Kunnanhallitus, kokous 27.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 174 Asuntomessuja valmisteleva tekniikkaryhmä, jäsenen vaihtuminen

TUUDno-2017-790

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kirsi Joensuu

Perustelut

Kuntakehityslautakunta  § 84 / 27.8.2014
Kunnanhallitus § 379 / 15.9.2014
Kunnanhallitus § 108 / 02.03.2015
Kuntakehityslautakunta § 31 / 4.3.2015
Kunnanhallitus § 120 / 9.3.2015
Valtuusto  § 36 / 16.3.2015
Kunnanhallitus  § 87 / 21.3.2015

Kkl § 84/27.8.2014
Asuntomessujen toimintaideana on parantaa asumisen laatua. Messut esittelevät rakentamiseen ja asumiseen liittyvää tutkimusta, sen tuloksia ja käytännön sovelluksia näyttäen hyvää esimerkkiä ja konkreettisen vision hyvästä asumisesta niin alan ammattilaisille kuin kuluttajillekin. Messut organisoidaan kulloisenkin isäntäkunnan ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen yhteistyönä. Isäntäkunta vastaa kohteen kaavoituksesta ja kunnallistekniikasta aikataulun mukaan sekä messupysäköinnistä. Suomen Asuntomessut vastaa messutapahtuman vaatimista yleisöpalveluista, messutekniikasta ja tapahtuman markkinoinnista. Asuntomessut ovat isäntäkunnille hyvä tilaisuus markkinoida itseään sekä uutta asuinaluetta.

Suomen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin Tuusulan Lahelassa vuonna 1970. 30 vuotta myöhemmin, vuonna 2000, asuntomessut järjestettiin uudemman kerran Tuusulassa Nummenkankaan alueella.  Nummenkankaan messut vetivät paikalle kaikkien aikojen kävijäennätyksen, 274 000 vierasta. Asuntomessuinstituution täyttäessä 50 vuotta vuonna 2020 on pohdittu messujen järjestämistä kolmannen kerran Tuusulassa. Ajankohta olisi merkityksellinen sekä messuja järjestävälle osuuskunnalle että kunnalle, sillä vuonna 2020 tulee kuluneeksi 50 vuotta ensimmäisistä messuista ja 20 vuotta jälkimmäisistä. Juhlavuosi voisi näkyä myös messujen teemoissa ja kohdevalinnoissa.

Rykmentinpuiston ensimmäiselle asemakaava-alueelle on suunniteltu monipuolista asuntotuotantoa ja alueelta on mahdollista erottaa erillinen, kunnan omistama alue asuntomessuja varten. Kyseinen alue on rajattu liitteenä olevaan karttaan. Kunnan aiemmat kokemukset messuista ovat positiivisia ja vuoden 2000 asuntomessujen järjestämisestä kertynyttä kokemusta voidaan hyödyntää vielä vuoden 2020 messuja ajatellen.

Asuntomessuja järjestävän Osuuskunta Suomen Asuntomessut kanssa on käyty alustavia keskusteluja messujen järjestämisestä Rykmentinpuiston alueella vuonna 2020 ja vastaanotto on ollut positiivista. Messujen hakukäytännön mukaisesti alustavien neuvotteluiden jälkeen kunnilta tai kaupungeilta toivotaan vapaamuotoista hakemusta tapahtuman järjestämiselle. Asuntomessu-kohteet sovitaan 4 -6 vuotta ennen messujen järjestämistä, jotta messujen suunnitteluun ja toteutukseen jää riittävästi aikaa. Asuntomessut järjestetään vuonna 2018 Porissa ja vuosien 2019 ja 2020 messujen osalta neuvottelut ovat jo käynnissä. Näin ollen valmistelu tulisi aloittaa jo tämän syksyn aikana, jotta hakemus tapahtuman järjestämiselle ehditään jättää ajoissa. Alustavien tietojen mukaan hakemus tulisi jättää vielä tämän vuoden aikana. Hakemuksen jättämiseen tähtäävän valmistelutyön aikana on tavoitteena selvittää muun muassa mitä messujen hakeminen kunnalta edellyttää, mitkä ovat kunnan asettamat tavoitteet sekä millaisia teemoja tapahtumassa halutaan nostaa esille.

