Kunnanhallitus, kokous 21.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 261 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsenten valinta

TUUDno-2021-1594

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen, vs. hallintojohtaja, tuula.hyttinen@tuusula.fi

Perustelut

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen mukaan jäsenkuntien valtuustot valitsevat valtuustoon kahdesta viiteen (2–5) jäsentä sekä kullekin henkilökohtaisen varajäsenen kunnanvaltuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi. Valtuuston jäsenten lukumäärä määräytyy jäsenkuntien peruspääomaosuuksien mukaisessa suhteessa. Perussopimuksen mukaan Tuusulalla on valtuustossa kaksi edustajaa.

Edustajia valittaessa tulee ottaa huomioon, että valinnassa noudatetaan tasa-arvolain 4 a §:n säännöksiä. Ko. säännöksen mukaan mm. kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu. 

Vaalikelpoisuudesta kuntayhtymän toimielimiin on säädetty kuntalain 76 §:ssä. HUSin valtuustoon vaalikelpoisia ovat sen mukaan henkilöt, jotka lain 71 §:n säädetyllä tavalla ovat vaalikelpoisia HUSin jäsenkuntien luottamustoimiin. Vaalikelpoisia eivät kuitenkaan ole lain 72 §:n 1 momentissa tarkoitetut valtion virkamiehet, jotka hoitavat välittömästi kunnallishallintoa koskevia valvontatehtäviä eivätkä myöskään HUS-kuntayhtymän palveluksessa olevat henkilöt.

Valittujen henkilöiden nimet, yhteystiedot ym. pyydetään ilmoittamaan 3.9.2021 mennessä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • ehdottaa valtuustolle, että 
     

 VALTUUSTO päättää

  • valita toimikaudekseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustoon kaksi (2) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

  

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.