Kunnanhallitus, kokous 19.11.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 399 Työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotto vuonna 2019

TUUDno-2018-1500

Valmistelija

  • Tanja Rontu-Hokkanen, vs. henkilöstöjohtaja

Perustelut

Vuoden 2019 talousarvioesityksen henkilöstösuunnitelma sisältää esitykset uusien työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotosta sekä määräaikaisten tehtävien muuttamisesta toistaiseksi voimassa oleviksi. Valtuusto antaa täyttöoikeuden määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Pormestari, kansliapäällikkö ja kunnan johtoryhmät ovat käsitelleet henkilöstösuunnitelmaa kokouksissaan. Tämän lisäksi talousarvioesitystä on käsitelty laajennetussa johtoryhmässä ja yhteistyökomiteassa. Näiden jälkeen pormestari on tehnyt esityksensä kunnanhallitukselle henkilöstösuunnitelmaksi vuonna 2019.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • että seuraavat toistaiseksi voimassa olevat työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2019:

Yleisjohto ja konsernipalvelut
Strateginen suunnittelu ja kehittäminen
Asiakaspalveluneuvoja 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 01TOI060 A2
Kelpoisuusehdot: opistoasteen tutkinto ja asiakaspalvelutyökokemusta
Perustelut: asiakaspalvelutiimiä halutaan vahvistaa toimintavarmuuden takaamiseksi. Lisäksi tavoitteena on laajentaa aukioloaikoja, jotka palvelevat kuntalaisia/asiakkaita paremmin.

Kehittämisen resurssi (nimike vielä auki) 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu auki
Kelpoisuusehdot: soveltuva korkeakoulututkinto
Perustelut: uusi kunta, Keski-Uudenmaan Sote, sote-maakuntauudistus, kunnan strategian toteutus. Kehittämisen tehtävät.

Osallisuuskoordinaattori 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu auki
Kelpoisuusehdot: soveltuva korkeakoulututkinto
Perustelut: Uusi kunta, Keski-Uudenmaan sote, sote-maakuntauudistus, kunnan strategian toteutus
Yhteisömanagerin toimenkuvana on jatkossa kehittämisverkostojen koordinointi. Muun osallisuustyön koordinointiin, "me teemme yhdessä uutta"-toimintatavan ja osallisuusmallin toimeenpanoon tarvitaan resurssi.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, eläinlääkintähuolto
Pieneläinhoitaja 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 08PERTUU A1
Kelpoisuusehdot: Pieneläinhoitajan tai klinikkaeläinhoitajan tutkinto sekä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito.
Perustelut: eläinlääkäreiden vastaanottojen (Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula) työn kuormittavuuden helpottaminen. Tuusulan vastanotolla on vuodesta 2006 lähtien työskennellyt vakituinen pieneläinhoitaja. Kyseinen palvelussuhde on vastaanottojen tehtävien järjestelyssä osoitettu Nurmijärven ja Järvenpään vastaanottojen yhteiskäyttöön, mikä vuoksi Tuusulan vastaanotolle tarvitaan korvaava vakituinen työsuhde.

Kasvatus ja sivistystoimi
Varhaiskasvatus
Neljä lastentarhanopettajaa 1.8.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 05VKA044
Kelpoisuusehdot: lain sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (272/2005) ja asetuksen (608/2005) sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista mukaisesti
Perustelut: varhaiskasvatuslain uudistus 1.9.2018 edellyttää valmistautumista lastentarhanopettajien määrä lisäämiseen kohti vuotta 2030. Esitetään lastentarhanopettajien palkkaamista lastenhoitajien sijaan.

Opetus
Koulusihteeri 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 01TOI060 A2
Kelpoisuusehdot: soveltuva AMK-tutkinto tai soveltuva toisen asteen ammatillinen tutkinto
Perustelut: Uudelleen sijoituksen vuoksi kunnalla velvoite perustaa kyseinen tehtävä.