Liitteenä
- messualueen kartta
- yleisesittely

Ehdotus / Kkj 
Kuntakehityslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Tuusula käynnistää valmistelutyön Asuntomessujen hakemiseksi Rykmentinpuistoon vuodeksi 2020.

Samalla kuntakehityslautakunta esittää, että päätös asuntomessujen hakemisesta tehdään erikseen valmistelutyön jälkeen ja asian valmistelusta vastaa kuntakehitys.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

Tuomo Sipilä poistui tämän pykälä jälkeen klo 18.42.

____________

Khall § 379/15.9.2014 
Liitteenä
  - messualueen kartta
  - yleisesittely

Ehdotus / Kj 
Kunnanhallitus päättää

- että Tuusula käynnistää valmistelutyön Asuntomessujen hakemiseksi Rykmentinpuistoon vuodeksi 2020.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

Tuomo Sipilä ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen olivat asiantuntijoina kokouksessa.

___________

Khall § 108/2.3.2015 
Kunnanhallitus päätti 15.9.2014 § 379 kuntakehityslautakunnan esityksestä, että Tuusula käynnistää valmistelutyön Asuntomessujen hakemiseksi Rykmentinpuistoon vuodeksi 2020. Valmistelutyö käynnistettiin päätöksen mukaisesti. Messujen ja messuhakemuksen ideointia varten järjestettiin muun muassa avoin valmistelutilaisuus loppuvuodesta, ja lisäksi Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa käytiin vuoropuhelua messujen järjestämisestä. Valmistelutyö on edennyt siihen pisteeseen, että hakemus vuoden 2020 asuntomessuista on valmistunut. Asuntomessujen hakemisesta Rykmentinpuistoon vuodelle 2020 päättää valtuusto.

Kuntakehityslautakunta käsittelee asiaa 4.3.2015.

Ehdotus / Kj 
Kunnanhallitus päättää

- ottaa asian valtuuston 16.3.2015 pidettävän kokouksen esityslistalle

-  tehdä ehdotuksensa valtuustolle 9.3.2015 pidettävässä kokouksessa.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

__________

Kkl § 31/4.3.2015 
Kuntakehityksessä on valmisteltu kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti hakemusta asuntomessujen järjestämiseksi Rykmentinpuistossa vuonna 2020. Valmistelutyön aikana on annettu kaikille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuus ottaa osaa valmisteluun muun muassa ohjatulla työpajatoiminnalla. Valmistelutyön aikana on syntynyt paljon hyvää materiaalia, jota voidaan hyödyntää ja jatkojalostaa vielä tulevaisuudessa. Kunnan ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kesken on myös neuvoteltu messujen hakemisesta ja Tuusulalla on arvioitu olevan hyvät edellytyksiä toteuttaa onnistunet asuntomessut.

Vuosittain järjestetyt valtakunnalliset asuntomessut antavat nostetta paikkakunnan yrityselämälle, matkailulle, työllisyydelle ja ennen kaikkea paikkakunnan näkyvyydelle ja imagolle. Messupaikkakunta on paljon ja positiivisesti esillä useita vuosia koko messuprojektin ajan ja messujen vaikutukset näkyvät messupaikkakunnalla myös niiden jälkeen. Asuntomessut tuovat uusia toimintamalleja ja lisää yhteistyötä eri tahojen välillä paikkakunnalla sekä kuntarajojen yli. Messujen myötä paikkakunnalle saadaan uusi korkeatasoinen ja viihtyisä asuinalue. Messutapahtumalla on merkittävä vaikutus paikkakunnan vähittäiskaupoille, majoitusliikkeille, ravintoloille, kahviloille ja huoltoasemille.

