Kunnanhallitus, kokous 21.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 251 Konsernijaoston valinta

TUUDno-2021-912

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen, vs. hallintojohtaja, tuula.hyttinen@tuusula.fi

Perustelut

Hallintosäännön 8.3 §:n mukaan kunnanhallituksessa on valtuuston valitsema konsernijaosto, jossa on seitsemän (7) jäsentä eli puheenjohtajana toimiva pormestari, kaksi (2) apulaispormestaria ja neljä (4) muuta jäsentä, jotka ovat joko kunnanhallituksen jäseniä tai varajäseniä. Valtuusto valitsee konsernijaoston jäsenistä jaoston varapuheenjohtajan. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Varajäsenet valitaan kunnanhallituksen jäsenistä tai varajäsenistä.   

Toimielintä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Tasa-arvolain 4a §:n mukaan kunnallisissa toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • ehdottaa valtuustolle, että 
     

VALTUUSTO päättää

  • valita toimikaudeksi 8/2021–5/2023 konsernijaostoon puheenjohtajana toimivan pormestarin ja kahden (2) apulaispormestarin lisäksi neljä (4) muuta jäsentä kunnanhallituksen jäsenistä tai varajäsenistä
  • valita kaikille jäsenille (7) henkilökohtaisen varajäsenen kunnanhallituksen jäsenistä tai varajäsenistä
  • valita varsinaisista jäsenistä konsernijaoston varapuheenjohtajan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.