Kasvun- ja oppimisen tuki
Kolme perheohjaajaa 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 05KOU060 A1
Kelpoisuusehdot: vähintään lasten ja nuorten erityisohjaajan tutkinto
Perustelut: ko. tehtävät siirretään 1.1.2019 alkaen sosiaali- ja terveystoimesta kasvatus- ja sivistystoimeen. Tehtävien siirron yhteydessä otetaan käyttöön uusi tehtävänimike perheohjaaja. Samalla lakkautetaan kolme perhetyöntekijän tehtävää.

Kulttuuripalvelut
Kulttuurituottaja (osa-aikainen 50 %) 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 02 VAP050 A
Kelpoisuusehdot: alempi korkeakoulututkinto tai ammatillinen perustutkinto
Perustelut: kulttuurituottaja tekee aktiivista yhteistyötä toimialan muiden tulosyksiköiden kanssa

Vapaa-aikapalvelut (50 %) ja kasvun ja oppimisen palvelut (50 %)
Liikunnansuunnittelija 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 02VAP050 A1
Kelpoisuusehdot: liikunta-alan ammatillinen perustutkinto
Perustelut: Opetustuntimäärältään kansalaisopiston suurimmista aloista liikunta on ainoa, jolla ei ole päätoimista vastuuhenkilöä.
Ohjattua matalan kynnyksen terveysliikuntaa ja muita ryhmäliikunnan muotoja kehitetään osana uimahallin hyvinvointipalveluja. Tätä työtä resursoidaan yhdistämällä kunnan järjestämä ryhmäliikunta ja kansalaisopiston ohjaustoiminta yhdeksi kokonaisuudeksi.
Tehtävä jakaantuu vapaa-aikapalveluille 50 % ja kasvun- ja oppimisen palveluille 50 %.

Vapaa-aikapalvelut
Nuoriso-ohjaaja 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 02 VAP060
Kelpoisuusehdot: alalle soveltuva alempi korkeakoulututkinto tai nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan ammatillinen perustutkinto.
Perustelut: Riihikallion nuorisotila on ainoa nuorisotalo, jossa ei ole kokopäiväistä nuoriso-ohjaajaa.
Nuoriso-ohjaaja toimii yhteistyössä toimialan muiden tulosyksiköiden kanssa ja on paikallisessa lähiverkostossa keskeinen toimija. Koulunuorisotyö Riihikallion alueella on tärkeä osa toimenkuvaa.

Kuntakehitys ja tekniikka
Elinkeino ja kasvupalvelut
Hankekehittäjä 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu TS III
Kelpoisuusehdot: soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto sekä kokemus monipuolisista ja vastuullisista rakennuttamisen tai projektijohdon tehtävistä. Lisäksi tulee olla riittävä kokemus maankäytöstä yritysyhteistyöstä.
Perustelut: Toimintojen kehittäminen ja varmistaminen, että toimintatavat toteutuvat käytännössä.

Tilakeskus
Rakennuttajainsinööri 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu TS II
Kelpoisuusehdot: Diplomi-insinööri tai ammattikorkeakoulussa rakennusalan insinöörin koulutus sekä vähintään 5 v kokemus rakennuttamisesta
Perustelut: Reurssitarve perustuu palveluverkon sisältämien hankkeiden toteuttamiseen aikataulussa sekä sisäilmaongelmista seuraavien korjaushankkeiden välittömään hoitamiseen. Tällä hetkellä resurssivaje, joka johtaa työmaiden osalta riskialttiiseen tilanteeseen, jos tulee sairastumisia, tapaturmia, työuupumusta yms. Sijaisuudet on tällä hetkellä hankala järjestää ja työmaiden hoito vaarantuu.
Rakennushankkeiden prosessit ovat jatkuvasti monimutkaistuneet.