Kaikkein aikojen suosituimmat messut järjestettiin Tuusulassa Nummenkankaan alueella vuonna 2000 ja tuolloin messuilla kävi yli 274 000 vierasta. Kävijämäärien vaihteluväli on ollut noin 115.000 - 270.000 henkeä. Rykmentinpuiston messuille tavoitellaan 170 - 200 000 kävijää. Kunnan aiemmat kokemukset messuista ovat positiivisia ja vuoden 2000 asuntomessujen järjestämisestä kertynyttä kokemusta voidaan hyödyntää vielä vuoden 2020 messuja ajatellen.

Tulevia asuntomessupaikkakuntia ovat Vantaa (2015) ja Seinäjoki (2016), Mikkeli (2017) ja Pori (2018). Vuoden 2019 messuja on hakenut ainakin Kouvola. Messuhakemus tulee jättää 4-6 vuotta ennen messuja ja messujen järjestämisestä tulee olla viralliset päätökset. Messualue tulee olla kunnan omistuksessa ja alueen tulee olla vetovoimainen. Asuntomessupaikkakunnan tärkeimmät valintakriteerit ovat paikkakunnan sitoutumisaste ja kunnan kapasiteetti, tonttien kysynnän varmuus sekä paikkakunnan ja messualueen vahvuudet ja vetovoimatekijät.

Rykmentinpuiston kaavailtu asuntomessualue:
Kaavailtu messualue sijaitsee Rykmentinpuiston Puustellinmetsän alueella. Kyseinen rakentamaton alue on kunnan omistuksessa. Alueen osayleiskaavaa on lainvoimainen. Alueen asemakaavaehdotusta ollaan jo laatimassa. Mahdolliset kaavasta tehtävät valitukset eivät aikataulullisesti vaaranna messujen järjestämistä. Asuntomessujen järjestäminen edellyttää, että alueelle kaavoitetaan ja rakennetaan vähintään kolmekymmentä erilaista yhden perheen omakotitaloa ja tämän lisäksi rivi- ja kerrostaloasuntoja.

Asuntomessuteemat:
Messujen teemoiksi on tässä vaiheessa suunniteltu seuraavaa:

Yleisteema: 50 vuotta tulevaisuuden asumista. Lahelanrinne 1970 - Nummenkangas 2000 - Rykmentinpuisto 2020.

Muut mahdolliset teemat:
Robotiikan ja automaation hyödyntäminen.
Lähienergian tuotanto ja uudet hallintamuodot.
Taidepuisto ja laadukkaat virkistysalueet.
Yhteistilat, liikunta ja onnellinen arki.

Oheiskohteet: aiemmat messukohteet: Lahelanrinne 1970 ja Nummenkangas 2000

Teemat tarkentuvat myöhemmin.

Asuntomessujen talous:
Asuntomessujen järjestäminen edellyttää erillisen asuntomessuorganisaation luomista ja osana sitä projektipäällikön ja eräiden muiden henkilöiden palkkaamista. Käyttötalousmenoja ovat projektiorganisaation kulujen lisäksi tiedotus ja markkinointi, messuaikaiset velvoitteet, messuaikainen pysäköinti ja muut kulut. Arvioidut käyttötalousmenot ovat n. 3 milj. ?.

Asuntomessualueen investointeja on arvioitu Rykmentinpuiston kaavatalouslaskennan perusteella ja niitä koskeva alustava kustannusarvio on noin 1,5 milj. ?. Investoinnit ovat pääosin kunnan normaalia tonttituotantoa ja yleisten alueiden rakentamista, joka messujen takia suunnataan messupaikalle ja sen lähiympäristöön. Lisäkustannuksia syntyy mm. korkeammasta laatutasosta katu- ja viherrakentamisessa. Lisäkustannusten osuus yleisten alueiden rakentamisen investoinneista on n. 0,4 milj. euroa.

Kokonaismenot ovat yhteensä arviolta 4,5 milj. ?.

