Kunnanhallitus, kokous 16.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 512 Neste Markkinointi Oy ja Kuljetusmestari Oy, yhteistyösopimus, Häriskivi

TUUDno-2018-1057

Valmistelija

  • Tuija Palkki, maankäyttöinsinööri, tuija.palkki@tuusula.fi
  • Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Perustelut

Asemakaava
Tuusulan kunta on hyväksyi Häriskiven asemakaavan ja asemakaavan muutoksen (nro 3500) 9.12.2019 § 175. Asemakaavasta ei tule arvonnousua Kuljetusmestari Oy:lle eikä Neste Markkinointi Oy:lle. Asemakaavassa Kuljetusmestari Oy:n rakennusoikeus säilyy samana kuin aiemmin voimassa olleessa Vesitorninmäki-nimisessä rakennuskaavassa nro 3171. Kaavamerkintä LH-3 muuttuu TY-16, koska polttoainejakelu ei enää jatkossa ole sallittua, tämän vuoksi Neste Markkinointi Oy:n rakennusoikeutta on nostettu 200 k-m². Kaavatyön yhteydessä on todettu työpaikkatoimintojen olevan alueella väistyvää toimintaa.

Yhteistyösopimus
Maanomistajien kanssa on neuvoteltu yhteistyösopimus, jonka tavoitteena on, että Kuljetusmestari Oy ja Neste Markkinointi Oy voivat jatkaa yritystoimintaansa alueella 10 vuotta Häriskiven asemakaavan (nro 3500) voimaantulon jälkeen. Yhteistyösopimuksessa sovitaan mm. kiinteistöjen nykyisen toiminnan jatkumisesta kaavan muuttuessa, tavoiteaika nykyisen toiminnan siirtymiselle sekä kunnallistekniikan väliaikaisista ratkaisuista. 

Liitteenä yhteistyösopimusluonnos liitekarttoineen, allekirjoitettu sopimus jaetaan pöydälle kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä Tuusulan kunnan ja Kuljetusmestari Oy:n sekä Neste Markkinointi Oy:n välillä 16.12.2019 allekirjoitetun yhteistyösopimuksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Jouko Riola ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. 

Tiedoksi

asianosaiset, maankäyttö, kaavoitus, kuntakehityslautakunta, kasvu ja ympäristö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.