Tekninen lautakunta, kokous 14.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 134 Teknisen lautakunnan kokouksiin osallistuvat viranhaltijat vuonna 2022

TUUDno-2021-2616

Valmistelija

  • Jussi Rantala, talous- ja asiakaspalvelupäällikkö, jussi.rantala@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Hallintosäännön 113 §:n mukaan toimielinten jäsenten ja esittelijän lisäksi teknisen lautakunnan kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus pormestarilla, apulaispormestareilla ja kansliapäälliköllä. Toimielin päättää muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta. Nuorisovaltuusto voi nimetä lautakuntien kokouksiin kaksi edustajaa, joilla on läsnäolo- ja puheoikeus. Nuorisovaltuuston edustajilla ei kuitenkaan ole läsnäolo-oikeutta lautakuntien erikseen rajaamissa asioissa. Toimielimen esittelijä tai puheenjohtaja voi päättää asiantuntijan kuulemisesta yksittäisessä asiassa. Asiantuntija voi olla läsnä kokouksessa asiasta käytävän keskustelun päättymiseen asti.

Hallintosäännön 114 §:n mukaan kunnanhallitus voi määrätä muihin toimielimiin edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus toimielimen kokouksessa. Edustajaksi voidaan määrätä myös kunnanhallituksen varajäsen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää, että

  • viranhaltijoista ja työntekijöistä teknisen lautakunnan kokouksiin vakituisesti osallistuvien esittelijöiden kuntakehitysjohtajan, yhdyskuntekniikan päällikön ja tilapalvelupäällikön lisäksi pöytäkirjanpitäjänä toimiva sihteeri
  • nuorisovaltuuston edustajilla on teknisen lautakunnan kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus
  • tarkastuslautakunnan edustajalla on teknisen lautakunnan kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus
  • tarkastuslautakunta nimeää yhden (1) edustajan sekä varahenkilön teknisen lautakunnan kokouksiin valtuustokaudelle 2021-2025
  • esittelijöillä ja teknisen lautakunnan puheenjohtajalla on oikeus kutsua kokouksiin asiantuntijoita yksittäisessä asiassa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kasvu ja ympäristö henkilökunta, nuorisovaltuusto, tarkastuslautakunta, kirjaamo, kunnanhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.