Tulot koostuvat pääosin tontinmyyntituloista (30 AO, 2 AR, 1 AK ja yksityinen Y) n. 4,3 milj. ? ja tapahtuman pysäköintimaksuista sekä pääsylipputuloista (kunnan osuus), yhteensä n. 0,7 milj. ?. Kokonaistulot ovat yhteensä arviolta 5,0 milj. ?.

Asuntomessujen onnistumisen edellytyksiä:
Messualueelle rakentamisen pitää kiinnostaa omakotirakentajaperheitä, talotehtaita sekä rakennusliikkeitä. Alueen markkinointi ja tulevien rakentajien sitouttaminen on jo alkuvaiheessa tärkeässä roolissa. Asuntomessualueen tuleva markkinointi on osa Rykmentinpuiston jo käynnissä olevaa markkinointia.

Alueen vetovoimatekijät tulee hyödyntää laajasti ja alue tulee rakentaa ja viimeistellä korkeatasoisesti. Kun myös alueen lopullinen suunnitelma, messuteemat ja messurakentaminen tarjoavat mielenkiintoisia ja käyttökelpoisia ratkaisuja, varmistetaan alueen kiinnostavuus rakentajien ja tulevien asukkaiden näkökulmasta. Tuusulan keskeinen sijainti Helsingin metropolialueella, messualueen omaleimaisuus ja asuntomessuinstituution tunnettavuus takaa messuvieraiden kiinnostuksen. Järjestämällä asuntomessut Rykmentinpuistossa uskomme saavamme Rykmentinpuistolle, Hyrylälle, Tuusulalle ja koko Keski-Uudellemaalle lisää eloa ja nostetta. Laadukas messualue rakentuu kerralla ja sen myötä valmistuneet viheralueet hulevesialtaineen sekä muut toiminnot tulevat olemaan myös messujen jälkeen alueen vetonauloja.  Asuntomessuhakemus vuodelle 2020 on oheismateriaalina liitteenä.

Liitteenä: asuntomessuhakemus, puitesopimusluonnos, yhteistoimintasopimus ja tehtävä-/kustannusjakotaulukko.

Ehdotus / kkj 
Kuntakehityslautakunta päättää ehdottaa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että valtuusto päättää

- että Tuusulan kunta hakee asuntomessuja Rykmentinpuistoon vuodeksi 2020

- hyväksyä liitteenä olevat vuoden 2020 Asuntomessujen järjestämistä koskevan puitesopimusluonnoksen ja yhteistoimintasopimuksen liitteineen ja valtuuttaa kunnanhallituksen tekemään niihin vähäisiä muutoksia.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi lautakunta päätti

-  tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta kokouksessa.

Merkittiin, että Hannu Kantola saapui kokoukseen klo 17.35 ja Ulla Rosenqvist klo 17.51 tämän asian käsittelyn aikana. Tuomo Sipilä poistui kokouksesta klo 17.56 tämän asian käsittelyn jälkeen.

___________

Khall § 120/9.3.2015 
Liitteenä: asuntomessuhakemus, puitesopimusluonnos, yhteistoimintasopimus ja tehtävä-/kustannusjakotaulukko.

Ehdotus / Kj 
Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että
               
VALTUUSTO päättää

- että Tuusulan kunta hakee asuntomessuja Rykmentinpuistoon vuodeksi 2020

- hyväksyä liitteenä olevat vuoden 2020 Asuntomessujen järjestämistä koskevan puitesopimusluonnoksen ja yhteistoimintasopimuksen liitteineen ja valtuuttaa kunnanhallituksen tekemään niihin vähäisiä muutoksia.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

Tuomo Sipilä, Jouni Määttä ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen olivat asiantuntijoina kokouksessa.

Kokous keskeytettiin tauon ajaksi klo 18.15-18.20.

