Tekninen lautakunta, kokous 13.11.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 104 Esikunnanpolun katusuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen

TUUDno-2018-1270

Valmistelija

  • Tomi Hurme, suunnitteluinsinööri, tomi.hurme@tuusula.fi

Perustelut

Kuvaus

Tuusulan kunnan yhdyskuntatekniikassa on laadittu Esikunnanpolun katusuunnitelmaehdotus, piirustusnumero 2024/1. Katusuunnitelmaehdotus on ollut nähtävillä 18.10.-31.10.2018. Nähtävilläoloaikana ei ole jätetty muistutuksia tai lausuntoja.

Katusuunnitelmaselostus

Lähtökohdat

Katusuunnitelmaehdotus koskee Esikunnanpolun kadun rakentamista. Katu sijoittuu Etelä-Tuusulaan, Hyrylän keskustaan. Entisen seurakuntakeskuksen paikalle, korttelin 8067 kiinteistöjen rakentamisen myötä on tullut tarve rakentaa Esikunnanpolku kaavan mukaiselle paikalleen. Esikunnanpolku palvelee korttelin 8067/2 (Päävartio) pelastustienä ja kahta invapaikkaa.

Maaperä

Maaperä on hiekkaa ja moreenia.

Liikenne- ja katutekniset ratkaisut

Esikunnanpolku on noin 123 m pitkä kevyen liikenteen väylä, jolla on huoltoajo sallittu. Väylän leveys on 4,0 metriä. Kaavan mukainen katualueen leveys on 6 metriä. Väylälle asetetaan huoltoajon salliva lisäkilpi.

Päällysteet ja istutukset

Ajoradan rakennekerrospaksuudeksi on suunniteltu 0,64 metriä. Ajorata päällystetään asfaltilla. Korttelin 8067 puolinen (lounas) reuna-alue on 0,9 metriä ja se on suunniteltu noppakivikouruksi. Lisäksi ojapainanteiden sadevesikaivot ympäröidään kiveyksellä, jotka asennetaan paikalleen asennushiekkaan.

Vesihuolto ja kaapelit

Väylälle tulevat kaapelit on osoitettu sijoitettavaksi väylän lounaispuolelle. Fortumin kaukolämpöputki risteää suunnitellun uuden sadevesiviemärin kanssa, minkä vuoksi kaukolämpöputkea saatetaan joutua siirtämään, jos kuivatusta ei rakennusvaiheessa saada korkojen osalta toimimaan.

Kuivatus

Esikunnanpolulle tulee 250 PVC sadevesiviemäriä noin 90 metriä. Katu kuivatetaan hulevesiviemärein ja salaojin, jotka liitetään hulevesikaivoihin. Uusi hulevesiviemäri liitetään Hyryläntien puoleiseen olemassa olevaan sadevesiviemäriin.

Valaistus

Kadulle suunnitellaan led-valaistus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä Esikunnanpolun katusuunnitelmaehdotuksen, piir. nro 2024-1.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kiinteistöjen omistajat ja haltijat, Tomi Hurme, Petri Juhola, Jyrki Sjöblom, Asko Honkanen, Marko härkönen