Tekninen lautakunta, kokous 21.5.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Lahelanpelto II asemakaava-alueen kunnallistekniikan ja katujen rakentaminen 2-vaihe, Tuusula

TUUDno-2019-602

Valmistelija

  • Jyrki Sjöblom, työpäällikkö, jyrki.sjoblom@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Vuoden 2019 kunnallistekniikan rakentamisohjelmaan kuuluu Lahelanpellon asemakaava-alueen kunnallistekniikan ja katujen 2-vaiheen rakentaminen.

Kuntakehitys ja tekniikka julkaisi 1.6.2007 voimaan tulleen hankintalain mukaisen hankintailmoituksen Kauppa- ja teollisuusministeriön ylläpitämässä ilmoitusjärjestelmässä (HILMA) 26.3.2019.

Hankinta oli kansallisen kynnysarvon ylittävä ja menettely avoin hankinta.

Kuntakehitys ja tekniikka toimiala on 26.3.2019 päivätyllä Cloudia-järjestelmässä julkaistulla tarjouspyynnöllä pyytänyt tarjouksia Lahelanpelto II asemakaava-alueen kunnallistekniikan ja katujen 2-vaiheen rakentamisesta. Tarjoukset tuli jättää Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä 7.5.2019 klo 12 mennessä.

Määräaikaan 7.5.2019 klo 12.00 mennessä saatiin tarjoukset kahdeksalta (8) urakoitsijalta. Tarjoukset avattiin 7.5.2019 klo 12.05.

Urakoitsijan valintamenettely tapahtuu kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tarkistetaan, että tarjous vastaa sisällöltään ja muodoltaan tarjouspyynnön ehtoja. Toisessa vaiheessa hyväksytyn tarjouksen jättäneistä urakoitsijoista urakkasuorituksen tekijäksi valitaan se, jonka tarjous on halvin.

Tarjouksista halvin on VM Suomalainen Oy:n tarjous ja tämän kanssa on pidetty urakan selonottoneuvottelu, jossa selvitettiin urakan sisällön käsitys.               

Tarjouspyyntö, tarjousten avauspöytäkirja, tarjousten vertailutaulukko ja selonottoneuvottelun pöytäkirja ovat oheismateriaalina teknisessä lautakunnassa ja liitteinä kunnanhallituksessa. Tarjoukset ovat nähtävillä oheismateriaalina sähköisessä kokoustyötilassa.

Lisätiedot: työpäällikkö Jyrki Sjöblom, p. 040 314 3134.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • omalta osaltaan hyväksyä, että Lahelanpelto II asemakaava-alueen kunnallistekniikan ja katujen 2-vaiheen rakentaminen annetaan VM Suomalainen Oy:lle 2 938 000 € (alv. 0 %) hintaan
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa
  • ehdottaa kunnanhallitukselle, että

KUNNANHALLITUS päättää

  • antaa Lahelanpelto II asemakaava-alueen kunnallistekniikan ja katujen 2-vaiheen rakentamisen VM Suomalainen Oy:lle 2 938 000 €  (alv. 0 %) hintaan
  • oikeuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön allekirjoittamaan urakkasopimuksen
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

tarjoajat, tekninen lautakunta, Jyrki Sjöblom, Marja Jokinen, Jari Huttunen, Jukka Sahlakari, Tomi Hurme

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.