__________

Valt § 36/16.3.2015

Ehdotus 
Valtuusto päättää

- että Tuusulan kunta hakee asuntomessuja Rykmentinpuistoon vuodeksi 2020

- hyväksyä liitteenä olevat vuoden 2020 Asuntomessujen järjestämistä koskevan puitesopimusluonnoksen ja yhteistoimintasopimuksen liitteineen ja valtuuttaa kunnanhallituksen tekemään niihin vähäisiä muutoksia.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

_________

Khall § 87/21.3.2016 
Kunta on käynyt messuhakemuksen jättämisen jälkeen neuvotteluja osuuskunnan kanssa asuntomessujen järjestämisestä Rykmentinpuistossa vuonna 2020. Vuosi 2020 on asuntomessuinstituution 50-vuotisjuhlavuosi, ja tämän vuoksi asiaa on valmisteltu pieteetillä jo hakemusvaiheessa. Valmistelun aikana on myös osallistettu aiheesta kiinnostuneita mm. selainpohjaisen kyselyn avulla. Osuuskunta on myös osallistunut haettavan messualueen tekniseen suunnitteluun, niin kaavoituksen kuin infran osalta.

Neuvotteluiden tuloksena Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Tuusulan kunta ovat allekirjoittaneet liitteenä olevan puitesopimuksen, jossa vahvistetaan yhteinen tahtotila järjestää asuntomessut vuonna 2020 Tuusulassa, Rykmentinpuiston Puustellinmetsän alueella.

Neuvotteluiden pohjalta on tehty teknisluontoisia muutoksia allekirjoitettuun puitesopimukseen. Tämän lisäksi luonnokseen on korjattu päivämääriä sekä tehty muita pieniä korjauksia. Verrattuna valtuuston 16.3.2015 hyväksymään puitesopimukseen huomioitavat muutokset ovat seuraavanlaisia:

Liitteen 1 perään lisätty sana luonnos (s. 3)

Kohtaan 2.1 lisätty virke:
"Osapuolet sopivat panostavansa tasaosuuksin yhteensä vähintään kolmesataatuhatta euroa (300000?) messualueella tapahtuviin yhteisesti sovittaviin asumisen kehittämishankkeisiin." s. 4

Kohtaan 2.2 lisätty kaksi virkettä:
"Lisäksi sopijaosapuolet myötävaikuttavat messutapahtuman sisällönluomiseen, markkinointiin ja viestintään yhdessä tavoitteenaan kaksisataatuhatta (200.000) messuvierasta. Asuntomessujen yhtenä teemana nostetaan esille asuntomessujen 50-vuotista historiaa asumisen kehittäjänä." s.4

Kohtaan 6.1 lisätty virke:
"Asuntomessuilla tuodaan esille uudentyyppisiä asuntoratkaisuja ja tavoitteena on kehittää uusia asuntotypologioita." s. 6.

Kohtaan 6.3 lisätty virke:
"Tuusulan keskustasta tai sen läheisyydestä haetaan oheiskohde messuille, joka voi olla myös peruskorjauskohde." s. 7,

Kohtaan 10 lisätty lihavoitu lause:
"Tämä sopimus tulee voimaan heti, kun molemmat Sopijaosapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja sopimus on lainvoimaisesti hyväksytty kunnan toimivaltaisessa päätöksentekoelimessä." s. 8.

Edellä mainitut muutokset lähinnä tarkentavat jo valtuustossa hyväksyttyä puitesopimusluonnosta, eivätkä muutokset lähtökohtaisesti aiheuta lisäkuluja kunnalle. Sopimukseen merkitty kunnalle kohdistuva 150.000 euron panostus voidaan kattaa messuhakemuksen osana olleen alustavan budjetin kohdasta: muut kulut (esim. suunnittelukilpailut). Näin ollen ks. kohdassa varatusta 400.000 eurosta tullaan kohdistamaan asumisenkehittämishankkeisiin 150.000 euroa. Nämä muutokset ovat myös kirjattu yhteistoimintasopimusluonnokseen.

Lisätiedot: Tuomo Sipilä, p. 040 314 3017

Ehdotus / Kj 
Kunnanhallitus päättää

- hyväksyä liitteenä olevan Osuuskunta Suomen Asuntomessujen ja Tuusulan kunnan välisen vuoden 2020 Asuntomessujen järjestämistä koskevan puitesopimuksen.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

Jouni Määttä ja Tuomo Sipilä olivat asiantuntijoina kokouksessa.

