Valtuusto, kokous 7.10.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 Korotukset Tiensuuntien ja Peltokaaren puistotien risteyksessä oleviin suojateihin, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2019-2006

Perustelut

Emmi Sirniö esitti seuraavan hänen ja usean muun valtuutetun allekirjoittaman aloitteen:

"Me allekirjoittaneet valtuutetut ja lisäksi moni jokelalainen kuntalainen olemme huolissamme Tiensuuntien ja Peltokaaren puistotien risteyksessä olevien suojateiden turvallisuudesta. 

Tiensuuntietä Kellokoskelta päin tulevat autot ajavat tiellä yli sallitun nopeuden ja tulevat Tiensuuntien ja Peltokaaren puistotien risteykseen kovalla tilannenopeudella mutkan takaa. Tämä aiheuttaa Tiensuuntietä ylittäville vaaratilanteita. Risteyksessä on kaksi suojatietä, jotka tulisi korottaa, jotta autojen tilannenopeus saataisiin pienemmäksi ja koululaiset turvallisesti kouluun. 

Peltokaaren alueella asuu paljon lapsiperheitä ja kaikki sieltä suunnalta tulevat koululaiset ylittävät kyseisen risteyksen. Tämä risteys tekee pienten koululaisten koulumatkasta turvattoman. Korottamalla suojatiet kunta osoittaisi välittävänsä kuntalaisten, varsinkin lasten, turvallisuudesta. Tämä näkyisi positiivisena asiana myös Peltokaareen rakentamista harkitseville. 
Liitteenä kartta suojateiden sijainnista."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.