Konsernijaosto, kokous 25.3.2024

§ 10 Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy, myytävät kohteet

TUUDno-2021-2686

Valmistelija

  • Heli Hippeläinen, vs.talousjohtaja, heli.hippelainen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy (”Yhtiö”) on Tuusulan kunnan tytäryhtiö. Kunta omistaa yhtiön osakkeista 100,0 %. Yhtiö tuottaa asiakkailleen turvallisia, laadukkaita ja kohtuuhintaisia koteja erilaisiin asumisen tarpeisiin. Vuoden 2023 lopussa yhtiön asuntokanta koostui 50 kiinteistöstä ja vuokra-asuntoja oli 950 kpl. Lisäksi yhtiöllä on omistuksessa asunto-osakkeita 9 kappaletta, jotka kaikki ovat vuokrattuina.

Yhtiön hallitus pyytää kunnalta konserniohjeen mukaisesti ennakkokantaa omistamiensa Kellokosken ruukin alueen kohteiden myyntiin. 

Yhtiön hallitus käsitteli 24.1.2024 kokouksessaan Yhtiön omistamien Kellokosken ruukin alueen kohteiden tulevaisuutta. Kellokosken Ruukin alueen kohteet ovat; Ruukinpolku 1, Ruukinpolku 3, Ruukinpolku 5 ja Yliverstaankuja 2. Kohteet ovat kunnan vuokratonteilla ja kohteet ovat suojelun alaisia.

Kohteet salkutettiin Yhtiössä jo vuonna 2019 kategoriaan luovutaan/myydään. Kohteista on tehty vuoden 2023 lopulla tarveselvitys (liite). Selvityksen mukaan kohteet alkavat olla tällä hetkellä korjausta ja nykyaikaistamista olevassa tilassa, joten Yhtiön kannalta olisi ajankohtaista luopua niistä. Kohteiden korjaus suojelumääräyksiä noudattaen laaja peruskorjaus olisi niin kallista, että kohteiden vuokrattavuus ei olisi tämän jälkeen käytännössä mahdollista. Kohteiden käyttöaste on suhteellisen hyvä ja ne soveltuisivat saneerauskohteiksi perinnerakentamiseen erikoistuneelle toimijalle. Koska alue koostuu monesta kiinteistöstä, olisi järkevintä myydä kaikki Ruukin alueen kohteet kerralla. Yhtiö ei näe kohteiden myyntiä uhkana Yhtiön asuntokannalle Kellokosken alueella, sillä nämä ruukin alueen kohteet edustavat eri portfoliota, kun ns. normaalit vuokra-asunnot. Lisäksi Yhtiöllä suunnitteilla Kellokoskelle kohteita, projektinimeltä Kellokosken Prinsessa.

Kohteista on ollut markkinoilla kiinnostusta jo ennen myyntipäätöstä. Asukkaiden vuokrasuhteiden jatkuminen tullaan turvaamaan mahdollisien myynnin yhteydessä.

Yhtiön hallitus päätti, että kohteet asetetaan myyntiin ja kohteille valitaan välittäjä sekä ohjasi toimitusjohtajan hakemaan konserniohjeen mukaisesti kunnan ennakkokannan kohteiden myyntiin ennen toimeksiantosopimuksen allekirjoittamista.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Hippeläinen, vs.talousjohtaja, heli.hippelainen@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • antaa omistajaohjausta Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:lle omistamiensa Kellokosken ruukin alueen kohteiden myyntiin
  • merkitä asian tiedoksi.

Päätös

Konsernijaosto päätti

  • puoltaa yhtiön hallituksen esitystä kohteiden myynnistä.

Esteellisyys

  • Arto Lindberg, Kari Friman

Kokouskäsittely

Jäsenet Arto Lindberg ja Kari Friman ilmoittivat olevansa hallintolain 28.1 pykälän kohdan 5 mukaisesti esteellisiä (yhteisöjäävi) ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.