Kunnanhallitus, kokous 16.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 514 Jätelautakunta Kolmenkierto, jätehuoltomääräysten päivittäminen, lausunto

TUUDno-2019-2192

Valmistelija

  • Jari Huttunen, kunnossapitopäällikkö, jari.huttunen@tuusula.fi

Perustelut

Lausuntopyyntö

Jätehuoltoviranomainen jätelautakunta Kolmenkierto on asettanut Kiertokapula Oy:n jätehuoltomääräysluonnoksen nähtäville ajalle 1.11. - 31.12.2019.

Kuntien yhteinen jätelautakunta Kolmenkierto on valmistellut ehdotuksen jätelain 91 §:n mukaisten jätehuoltomääräysten päivittämiseksi. Ehdotus koskee Hattulaa, Hausjärveä, Hyvinkäätä, Hämeenlinnaa, Janakkalaa, Järvenpäätä, Keravaa, Loppea, Mäntsälää, Nurmijärveä, Riihimäkeä, Tuusulaa ja Valkeakoskea.

Yhteinen jätelautakunta päätti kokouksessaan 23.10.2019 § 43 pyytää ehdotuksesta lausunnot Hämeen, Uudenmaan ja Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksilta, toimialueen kunnilta, kuntien ympäristö- ja terveydensuojeluviranomaisilta, toimialueen vesihuoltolaitoksilta, Kiertokapula Oy:ltä, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:ltä sekä Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy:ltä ja varata hallintolain 41 §:n mukaisen vaikuttamismahdollisuuden mielipiteiden lausumiseen asiasta.

Ehdotus jätehuoltomääräysten päivittämiseksi on nähtävillä edellä mainittujen kuntien verkkosivuilla sekä jätelautakunta Kolmenkierron verkkosivuilla www.kolmenkierto.fi (katso etusivun tiedote).

Lausunto pyydetään toimittamaan jätelautakunnalle 31.12.2019 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • merkitä tiedoksi yhteisen jätelautakunnan jätehuoltomääräysluonnoksen
  • todeta, ettei sillä ole lausuttavaa asiassa
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Jätelautakunta Kolmenkierto, Jari Huttunen

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.