Kunnanhallitus, kokous 27.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 167 Asuntomessut 2020

TUUDno-2020-876

Valmistelija

  • Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen yhteistyönä on sovittu asuntomessujen järjestämisestä kesällä 2020. Tuusulan kunta on vastannut kohteen kaavoituksesta ja kunnallistekniikasta aikataulun mukaisesti sekä vastaa messupysäköinnistä. Suomen Asuntomessut vastaa messutapahtuman vaatimista yleisöpalveluista, messutekniikasta ja tapahtuman markkinoinnista. Asuntomessut on isäntäkunnalle hyvä tilaisuus markkinoida itseään sekä uutta asuinaluetta. Sen vuoksi Tuusula on myös valmistellut tulevia asuntomessuja varten laajan ohjelman erilaisia kunnan asumiseen, yrittämiseen, kulttuuriin ja vapaa-aikaan liittyviä oheishankkeita.  

Valtuuston hyväksymissä asuntomessujen järjestämistä koskevassa puitesopimuksessa ja yhteistoimintasopimuksessa on sovittu messujen järjestämisen ajankohdasta siten, että ne toteutetaan kesällä 2020. Yksityiskohtaisemmassa valmistelussa ajankohdaksi oli määritelty 10.7. - 9.8.2020. 

Maassa vallitsevan koronaepidemian vuoksi valtakunnan hallitus on linjannut maaliskuusta 2020 lukien erilaisia liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia. Tästä syystä kunta ja Asuntomessut osuuskunta olivat yhdessä jo lähteneet valmistelemman erilaisia skenaarioita messujen järjestämiseksi muuna aikana tai muilla tavoin, mikäli liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset jatkuvat heinäkuulle 2020. Erityisesti on alustavasti valmisteltu messujen ajankohdan siirtämistä alkamaan elokuussa 2020. 

Halllitus on linjannut 22.4.2020, että yli viidensadan hengen kokoontumiskieltoa tulee jatkaa 31.7.2020 saakka. Sen vuoksi Osuuskunnan ja kunnan välisessä neuvottelussa 23.4.2020 on todettu, että asuntomessujen siirtämistä valmistellaan siten, että asuntomessut järjestetään ajalla 3. - 30.8.2020. Siirtäminen tulee muuttaman jonkin verran messujen sisältöä mm. aukioloaikojen painottumista enemmän iltaan ja myös ohjelmasisällön osalta. Mikäli kokoontumisrajoitukset jatkuisivat vielä elokuussa, tullaan siinä tilanteessa valmistelemaan joka tapuksessa pienimuotoisempaa uudenlaista yleisötapahtumaa myöhempään syksyyn.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä, että Tuusulan asuntomessujen siirtämistä valmistellaan pidettäväksi 3. - 30.8.2020.   

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Suomen Asuntomessut Osuuskunta, asuntomessujen projektipäällikkö, kasvu ja ympäristö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.