Kunnanhallitus, kokous 30.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 118 Talousarvio 2019, sitovien määrärahojen ylitykset

TUUDno-2020-574

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Tilinpäätöksen talousarvion toteumaosa sisältää toimialueiden määrärahojen ja tuloarvioiden toteumaosan sekä tuloslaskelman, investointien ja rahoituksen toteumavertailun sekä yhteenvedon määrärahojen ja tuloarvioiden toteumavertailusta.Talousarvion toteumavertailuissa sekä liitetiedoissa on esitetty valtuuston talousarviossa hyväksymän sitovuustason mukaisten määrärahojen, tuloarvioiden, investointien ja toiminnan tavoitteiden toteumat ja niiden olennaiset poikkeamat talousarvioon perusteluineen.

Valtuustoon sitoviin eriin nähden poikkesi negatiivisesti kuntatoimiala/kunnanviraston johdon toimintakate, ylitys muutettuun talousarvioon nähden yhteensä 6,71 milj. euroa. Ylitys aiheutui Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän (Keusote) maksuosuuden lisäyksestä. Alkuperäiseen talousarvioon nähden ylitys oli 8,2 milj. euroa. Ylityksestä pääosa oli erikoissairaanhoidon kulukasvua. Keusoten omassa palvelutuotannossa merkittävimmät ylitykset olivat ikäihmisten ja vammaisten palvelualueella.

Keusoten raportoimat 2019 talousarvion ja tilinpäätöksen luvut eivät ole yhteneviä kunnan talousarvioon nähden. Keusoten ilmoittamassa lopullisessa maksuosuudessa ei ole huomioitu laboratorion ja röntgenin vuoden 2019 laskuttamatta jääneitä 112 000 euron vuokratuottoja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • hyväksyä esitetyn talousarvion määrärahojen ylityksen 6,71 milj. euroa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Markku Vehmas selosti asiaa kokouksessa.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.