Tekninen lautakunta, kokous 12.9.2023

§ 100 Oikaisuvaatimus yhdyskuntatekniikan päällikön viranhaltijapäätöksestä 14/2023

TUUDno-2023-1177

Valmistelija

  • Jari Huttunen, kunnossapitopäällikkö, jari.huttunen@tuusula.fi

Perustelut

***** ovat esittäneet oikaisuvaatimuksen yhdyskuntatekniikan päällikön viranhtaltijapäätökseen 14/2023, jossa on käsitelty Siilintien sivuosuuden kunnossa- ja  puhtaanapitovelvollisuuden ottamista kunnan hoitoon.

Kiinteistöjen kulkuyhteys on osoitettu asemakaavassa ja kaava on lainvoimainen, eikä asemakaavamuutosta ole laitettu vireille. 

Voimassa olevassa asemakaavassa (alun perin rakennuskaavan muutos 3186. Siilin alue) nyt kysymyksessä oleva osuus on merkitty korttelin sisällä säilyväksi ajomerkinnällä.

Korttelin sisällä nyt kyseessä olevaa tieosuutta ei ole esitetty toteutettavaksi kunnan toimesta rakennuskaavatienä, katuna tai siihen rinnastettavana pp/t-merkintäisenä tms. vaan nykyisessä kaavassa useamman tontin tarpeesta korttelin sisäiseksi (olevaksi) ajoyhteydeksi eli yksityistieksi tai rasitetieksi.

Kunnan tien-/kadunpitovelvollisuus on yhdyskuntatekniikan käsityksen mukaan kyseeseen tuleva sellaisen yksityistien osalta, jonka liikenne kaavan mukaan siirtyy käyttämään kaavan mukaista katua tms. eikä sitä tällöin voida soveltaa tällaiseen tapaukseen.

Jos alueelle tulisi vireile uusi kaava eli kaavamuutos, tarkasteltaisiin ajoasiaa uudelleen, mutta sekään ei välttämättä johtaisi siihen, että kulkuyhteys osoitettaisiin katualueeksi.

Oikaisuvaatimuksessa ei ole tullut mitään sellaista seikkaa esiin, mitä ei jo päätöksenteossa ole huomioitu ja viranhaltijapäätös on tehty voimassa olevan maankäyttö-ja rakennuslain perusteella ja Tuusulan kunnan hallintosäännön oikeuttamana, joten tehtyä viranhaltijapäätöstä ei ole syytä muuttaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • todeta, että viranhaltijapäätös johon haetaan muutosta on tehty maankäyttö- ja rakennuslain perusteella ja Tuusulan kunnan hallintosäännön oikeuttamana
  • hylätä esitetyn oikaisuvaatimuksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

asianosaiset, Jari Huttunen, Sakari Eskelinen