Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta, kokous 14.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 128 Läsnäolo- ja puheoikeus ympäristölautakunnan kokouksessa

Valmistelija

  • Leena Sjöblom, ympäristökeskuksen johtaja, leena.sjoblom@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan hallintosäännön (kunnanvaltuusto 4.9.2017 § 159) 15 luvussa määrätään toimielinten kokousmenettelystä. Mainitun luvun 113 §:n mukaan toimielimen jäsenten ja esittelijän lisäksi toimielimen kokouksessa on läsnäolo-​ ja puheoikeus

  • valtuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla kunnanhallituksen kokouksessa kuntalain 18.2 §:n mukaan sekä
  • pormestarilla,​ kunnanhallituksen varapuheenjohtajilla ja kansliapäälliköllä muiden toimielinten kokouksessa,​ ei kuitenkaan tarkastuslautakunnan eikä valtuuston tilapäisen valiokunnan kokouksessa eikä vaalilaissa säädettyjen vaalitoimielinten kokouksissa.

Toimielin päättää hallintosäännön 113 §:n 2 mom. mukaan muiden henkilöiden läsnäolo-​ ja puheoikeudesta.

Hallintosäännön 113 §:n 4 mom. mukaan toimielimen esittelijä tai puheenjohtaja voi päättää asiantuntijan kuulemisesta yksittäisessä asiassa. Asiantuntija voi olla läsnä kokouksessa asiasta käytävän keskustelun päättymiseen asti.

Ympäristökeskuksen toimintasäännön 6 §:n mukaan Keski‐Uudenmaan ympäristölautakunnan kokouksiin osallistuu pöytäkirjanpitäjänä toimiva ympäristökeskuksen hallintosihteeri. Hallintosihteerin jäädessä vuoden 2022 aikana eläkkeelle,​ hänen tehtäviään opettelevan seuraajan hyvä tutustua lautakunnan kokouksissa sähköiseen pöytäkirjan laadintaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Leena Sjöblom, ympäristökeskuksen johtaja, leena.sjoblom@tuusula.fi

Keski-​Uudenmaan ympäristölautakunta myöntää läsnäolo-​ ja puheoikeuden joulukuun 2021 ja vuoden 2022 kokouksiin hallintosihteeri Riikka Koskelalle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.