Tekninen lautakunta, kokous 21.11.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 143 Tarveselvitys ja hankesuunnittelun konsultoinnin puitejärjestely

TUUDno-2017-114

Valmistelija

  • Riitta Laurila, suunnitteluarkkitehti, riitta.laurila@tuusula.fi

Perustelut

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on tarveselvitys ja hankesuunnittelun puitejärjestely.

Sopimusalue sisältää erityyppisiä toimeksiantoja suunnittelun tehtäväkuvauksen ARK12 (RT 10-11109) A, B, C, L ja PS12 (RT 10-11108) A, B mukaisesti.

Puitejärjestelyssä tehdään kilpailutuksen perusteella sopimus valittujen puitesopimuskumppanien kanssa tarveselvitys ja hankesuunnittelun tuntityönä tehtävien toimeksiantojen tuntiveloitushinnoista. Hankekohtainen tilaaminen, toimittajan valinta ja toimeksiannoista sopiminen tehdään noudattaen kilpailuasiakirjojen liitteenä ollutta sopimusluonnosta ja siinä määriteltyjä valintaperiaatteita.

Hankinnan suuruus ja sopimuskausi

Hankinnan kokonaisarvo ylittää sopimuskaudella hankintalain 26 §:n EU-kynnysarvon. Hankinnan kokonaisarvon arviointi perustuu aikaisempien vuosien aikana tehtyjen vastaavien suunnitelmien ja selvitysten pohjalta tehtyyn arvioon, eikä ole tilaajaa sitova. Yksittäisten kohdekohtaisten toimeksiantojen arvot vaihtelevat.

Tarve tähän hankintaan liittyvien tehtävien teettämiseen vaihtelee vuosittain riippuen hankkeiden määrästä, vaativuudesta ja omista resursseista.

Sopimuskausi on määräaikainen ja kestää kaksi (2) vuotta. Sopimusta voidaan jatkaa tämän jälkeen Tilaajan niin päättäessä käyttöönotettavilla jatkoaikaoptiovuosilla (1+1) vuosi kerrallaan. Sopimuskaudella tehdyt toimeksiannot voivat jatkua sopimuskauden jälkeen.

Puitesopimuksen kilpailuttaminen

Tuusulan kunnan tilakeskus kilpailutti tarveselvitys ja hankesuunnittelun konsultointipalvelut.

Tarjouspyyntö julkaistiin 28.7.2017 tarjouspalvelu.fi -palvelussa sekä Työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämässä HILMA ilmoitusjärjestelmässä (numerolla TUUDno-2017-174).

Kyseessä on hankintalain mukainen avoin EU kynnysarvon ylittävä tarjousmenettely.

Hankinnassa pyydettiin tuntihinnat viidelle eri SKOL-luokituksen mukaiselle ammattiryhmälle. Kaikki kustannukset tuli olla sisällytetty tuntiveloitushintoihin, mm. matka- ja kokouksiin osallistumisesta ei makseta erillistä korvausta.

Tarjouskilpailun perusteella muodostetaan puitejärjestely kaikille osa-alueille viiden (5) siihen valitun kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen toimittajan kesken.

Saapuneet tarjoukset ja tarjousten käsittely

Tarjousten avaamisen jälkeen suoritettiin saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi.

Tarjouspyynnössä annettiin mahdollisuus esittää kyseiseen hankintaan liittyviä kysymyksiä 16.8.2017 kello 10.00 asti. Määräaikaan mennessä saapui viisi (5) kysymystä.

Tarjoajien kelpoisuus ja tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus

Tarjouksia saapui määräaikaan 30.8.2017 klo 10 mennessä yhteensä kaksitoista (12) kappaletta.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi tehtiin tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyynnön vaatimusten täyttyminen tarkastettiin tarjoajan liitteissä antamien sekä muiden tarjouspyynnössä vaadittujen tietojen mukaan.

Kaikki tarjoajat täyttivät tarjouspyynnön mukaiset kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten vertailu

Tarjouksien vertailu suoritettiin tarjouspyynnössä esitetyn mukaisesti.

Tarjoushinnan merkitys oli 30 pistettä ja laadullisten tekijöiden 70 pistettä. Tarjoajan tuli ilmoittaa kohdassa ”Hankinnan kohteen kriteerit” sekä pyydetyt hinnat tuntihintoina SKOL-luokituksen mukaisesti ilman arvonlisäveroa että arvioitavat laatutekijät.

