Valtuusto, kokous 29.1.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Kestävän kehityksen toimintaohjelmaan sitoutuminen, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2018-207

Perustelut

Ilona Toivanen esitti seuraavan Vihreä valtuustoryhmän aloitteen:

"Tuusulan vihreä valtuustoryhmä esittää, että Tuusula tekee kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen. Kyseessä on sopimus, jolla kunta sitoutuu kestävän kehityksen toimintaohjelmaan, jossa on kahdeksan päätavoitetta. Nämä kahdeksan tavoitetta ovat hiilineutraali yhteiskunta, kestävät elämäntavat, kestävät yhdyskunnat, luontoa kunnioittava päätöksenteko, resurssiviisas talous, työtä kestävästi, vaikuttavien kansalaisten yhteiskunta ja yhdenvertaisuus.

Moni kunta on jo liittynyt mukaan sitoumukseen. Sitoumuksen eri osa-alueisiin on mahdollista sitoutua myös eri tahojen, kuten koulujen ym. Sitoumuksen tekeminen on helppoa, se kirjataan, julkaistaan netissä, toteutetaan ja seurataan. Sitoumus toimisi hyvänä runkona kestävän kehityksen edistämiseen Tuusulassa, pormestariohjelman hengessä. Se toimisi myös hyvänä konkreettisena työkaluna strategian toteuttamiseksi.

Toimenpidesitoumuksien keräämisestä huolehtivat kestävän kehityksen toimikunta ja sen pääsihteeristö. Kaikki sitoumukset ovat nähtävillä verkkosivustolla sitoumus2050.fi Sitoumus voi olla esimerkiksi sellainen, että ruokapalvelut sitoutuvat kasvisruokavalion lisäämiseen tai ruokahävikin vähentämiseen, yritys muovin vähentämiseen tai koulu kierrättämiseen.

Linkki kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen : http://bit.ly/2sw0gup

Esitämme, että Tuusula liittyy ensi tilassa mukaan sitoumukseen ja haastaa eri toimialat ja yksiköt tekemään omat sitoumuksensa kestävän kehityksen hyväksi."

Ehdotus

.

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.