Tekninen lautakunta, kokous 8.3.2022

§ 35 Kankurintie 20 uuden ajoyhteyden katusuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen

TUUDno-2022-222

Valmistelija

  • Tomi Hurme, suunnitteluinsinööri, tomi.hurme@tuusula.fi

Perustelut

Kankurintie 20 uuden ajoyhteyden katusuunnitelmaehdotus, piir.no 2150-1 on ollut yleisesti nähtävillä 10.2.-23.2.2022. Katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia nähtävilläolon aikana.

Lähtökohdat

Katusuunnitelmaehdotus koskee uuden ajoyhteyden rakentamista Kankurintien 20 kiinteistölle. Rakennuskohde sijaitsee Tuusulan kunnassa, Vaunukankaalla. Kankurintie 20 (kiinteistö 858-409-5-128) nykyinen ajotie KTK-pihan suunnasta (koillinen) poistuu käytöstä Häriskiven kaava-alueen rakentamisen alkaessa keväällä 2022. Sitä ennen kiinteistölle rakennetaan toinen uusi ajotie Kankurintien suunnasta. Kiinteistön 858-409-5-128 nykyinen ajotie Kankurintieltä on tontille kapea ja jyrkkä. Tarkoituksena on rakentaa ajotie loivempaa reittiä, jotta kulku kiinteistölle helpottuu. Uusi ajoreitti tulee kiinteistön 858-409-15-5 vierestä kaavan mukaiselle katualueelle. Uudesta ajoreitistä tulee yhteinen kiinteistön 858-409-15-5 kanssa.

Ajotien alustava toteutus on välillä kevät-syksy 2022.

Maaperä

Alue sijoittuu maaperäkartan mukaan hiekalle ja soramoreenille. Läheisten kairausten mukaan maaperä koostuu savesta, hiekasta ja soramoreenista. Alue sijaitsee osittain pohjavesialueella.

Liikenne- ja katutekniset ratkaisut

Uutta ajotietä rakennetaan noin 45 metriä. Tarkoituksena on parantaa nykyistä jo olemassa olevaa ajoreittiä ja jatkaa sitä kapean metsäkaistaleen läpi VL-11 -alueella olevalle nykyiselle tiepohjalle. Ajotien leveys on 3,5 metriä. Pientareiden leveys 0,25 metriä molemmin puolin. Rakennekerroksista tehdään 20cm paksut.

Päällysteet ja istutukset

Ajotiestä tulee sorapintainen. Vanha, KTK:lta metsän läpi tuleva, ajoreitti poistuu käytöstä ja kulku katkaistaan kahdella isolla kivellä.

Vesihuolto ja kaapelit

Uudelle ajotielle ei ole suunniteltu vesihuoltoa eikä sen alla sijaitse nykyisiä vesihuoltoputkia.

Kuivatus

Kuivatus hoidetaan avopainantein Kankurintien avo-ojaan.

Valaistus- ja sähköistys

Uutta valaistusta ei rakenneta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää 

  • hyväksyä Kankurintie 20 uuden ajoyhteyden katusuunnitelmaehdotuksen, piir.no 2150-1.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kiinteistöjen omistajat ja haltijat, Tomi Hurme, Anne Paakkinen, Jussi Pesonen, katuinsinööri

Muutoksenhaku

Hallintovalitus hallinto-oikeudelle

Valitusosoitus
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.

Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa ja se, jonka valitusoikeudesta laissa erikseen säädetään. Viranomainen saa hakea muutosta valittamalla myös, jos valittaminen on tarpeen viranomaisen valvottavana olevan yleisen edun vuoksi.

Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisten katsotaan saaneen tiedon päätöksestä seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä Tuusulan kunnan internet-sivulla.

Tiedoksi saantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle

Postiosoite: Sörnäistenkatu 1, 00580 Helsinki
Puhelin: 029 56 42000
Faksi: 029 56 42079
sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa on ilmoitettava:
1.    päätös, johon jaetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös)
2.    miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset
3.    vaatimusten perustelut
4.    mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.