____________

Khall § 241/20.6.2016  
Puitesopimus Asuntomessujen järjestämisestä Rykmentinpuistossa vuonna 2020 allekirjoitettiin 16.3.2016. Puitesopimuksen mukaisesti Tuusulan kunta ja Asuntomessut perustavat yhdessä messuja varten suunnitteluorganisaation, joka sisältää Asuntomessutoimikunnan sekä markkinointi- ja viestintäryhmän, tekniikkaryhmän ja laaturyhmän.

Asuntomessutoimikunta
Asuntomessuihin liittyvää päätöksentekoa, tiedonkulkua ja suhdetoimintaa varten nimetään asuntomessutoimikunta, jossa on jäsenenä kolme edustajaa Suomen Asuntomessuista sekä muina jäseninä Tuusulan kunnan nimeämät edustajat. Asuntomessutoimikunnan puheenjohtajana toimii kunnan nimeämä henkilö ja varapuheenjohtajana Suomen Asuntomessujen edustaja.

Asuntomessutoimikunta valvoo ja ohjaa (i) messuprojektia, projektiorganisaatiota, messuprojektin käynnistämistä ja sen toteuttamista varten perustettavaa asuntomessutoimistoa sekä (ii) käytännön toimia hoitavia asiantuntijaryhmiä, joita ovat markkinointi- ja viestintäryhmä, laaturyhmä ja tekniikkaryhmä.

Asuntomessutoimikunnan tehtävänä on toimia asuntomessuja koskevissa asioissa ylimpänä päättävänä elimenä, edistää aktiivisella panoksella messujen toteuttamista sekä toimia eri sidosryhmien yhteistyön ja tiedottamisen kanavana, valmistella ja toteuttaa messujärjestelyihin liittyvät käytännön asiat messupaikkakunnan kunnanhallituksen määrittelemän toimivallan rajoissa, koordinoida messuprojektin eri osapuolten suunnittelua ja toteutusta ja tehdä siitä tarpeelliset esitykset, sekä huolehtia ja vastata Tuusulan asuntomessuprojektin aikataulun valvonnasta ja ohjauksesta.

Ehdotus asuntomessutoimikunnan kokoonpanosta noudattaa messupaikkakunnille vakiintunutta käytäntöä. Kunnanhallitus nimittää asuntomessutoimikunnan. Ehdotus Tuusulan edustajiksi asuntomessutoimikuntaan:

Hannu Joensivu, kunnanjohtaja, pj
Kunnanhallituksen puheenjohtaja
Kunnanhallituksen 1. varapj.
Kunnanhallituksen 2. varapj.
Marko Härkönen, kuntakehitysjohtaja

Työryhmät
Kunnanhallitus nimittää asuntomessuprojektin käytännön toimia hoitavat asiantuntijatyöryhmät, joita ovat laatu-, tekniikka- ja markkinointi- ja viestintäryhmä. Työryhmät voivat kutsua asiantuntijajäseniä mukaan työskentelyyn.

Laaturyhmä
Laaturyhmän tehtävänä on valmistella ja määritellä messualueelle rakennettavan ympäristön laadulliset ominaisuudet, valmistella tontinluovutusehdot, tehdä esitys tontinluovutuksista rakentajille ja hyväksyä toteutussuunnitelmat. Laaturyhmän puheenjohtajana toimii Suomen Asuntomessujen nimeämä henkilö ja varapuheenjohtajana Tuusulan edustaja.

Ehdotus laaturyhmän kokoonpanosta noudattaa messupaikkakunnille vakiintunutta käytäntöä.

