Kuntakehityslautakunta, kokous 13.9.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 117 Finsora Oy, kaavoituksen käynnistämissopimus, Kulomäentien työpaikka-alue

TUUDno-2017-729

Valmistelija

  • Tuija Palkki, maankäyttöinsinööri, tuija.palkki@tuusula.fi

Perustelut

Finsora Oy omistaa kiinteistön Högberginkulma 858-411-5-204. Kiinteistön pinta-ala on kiinteistörekisteriotteen mukaan n. 10536 m². Voimassa olevassa Kulomäentien työpaikka-alue -nimisessä asemakaavassa sopimusalue on merkitty osin liikerakennusten korttelialueeksi, jolla polttoaineen jakelu on sallittu (KLH), tehokkuudella e=0.30 ja osin yleiseksi pysäköintialueeksi (LP).

Kunnanhallitus on 22.8.2016 § 283 hyväksynyt Finsoran Oy:n kaavamuutoshakemuksen.

Asemakaavan muutoksen pääasiallisena tavoitteena on nostaa rakennusoikeutta ja muuttaa alue toimitilarakennusten korttelialueeksi. Käyttötarkoitus, rakennusoikeuden määrä ja yksityiskohdat ratkaistaan kaavamuutoksen suunnittelutyön yhteydessä.

Asemakaavasta sopijapuolille koituvan hyödyn sekä kaavan toteuttamiskustannusten jako tapahtuu myöhemmin tehtävän Maankäyttö- ja rakennuslain 91 b §:n mukaisen maankäyttösopimuksen mukaisesti. Maankäyttösopimus laaditaan maankäyttösopimuksen allekirjoitushetkellä voimassa olevien Tuusulan kunnanvaltuuston hyväksymien sopimusperiaatteiden mukaisesti.

Sopijapuolten kesken on neuvoteltu liitteenä esitetyn mukainen sopimus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Asko Honkanen, kuntasuunnittelupäällikkö, asko.honkanen@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta päättää

  • hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen asemakaavoituksen käynnistämiseksi koskien Finsora Oy:n omistamaa kiinteistöä Högberginkulma 858-411-5-204
  • oikeuttaa allekirjoittajan tekemään sopimukseen tarvittavat vähäiset muutokset ja allekirjoituksellaan hyväksymään lopullisen sopimuksen
  • tämä päätös on voimassa 30.11.2017 saakka. Mikäli sopimusta ei ole päätöksen voimassaoloaikana allekirjoitettu, tämä päätös raukeaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Finsora Oy, maankäyttö/Hämäläinen, maankäyttö sähköposti, kuntakehitys ja tekniikka, kaavoitus