Tekninen lautakunta, kokous 21.11.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 147 Kiviainesten hankinta, tarjouskilpailu

TUUDno-2017-811

Valmistelija

  • Jyrki Sjöblom, työpäällikkö

Perustelut

Kuntakehitys ja tekniikka, kunnallistekniikan rakentaminen on pyytänyt tarjouksia kunnallisteknisillä työmailla, teiden kunnossapidossa ja puistorakentamisissa vuosina 2018 - 2020 tarvitsemistaan kiviaineksista.

Kuntakehitys ja tekniikka julkaisi 1.6.2007 voimaan tulleen hankintalain mukaisen hankintailmoituksen Kauppa- ja teollisuusministeriön ylläpitämässä ilmoitusjärjestelmässä (HILMA) 30.9.2017. Hankinta oli EU- kynnysarvon ylittävä ja menettely avoin hankinta, jossa osatarjoukset hyväksytään.

Kuntakehitys ja tekniikka toimiala on 28.9.2017 päivätyllä Cloudia-järjestelmässä julkaistulla tarjouspyynnöllä pyytänyt tarjouksia kiviainestoimituksista. Tarjoukset tuli jättää Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä 02.11.2017 klo 12 mennessä. Määräaikaan 02.112017 klo 12.00 mennessä saatiin tarjoukset kahdeksalta (8) urakoisijalta, tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä.

Urakoitsijan valintamenettely tapahtui kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tarkistettiin, että tarjous vastasi sisällöltään ja muodoltaan tarjouspyynnön ehtoja. Toisessa vaiheessa hyväksytyn tarjouksen jättäneistä urakoitsijoista kiviainestoimittajiksi valittiin ne, joiden tarjous oli kiviaineslajikkeittain mainitussa toimituskohteessa halvin.

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnössä asetetut ehdot.

Tarjouspyyntö, tarjousten avauspöytäkirja ja tarjousten vertailutaulukko ovat liitteenä. Tarjoukset ovat nähtävillä kokouksessa.

Lisätiedot: työpäällikkö Jyrki Sjöblom, p. 040 314 3134

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • että ensisijaisesti kiviaineksia tilataan:
    • Paikalle ajettuna Etelä-Tuusula
      • vertailutaulukossa parhaimman sijoituksen (1) kyseisen kohderyhmän sisällä saaneelta, mikäli se työmaan soranajon ajoituksen kannalta on mahdollista.
    • Paikalle ajettuna Jokela
      • vertailutaulukossa parhaimman sijoituksen (1) kyseisen kohderyhmän sisällä saaneelta, mikäli se työmaan soranajon ajoituksen kannalta on mahdollista.
    • Paikalle ajettuna Kellokoski
      • vertailutaulukossa parhaimman sijoituksen (1) kyseisen kohderyhmän sisällä saaneelta, mikäli se työmaan soranajon ajoituksen kannalta on mahdollista.
         
  • että noutokuormien osalta on noutohinnan lisäksi erikseen tapauskohtaisesti huomioitava kokonaistaloudelliset muut vaikuttavat seikat, kuten matka, yhteiskuljetus tai meno/paluukuorma ja hetkellinen saatavuus
     
  • oikeuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön allekirjoittamaan puitesopimukset tarjonneiden yritysten kanssa
     
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Lemminkäinen Infra Oy, Satusepeli Oy, NCC-Roads Oy, Ventoniemen Sora Oy, Rudus Oy, Soraliike Erik Winqvist Oy, Destia Oy, Seepsula Oy, Petri Juhola, Jyrki Sjöblom, Marja Jokinen, Jari Huttunen, Keijo Salminen, Riitta Kalliokoski, Jukka Sahlakari, Petteri Laaksonen, Lassi Jutila, Esa Koskinen