Kuntasuunnittelu
Kaavoitusavustaja 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu TS I
Kelpoisuusehdot: ammattitutkinto tai alempi korkeakoulututkinto
Perustelut: Tuusulan kaavoitus ei nykyisellä organisaatiolla ja töiden ohjelmoinnilla kykene vastaamaan kysyntään vähäisten kaavamuutosten laatimiseen.  Vähäisille kaavamuutoksille on suuri tarve. Nämä pienet kaavamuutokset mahdollistavat esimerkiksi yritystonttien paremman toiminnallisuuden. Toisaalta kuntalaisten oman asuinympäristön tilanne saadaan paremmaksi vähäisten kaavamuutosten avulla. Kuntalaisia, asukkaita ja yrityksiä palvellaan paremmin, kun vähäisiä kaavamuutoksia saadaan eteenpäin. Tuusulan kunta muuttuu vireämmäksi ja Tuusulan kunnan toiminta sujuvammaksi strategian mukaisesti.

Sosiaali- ja terveystoimi
Sosiaalipalvelut
Perhetyöntekijä 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu TuuSos01 A3
Kelpoisuusehdot: Sosiaalihuollon ammattihenkilöstä annetun lain (817/2015) mukainen pätevyys, sosiaali- tai soveltuva terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto
Perustelut: Perhetyön tarve on lisääntynyt. Nykyisillä resursseilla kunta ei voi kattaa kysyntää. Palveluun on syntynyt jonoa ja palvelun viivästyminen aiheuttaa perheen kriisin pahenemisen ja lisää lastensuojelun sijaishuollon palvelutarvetta. Palvelua joudutaan ostamaan. Kustannukset katetaan ostopalveluista.

Sairaanhoitaja 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 03HOI030 A1
Kelpoisuusehdot: sairaanhoitaja AMK tai vastaava. Lisäksi edellytetään kokemusta päihde- ja mielenterveystyöstä sekä nuorten kanssa työskentelystä.
Perustelut: Nuorisoaseman asiakkaiden määrä on kasvanut ja toimintaa matalankynnyksen palvelun tuottajana on jouduttu supistamaan. Nuorten päihdeongelmat ovat lisääntyneet tuntuvasti. Yksikössä on selkeä lisäresurssin tarve, jotta yksikkö pystyy vastaamaan sille määrätyistä tehtävistä. Palkkamenot katetaan ostopalveluista.

Työvalmentaja 1.1.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS050 C
Kelpoisuusehdot: soveltuva ammatillinen tutkinto
Perustelut: Työtoimintakeskuksen asiakkaiden ja työntekijöiden työturvallisuus voidaan varmistaa vain riittävän vakituisen henkilöstön avulla. Kuntouttavan työtoiminnan asiakasmäärä on viime vuosina kasvanut, eikä laadukasta ja vaikuttavaa kuntouttavaa työtoimintaa enää pystytä tuottamaan nykyisellä henkilöstöresurssilla (sosiaaliohjaaja ja työvalmentaja).

Vanhus- ja vammaispalvelut
Ohjaaja (tukiasuminen) 1.3.2019 alkaen, palkkahinnoittelu 04SOS06A A1
Kelpoisuusehdot: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu soveltuva koulutus. Työkokemusta kehitysvammaisten henkilöiden kanssa toimimisesta.
Perustelut: Tavoitteena on järjestää kevyempää asumisen tukea ryhmäesumisen sijasta, kun asiakas tällaisella palvelulla selviytyy. Palvelun piiriin tullaan pääosin muuttamalla lapsuudenkodista tai asumisvalmiuksien lisäännyttyä raskaammista palveluista.