Tarjoushinta muodostuu siten, että SKOL-luokkien mukaiset tuntihinnat on kerrottu hankittavalla määrällä (painoarvolla) ja laskettu yhteen. Määrä ilmaisee ko. ammattiryhmän tarvetta tavanomaisessa suunnittelutoimeksiannoissa. Laskennallisesti kokonaishankintamäärä on määritelty sadaksi (100), yksittäisen esim. SKOL 02 hankintamäärä on 20.

Tarjousten hinnan vertailupisteet laskettiin seuraavasti: Tarjouksen vertailupistemäärä = edullisimman tarjouksen tarjoushinta (X) jaettuna asianomaisen tarjouksen tarjoushinnalla (Y) ja kerrottuna 30 pisteellä. Laskukaava: X/Y x 30 pistettä.

Laadulliset tekijät: yrityksen toiminta, kokemus ja laatu arvioitiin liitteenä olevassa vertailutaulukossa esitetyn mukaisesti. Tarjoajan laatupisteet voivat olla maksimissaan 70 pistettä.

Hintapisteet + laatupisteet laskettiin yhteen ja viisi (5) eniten kokonaispisteitä saanutta valittiin puitejärjestelyyn toimittajiksi.

Tarjousten perusteella valittavat suunnittelutoimistot

Tarjoajien kokonaishinnat ja hinnan vertailupisteet sekä laadun kokonaispisteet:

  1. ISS Proko Oy, tarjoushinta 7970€/22,679 pistettä, laatu 70 pistettä

  2. Arkkitehdit AFKS, tarjoushinta 7030€/25,711 pistettä, laatu 66 pistettä

  3. Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy, tarjoushinta 7040€/25,675 pistettä, laatu 66 pistettä

  4. Innovarch Oy, tarjoushinta 7170€/25,209 pistettä, laatu 66 pistettä

  5. VERSTAS Arkkitehdit Oy, tarjoushinta 7620€/23,720 pistettä, laatu 58 pistettä

Sopimusten allekirjoittaminen

Sopimuksen kesto on kaksi vuotta alkaen sopimuksen allekirjoittamisesta.

Tilaaja varaa oikeuden jatkaa sopimuskautta kahdella yhden vuoden optiolla (1+1). Sopimusta voivat käyttää myös kunnan muut yksiköt.

Sopimus valittujen toimittajien kanssa syntyy vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Kirjallinen hankintasopimus sopimuskaudelle allekirjoitetaan, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimuksen sitovuus syntyy, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimusasiakirjat.

EU-kynnysarvon ylittävässä hankinnassa sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Toimivalta:

Tuusulan kunnanvaltuuston 4.9.2017 § 159 hyväksymän hallintosäännön toimivaltasäännösten mukaan lautakunta/kunnanhallitus päättää hankinnoista, joiden arvo ylittää 200.000 euroa.

Liitteenä:

  • tarjouspyyntö
  • kysymykset ja vastaukset
  • tarjousten avauspöytäkirja
  • tarjousvertailu

Lisätiedot:

  • tilakeskuksen päällikkö Ritva Lappalainen, p. 040 314 3550
  • suunnitteluarkkitehti Riitta Laurila, p. 040 314 3025

Ehdotus

Esittelijä

  • Ritva Lappalainen, projektijohtaja

Tekninen lautakunta päättää

  • valita tarveselvitys ja hankesuunnittelun puitesopimustoimittajiksi liitteenä olevien tarjousten kokonaistaloudellisuuden arvioinnin perusteella seuraavat:                

  1. ISS Proko Oy, tarjoushinta 7970€/22,679 pistettä, laatu 70 pistettä

  2. Arkkitehdit AFKS, tarjoushinta 7030€/25,711 pistettä, laatu 66 pistettä

  3. Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy, tarjoushinta 7040€/25,675 pistettä, laatu 66 pistettä

  4. Innovarch Oy, tarjoushinta 7170€/25,209 pistettä, laatu 66 pistettä

  5. VERSTAS Arkkitehdit Oy, tarjoushinta 7620€/23,720 pistettä, laatu 58 pistettä
  • oikeuttaa tilakeskuksen päällikön allekirjoittamaan sopimusasiakirjat ja suorittamaan tilauksia syntyvien sopimusten mukaisesti hyväksymissäännösten mukaisesti ja tekemään niihin tarvittaessa vähäisiä täydennyksiä ja korjauksia.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjoajat, Riitta Laurila, Sari Tampio