Ehdotus Tuusulan edustajiksi laaturyhmään:

Tuomo Sipilä, projektipäällikkö, Tuusulan kunta, (vpj)
Marko Härkönen, kuntakehitysjohtaja, Tuusulan kunta,
Asko Honkanen, kaavoituspäällikkö, Tuusulan kunta
Jouni Määttä, asemakaava-arkkitehti, Tuusulan kunta
Kaisa Nousiainen, johtava rakennustarkastaja, Tuusulan kunta
NN, Asuntomessujen projektipäällikkö, Tuusulan kunta
NN, Asuntomessujen aluevalvoja, Tuusulan kunta
NN, Asuntomessujen projektisihteeri, Tuusulan kunta
Päivi Hämäläinen, maankäyttöinsinööri, Tuusulan kunta
Patrik Skogster, maankäyttöasiantuntija, Tuusulan kunta

Tekniikkaryhmä
Tekniikkaryhmä vastaa messualueen kunnallistekniikan, liikenteen ja viheralueiden suunnittelusta ja toteutuksesta sekä näyttelytilojen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tekniikkaryhmä osoittaa messualueelta paikat messuravintoloille, näyttelyhalleille ja ulkonäyttelyalueille. Tekniikkaryhmän puheenjohtajana toimii kunnan nimeämä henkilö ja varapuheenjohtajana Suomen Asuntomessujen edustaja.

Ehdotus tekniikkaryhmän kokoonpanosta noudattaa messupaikkakunnille vakiintunutta käytäntöä.

Ehdotus Tuusulan edustajiksi tekniikkaryhmään:

Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, Tuusulan kunta, (pj)
Esa Koskinen, rakennuspäällikkö, Tuusulan kunta
Helena Sundström, projektipäällikkö, Tuusulan kunta
Jouni Määttä, asemakaava-arkkitehti, Tuusulan kunta
Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri, Tuusulan kunta
Pirjo-Riitta Pyysing, kunnanpuutarhuri, Tuusulan kunta
Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, Tuusulan vesihuoltoliikelaitos
Jari Huttunen, kunnossapitopäällikkö, Tuusulan kunta
NN, Asuntomessujen projektipäällikkö, Tuusulan kunta
NN, Asuntomessujen aluevalvoja, Tuusulan kunta
NN, Asuntomessujen projektisihteeri, Tuusulan kunta

Markkinointi- ja viestintäryhmä
Markkinointi- ja viestintäryhmä vastaa messujen markkinoinnista ja viestinnästä. Puheenjohtajana toimii Suomen Asuntomessujen nimeämä henkilö ja varapuheenjohtajana Tuusulan edustaja.

Ehdotus markkinointi- ja viestintäryhmän kokoonpanosta noudattaa messupaikkakunnille vakiintunutta käytäntöä.

Ehdotus Tuusulan edustajiksi markkinointi- ja viestintäryhmään:
Marko Kauppinen, elinkeinopäällikkö, Tuusulan kunta, (vpj)
NN, Asuntomessujen tiedottaja, Tuusulan kunta
NN, Asuntomessujen projektipäällikkö, Tuusulan kunta
Riikka Uusikulku, viestintäpäällikkö, Tuusulan kunta
Seija Lahtinen, elinkeino- ja matkailusihteeri, Tuusulan kunta
Esa Ukkola, kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja Tuusulan kunta

Jos listassa oleva henkilö ei ole enää Tuusulan kunnan palveluksessa tai siirtyy muihin tehtäviin, hänen seuraajakseen tulee ks. tehtävää hoitava henkilö. Liitteenä olevassa yhteistoimintasopimusluonnoksessa on tarkempi kuvaus edellä mainittujen ryhmien tehtävistä ja osapuolten roolituksesta.

