Tekninen lautakunta, kokous 24.1.2023

§ 5 Talonrakennuksen työohjelma 2023

TUUDno-2023-111

Valmistelija

  • Tiina Louhikoski, rakennuspäällikkö, tiina.louhikoski@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Hankkeita on esitetty tarkemmin määrärahavarauksineen ja perusteluineen hyväksytyssä talousarvioesityksessä sekä liitteenä olevassa talonrakennuksen työohjelmassa aikatauluineen.

Tilapalveluiden työohjelma vuodelle 2023 painottuu edelleen uuden palveluverkon suunnitteluun ja rakentamiseen, sekä uudiskohteiden vastaanottoon ja käyttöön.

Palveluverkon kaikki uudisrakennuskohteet etenivät suunnitellusti vuonna 2022, ja työtä jatketaan suunnitellusti vuonna 2023. 

MONIO

Monion monitoimikampuksen rakentaminen alkoi kesäkuussa 2021. Työ on edennyt hyvin, ja Monio tulee valmistumaan aikataulun mukaan syyslukukaudeksi 2023.

Samalla tontilla sijaitsevan Rakennus10 saneeraus lykkääntyi, ja tämänhetkisen tiedon mukaan saneeraus käynnistetään vuonna 2024. 

KIRKONKYLÄ

Rakentaminen alkoi joulukuussa 2021 purkutoimilla. Uudisrakentaminen jatkui vuoden 2022 ajan, ja valmistuu aikataulun mukaisesti vuonna 2024. 

Kirkonkylän väistötilat siirrettiin Tuuskodon läheisyyteen loppuvuodesta 2021. Väistötilojen teknistä toimintaa tullaan seuraamaan tarkasti, toistaiseksi kaikki on toiminut moitteettomasti. 

RIIHIKALLIO

Uudisrakennuksena sekä osittain peruskorjauksena- ja -parannuksena toteutettava Riihikallion monitoimikampus on yksi Sivistyksen toimialueen keskeisistä kunnallisista palvelutuotantohankkeista.  

Nykyinen koulurakennus on toiminnassa siihen asti, kun uusi monitoimikampus valmistuu. Kesän 2019 aikana on tontille sijoitettu väistötilat, joilla on korvattu ne koulun tilat, joissa sisäilmaoireilua on ollut eniten.  Siirrettävä väistötilarakennus on sijoitettu koulun itäpuolella olevalle pysäköintialueelle. 

Kokonaisurakkana toteutetava rakentaminen alkaa vuonna 2023.  

RYKMENTINPUISTON MONITOIMIKAMPUS

Rykmentinpuiston monitoimikampus toteutetaan elinkaarihankkeena. Hankkeen rakentamisen toteutuksen neuvottelut on saatu aikataulun mukaisesti valmiiksi, ja hanke etenee aikataulussa. 

LAHELAN MONITOIMIKAMPUS

Lahelan monitoimikampuksen elinkaarihankeen edistämistä jatketaan. Työn alla on kampuksen tontin kaavoittaminen ja koulurakennuksen käyttäjämäärien tarkka määrittäminen. Vuoden aikana Lahelan monitoimikampuksesta laaditaan projektisuunnitelma. Hankkeeseen tullaan kytkemään kokenut tekninen asiantuntijataho. 

JOKELAN KOULUKESKUS

Jokelan koulukeskuksen elinkaarihankkeen valmistelu jatkuu. Hankkeesta laaditaan projektisuunnitelma ja kilpailutetaan elinkaarikonsultointi.

MARTTA WENDELIN PÄIVÄKOTI

Päiväkodin rakentaminen valmistui keväällä 2022 aikataulun mukaisesti. Rakennus kalustettiin ja otettiin käyttöön siten, että toiminta alkoi normaalisti elokuussa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Simpanen, tilapalvelupäällikkö, mikko.simpanen@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä tilapalveluiden suunnitelman työohjelmaksi vuodelle 2023 ja todeta, että esitetyt työvaiheajoitukset ja määrärahat ovat ohjeellisia, joita voidaan tarkistaa tilapalvelupäällikön päätöksellä
  • lähettää tilapalveluiden vuoden 2023 työohjelman tiedoksi kunnanhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Puheenjohtajan avattua asiasta keskustelun esittelijä teki seuraavat tekniset korjaukset tekstiin:

  • Kohdassa Lahelan monitoimikampus, sana elinkaarihanke korvataan sanalla hanke.
  • Kohdassa Jokelan koulukeskus, sana elinkaarihanke korvataan sanalla hanke.

 

Lautakunta hyväksyi edellä mainitut tekniset korjaukset tekstiin yksimielisesti.

Tiedoksi

kunnanhallitus, tilapalvelut toimisto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.