Sairaalapalvelu
Lääkäri kotisairaalaan 1.12.2018, palkkahinnoittelu L1TK6100
Kelpoisuusehdot: Suomessa laillistettu lääkäri

  • että seuraavat määräaikaiset työsopimussuhteiset tehtävät otetaan käyttöön 1.1.2019 lukien:

Yleisjohto- ja konsernipalvelut
Kunnanviraston johto
Viestinnän asiantuntija 1.12.2018-30.6.2019, palkkahinnoittelu 01ASI040 A3
Kelpoisuusehdot: soveltuva korkeakoulututkinto, kokemus vastaavista tehtävistä ja hyvät tietotekniset valmiudet.
Perustelut: Viestinnän resurssit kunnassa ovat niukat suhteessa nykyorganisaation viestintään kohdistuviin odotuksiin ja mm. strategiasta ja brändityöstä johdettuihin tarpeisiin.

Talous- ja tietohallinto
Taloussihteeri 1.1.-31.8.2019, palkkahinnoittelu 01TOI060 A2
Kelpoisuusehdot: soveltuva toisen asteen tutkinto
Perustelut: Kunnan sote-palveluiden tuotanto siirretään kuntayhtymään 1.1.2019 alkaen. Palvelutuotannon ja siihen liittyvän laskutuksen ja toiminnan raportoinnin siirto vaatii lisätyöpanosta myös kunnan päässä alkuvuodesta 2019
Uuden talouspalvelutiimin toiminta käynnistyi kesäkuussa 2018. Tiimin toimintaa laajennetaan ja kehitetään asteittain, ja toimialojen ostolaskujen ja yleislaskutuksen prosesseja siirretään talouspalvelutiimin tehtäväksi. Tiimin toiminta on vielä käynnistysvaiheessa; toimintamallit- ja -prosessit ovat vielä pitkälti keskeneräisiä ja tiimin osaamisessa on puutteita. Siltalan määräaikaisuuden jatko olisi tärkeää taloustiimin toimintavarmuuden turvaamisen näkökulmasta.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, eläinlääkintähuolto
Pieneläinhoitaja 1.1.2019-31.12.2020, palkkahinnoittelu 08PERTUU A1
Kelpoisuusehdot: pieneläinhoitajan tai klinikkaeläinhoitajan tutkinto sekä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito.
Perustelut: eläinlääkäreiden vastaanottojen (Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula) työn kuormittavuuden helpottaminen. Työsuhde on määräaikainen eläinlääkintähuollon tehtävien siirtyessä vuoden 2021 alussa maakunnan järjestettäväksi.

Kuntakehitys ja tekniikka
Yhdyskuntatekniikka
Hankevastaava 1.11.2018-31.12.2020, palkkahinnoittelu TS II
Kelpoisuusehdot: soveltuva opistotasoinen koulutus, vastaava AMK-tutkinto tai muu alan koulutus ja riit-tävä käytännön kokemus toimialaan kuuluvista töistä.

Kunnossapitotyöntekijä 1.1.2019-31.12.2019, palkkahinnoittelu TS
Kelpoisuusehdot: vähimmäisvaatimuksena ajokorttiluokka C. Kokemus auraus- ja muista kunnallisteknisistä töistä sekä suoritettu alan ammattitutkinto katsotaan eduksi.
Perustelut: resursseista on kadonnut/katoamassa tänä vuonna vastaava määrä, kun yksi henkilö on osa-aikaeläkkeellä ja toinen henkilö on muuttunut esimiesasemaan, jolloin työpanos kentällä vähenee noin puolella. Liittyy kunnossapidon uudelleen organisointiin.

  • että seuraavat määräaikaiset työsopimussuhteiset tehtävät vakinaistetaan

Yleisjohto ja konsernipalvelut
Talous- ja tietohallinto
Asiakaspalveluneuvoja 1.1.2019 lukien, palkkahinnoittelu 01TOI060 A2
Kelpoisuusehdot: opistoasteen tutkinto ja kokemusta asiakaspalvelutyöstä
Perustelut: Asiakaspalvelutiimiä halutaan vahvistaa toimintavarmuuden takaamiseksi. Lisäksi tavoitteena on laajentaa aukioloaikoja, jotka palvelevat kuntalaisia/asiakkaita paremmin.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.