Asuntomessujen projektipäällikkö

Asuntomessuja koordinoimaan tulee palkata puitesopimuksen mukaisesti projektipäällikkö viimeistään ensi vuoden kesällä. Perinteisesti projektipäällikkö on palkattu hyvissä ajoin koordinoimaan messuprojektia, ja esimerkiksi vuoden 2019 messupaikkakunnalla Kouvolassa, projektipäällikkö on ollut palkattuna jo keväästä 2015 ja hän on ollut muun muassa käynnistämässä alueen asemakaavoitusta ja laatinut messujen projektisuunnitelman. Rykmentinpuistossa alueen asemakaava on kuitenkin jo lainvoimainen ja messualueen suunnittelu on käynnistynyt. Kehittämishankkeita on niin ikään viritelty sekä messujen projektisuunnitelman luonnostelma on laadittu. Näin ollen Rykmentinpuiston asuntomessujen suunnittelu on edennyt poikkeuksellisen pitkälle ilman projektipäällikköä, joka tulisi saada palkattua pikaisesti hoitamaan tehtäväänsä.  Tarvittaessa lisämääräraha projektipäällikön palkkakuluihin tullaan hakemaan 2. osavuosikatsauksen yhteydessä.

Lisätiedot: Rykmentinpuiston projektipäällikkö Tuomo Sipilä, p. 040 314 3017

Ehdotus / Kj 
Kunnanhallitus päättää

- perustaa asiatekstin mukaisessa kokoonpanossa asuntomessutoimikunnan sekä laatu-, tekniikka- ja markkinointi- ja viestintäryhmät

- todeta, että Asuntomessujen määräaikaisen projektipäällikön rekrytointi voidaan käynnistää niin, että työsuhde kestää 30.10.2020 saakka.

Päätös 
Ehdotus hyväksyttiin.

Tuomo Sipilä ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Heikki Vuorenpää olivat asiantuntijoina kokouksessa.

____________

Asuntomessutoimikunnan 4.8.2017 päätöksen mukaan esitetään, että  asuntomessuja valmisteleviin työryhmiin nimetään luottamushenkilöitä, kolme luottamushenkilöä kuhunkin työryhmään.

Ehdotus

Esittelijä

Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • valita asuntomessuja valmistelevaan laaturyhmään, tekniikkaryhmään ja markkinointi-viestintäryhmään kuhunkin kolme luottamushenkilöä

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • valita asuntomessuja valmistelevaan laaturyhmään Päivö Kuusiston, Mika Heinon ja Anne Vähätalon, tekniikkaryhmään Klaus Koivusen, Tapani Miettisen ja Pasi Huuhtasen ja markkinointi-viestintäryhmään Heidi Grunströmin ja Outi Huuskon
  • täydentää markkinointi-viestintäryhmää yhdellä jäsenellä seuraavassa kokouksessa

Valmistelija

Kirsi Joensuu

Ehdotus

Esittelijä

Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • täydentää 18.9.2017 tekemäänsä päätöstä ja valita yhden luottamushenkilön markkinointi-viestintäryhmään.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • valita markkinointi- ja viestintäryhmään Ari Maskosen.

Perustelut

Tapani Miettinen on pyytänyt eroa asuntosuntomessuja valmistelevasta tekniikkaryhmästä.

Ehdotus

Esittelijä

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • myöntää Tapani Miettiselle eron asuntosuntomessuja valmistelevasta tekniikkaryhmästä ja valita hänen tilalleen uuden jäsenen

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • myöntää Tapani Miettiselle eron asuntosuntomessuja valmistelevasta tekniikkaryhmästä ja valita hänen tilalleen Mika Mäki-Kuhnan

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen, kunnansihteeri, tuula.hyttinen@tuusula.fi

Perustelut

Asuntomessuja valmistelevan  tekniikkaryhmän jäsen Klaus Koivunen on pyytänyt eroa kaikista luottamustoimista henkilökohtaisten syiden takia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • myöntää Klaus Koivuselle eron asuntomessuja valmistelevasta tekniikkaryhmästä ja valita hänen tilalleen uuden jäsenen

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • myöntää Klaus Koivuselle eron asuntomessuja valmistelevasta tekniikkaryhmästä ja valita hänen tilalleen Jani Peltosen.

Tiedoksi

Koivunen Klaus, Peltonen Jani, Uusikulku Riikka, hallintopalvelusihteeri, henkilöstöasiantuntija, 

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, kirjaamo
osoite: Kotorannankuja 10, Pl 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupisteeseen os. Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula. Avoinna ma-to klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-12.00.