Tekninen lautakunta, kokous 13.11.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 107 Tilakeskuksen resurssivaje, talousarvio 2019

TUUDno-2018-1208

Valmistelija

  • Ritva Lappalainen, projektijohtaja

Perustelut

Tilakeskuksen resurssivaje. Esitykset TAE 2019.

Viittaus tekninen lautakunta 18.9.2018 § 85 Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma 2019-2023. Työsuhdemuutokset, Tilakeskus:

  • hankesuunnittelija
  • kiinteistöhoidon suunnittelija
  • rakennuttajainsinööri
  • projektityöntekijä (määräaikainen)

 

Ohessa tiedoksi oheismateriaalina Tuusulan tekniselle lautakunnalle tilakeskuksen tekemiin henkilöresurssiesityksiin liittyen (TAE 2019) kunnan johdolle lähetetty kirjelmä (12.10.2018 / tilakeskuksen päällikkö) koskien resurssivajeen kriittisyyttä suhteessa mm. kunnan virallisiin velvoitteisiin esimerkiksi turvasuunnittelun osalta. Liitteessä on tilakeskuksen assistenttien tilakeskuksen päällikön pyynnöstä laatima yhteenveto, joka selventää esitetyn määräaikaisen projektisihteerin työpanoksen tarpeellisuutta ja tehtävien sisältöä. Hankesuunnittelijan tarve on keskeinen palveluverkon sisältämän noin 150 M€:n investointiohjelman esi-, tarve- ja hankesuunnittelun läpiviemiseksi.

Koska teknisen lautakunnan tehtävänä on huolehtia kunnan omasta toimitilatarpeesta, luoda ja ylläpitää kuntalaisia ja sen työntekijöitä varten turvallinen ja viihtyisä asuin-, työ-, liikenne- ja vapaa-ajan ympäristö, on perustelua huolestua siitä, että lautakunta ei tätä tehtävää pysty nykyisen henkilöstövajeen takia täyttämään.

Tilakeskuksen päällikkö Ritva Lappalainen esittää, että tekninen lautakunta päättää

- toistaa ehdotuksensa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyä teknisen lautakunnan jo kertaalleen hyväksymät työsuhdemuutokset.

- tarkentaa pormestarin talousarvioehdotusta henkilöresurssien osalta siten, että tekninen lautakunta voi varmistaa tehtävänsä mukaisen toiminnan toteutumisen lakien, asetusten ja kunnan palvelusuunnitelman toteuttamista varten, huomioiden pormestariohjelmaan kirjatun sisäilma-asioiden 0-toleranssin edellyttämät työtehtävät ja erikoisosaamistarpeet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Ritva Lappalainen, projektijohtaja

Tekninen lautakunta päättää

  • toistaa ehdotuksensa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyä teknisen lautakunnan jo kertaalleen hyväksymät työsuhdemuutokset
     
  • tarkentaa pormestarin talousarvioehdotusta henkilöresurssien osalta siten, että tekninen lautakunta voi varmistaa tehtävänsä mukaisen toiminnan toteutumisen lakien, asetusten ja kunnan palvelusuunnitelman toteuttamista varten, huomioiden pormestariohjelmaan kirjatun sisäilma-asioiden 0-toleranssin edellyttämät työtehtävät ja erikoisosaamistarpeet.

----

Puheenjohtajan avattua asiasta keskustelun, esittelijä täydensi ehdotustaan ja esitti lisättäväksi kolmanneksi ranskalaiseksi viivaksi, että tilakeskus tutkii mahdollisuutta määräaikaisiin työsuhteisiin. Tekninen lautakunta hyväksyi täydennyksen yksimielisesti.

Päätös

Tekninen lautakunta päätti

  • toistaa ehdotuksensa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyä teknisen lautakunnan jo kertaalleen hyväksymät työsuhdemuutokset
     
  • tarkentaa pormestarin talousarvioehdotusta henkilöresurssien osalta siten, että tekninen lautakunta voi varmistaa tehtävänsä mukaisen toiminnan toteutumisen lakien, asetusten ja kunnan palvelusuunnitelman toteuttamista varten, huomioiden pormestariohjelmaan kirjatun sisäilma-asioiden 0-toleranssin edellyttämät työtehtävät ja erikoisosaamistarpeet
  • antaa tilakeskukselle valtuudet tutkia mahdollisuutta määräaikaisiin työsuhteisiin.

 

Tiedoksi

Kuntakehitys ja tekniikka toimiala, kunnanhallitus