiin myös valtion erityisavustusta koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi. Rahalla palkattiin kaksi resurssiopettajaa ja saatiin tuntiresurssia ryhmäjakoihin ja tukiopetukseen.

Muista hankkeista saimme alkuvuodesta 2022 päätökseen opetushallituksen tukemat Rohkeat kokeilut-hankkeen ja Itämeri-projektin. Itämeriprojekti tosin jatkuu edelleen Vaasan lyseon lukion johdolla. Keväällä 2022 aloitimme uuden ohjauksen hankkeen ”Ohjauksesta eväitä tulevaisuuteen”, jonka toteuttaminen päästiin aloittamaan syksyllä 2022.

Keväällä 2021 aloitettu Monion rakentaminen jatkui aikataulussa lukuvuoden ajan ja suunnitelmia tarkennettiin jatkuvasti. Erityisesti keskityttiin kalustesuunnitelmiin ja toiminnan suunnitteluun.

Opiskelijoilta kysyttiin palautetta koulun käytäntöjen ja hyvinvoinnin kehittämistä varten periodikyselyiden avulla. Kansainvälisyys- ja muu hanketoiminta oli edelleen vähäistä, mutta esim. Platonin Akatemia saatiin toteutettua etätapahtumana syksyllä 2021 ja keväällä 2022 saatiin järjestettyä Itämeriprojektin ja Unesco-koulujen tapahtumia esim. Seilissä, Turun saaristossa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää merkitä tiedoksi lukion seuranta- ja arviointiraportin lv. 2021-2022.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Lukion rehtori Seppo Kärpänen esitteli asiaa kokouksessa.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.