Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 24.9.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Lukion seuranta- ja arviointiraportti, lukuvuosi 2018-2019

TUUDno-2019-1893

Valmistelija

  • Seppo Kärpänen, rehtori, seppo.karpanen@tuusula.fi
  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi

Perustelut

Opetuksen järjestäjän ja koulun ylläpitäjän velvollisuus on vuosittain seurata ja arvioida koulujen tavoitteiden toteutumista. Arviointia on Tuusulan kouluissa suoritettu lukuvuoden aikana ja sen päättyessä. Arvioinnin pohjana on käytetty kasvatus- ja sivistyslautakunnan hyväksymiä opetussuunnitelmaan perustuvia lukuvuosisuunnitelmia, joihin asetettuihin tavoitteisiin toteutunutta opetusta arvioinnissa verrataan. Arviointi on järjestetty siten, että kouluilta kerätään tiedot samanmuotoisella lomakkeella.

Yhteenveto lukion lukuvuoden 2018-2019 seurantaraporteista on liitteenä.

Tuusulan lukion lukuvuosi 2018-2019 sujui hienosti. Uusia opiskelijoita aloitti ennätysmäärä ja keskiarvorajat nousivat kaikissa toimipisteissä. Lukuvuoden aikana valmistui 166 ylioppilasta.

Lukuvuoden painopisteet ja tavoitteet toteutuivat hyvin. Yhteisöllisyyttä, liikkuvaa lukiota ja arviointia kehitettiin yhdessä opiskelijoiden kanssa. Uutena käytäntönä suunniteltiin opiskelijan tiimitoiminnan käynnistämistä seuraavalle lukuvuodelle. Tutor-toiminnassa järjestettiin ensi kertaa toimipisteiden yhteiset koulutukset. Liikkuva lukio-hankkeessa opiskelijaryhmät jatkoivat ansiokasta työtään järjestämällä toimintaa ja suunnittelemalla väline- ja kalustehankintoja.

Laajennetut oppimisympäristöt-hanke pohjusti tiimitoiminnan laajentamista osallistamalla opiskelijoita esim. oppimisympäristöjen ja Monion suunnitteluun ja viestintään. Monion suunnittelussa oltiin aktiivisesti mukana elinkaarikilpailutusta varten laadittujen toiminnallisten vaatimusten määrittelyssä. Valtuusto teki Moniosta rakennuttamispäätöksen kesäkuussa 2019.

Opiskelijoilta kysyttiin palautetta koulun käytäntöjen ja hyvinvoinnin kehittämistä varten jaksokyselyiden avulla ja hyvinvoinnin parantamiseksi suunniteltiin hyvinvointivalmennuksen aloittamista. Microsoft Flagship School- yhteistyö poiki suunnitelmia esim. Schoolday-yrityksen ohjelmistojen testaamisesta ja liityimme entistä kiinteämmin maailmanlaajuiseen Flagship School-kouluverkostoon. Kansainvälisyystoiminta on aktiivista ja mm. Erasmus+ hankkeet ja muut kansainvälisyysprojektit sujuivat hyvin, saimme myös vihdoin vahvistettua statuksemme Unesco-kouluna.

Koulumme opiskelijoissa lisääntyi ulkopaikkakuntalaisten osuus. Lukuvuonna 2018-2019 se oli jo 17%.

Opiskelijat kotikunnan mukaan:

  • Hyvinkää 2 opiskelijaa
  • Helsinki 3 opiskelijaa
  • Järvenpää 52 opiskelijaa
  • Kerava 18 opiskelijaa
  • Mäntsälä 15 opiskelijaa
  • Tuusula 521 opiskelijaa
  • Vantaa 8 opiskelijaa
  • Muut kunnat 5 opiskelijaa
  • Ulkomaat 2 opiskelijaa

    Yhteensä 627 opiskelijaa

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää merkitä tiedoksi lukion seuranta- ja arviointiraportin lv. 2018-2019.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.