Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 14.2.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma 2019-2023, Kasvatus- ja sivistyslautakunta

TUUDno-2019-230

Valmistelija

  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi
  • Hannamari Halinen, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.halinen@tuusula.fi
  • Terttu Turnbull-Smith, talouspäällikkö, terttu.turnbull-smith@tuusula.fi
  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan valtuusto päätti kokouksessaan 10.12.2018 kunnan taloussuunnitelmasta vuosille 2019-2023 sekä vuoden 2019 talousarviosta sekä kunnan organisaatiorakenteen uudistamisesta 1.1.2019 lukien.  

Uudessa organisaatiossa siirrytään yhden toimialan malliin. Toimiala jakaantuu toimialueisiin ja edelleen palvelualueisiin. Tulosalueiden tilalle tulevat siten palvelualueet ja tulosyksiköiden tilalle palveluyksiköt.  

Valtuuston päätöksen perusteella kansliapäällikkö on päätöksellään 28.12.2018 § 59 päättänyt kunnan tarkemmasta organisoitumisesta palvelualueisiin. Edellä mainittujen päätösten perusteella toimialueiden välillä tapahtuu toimintojen ja niiden henkilöstön siirtymisiä toimialueelta toiselle. Ruokapalvelujen henkilöstö siirtyy yhteisten palvelujen toimialueelta sivistyksen toimialueelle. Kohdennetun nuorisotyön henkilöstö siirtyy sivistyksen toimialueelta yhteisten palveluiden toimialueelle. Henkilöstösihteeri ja talouspäällikkö siirtyvät sivistyksen toimialueelta yhteisten palvelujen toimialueelle. 

Talousarvion määrärahat ovat sitovia valtuustoon nähden toimialuetasolla siten, että yleissitovuutena on valtuustoon nähden toimialueen toimintakate eli määrärahan ja tuloarvion erotus. Talousarvio on lautakuntiin nähden sitova palvelualue -tasolla, mutta talousarvion toteutumista raportoidaan myös palveluyksikkö -tasoisesti. 

Kasvun ja oppimisen tulosalue jakautui varhaiskasvatuksen ja oppimisen palvelualueisiin. Vanhan tulosalueen määrärahoja on tarkasteltu uudestaan siten, että varhaiskasvatuksen palvelualueelta siirretään määrärahoja oppimisen palvelualueelle 200 000 euroa. Vuoden 2018 talousarvion toteuman mukaan varhaiskasvatuksen toimintakate alittuu ja opetuksen toimintakate ylittyy n. 400 000 euroa. 

Käyttösuunnitelmat hyväksytään kunnanhallituksessa lautakuntien valmisteluun ja ehdotukseen pohjautuen sen jälkeen, kun valtuusto on hyväksynyt uuden organisaation mukaisen talousarvion. 

Uuden organisaation mukainen talousarvio on kasvatus- ja sivistyslautakunnan osalta yhteensä 

toimintatuotot      11 031 653 €  

toimintakulut       88 366 454 € 

toimintakate     77 334 801 €  

Kasvatus- ja sivistyslautakunnan alaiset palvelualueet ovat varhaiskasvatus, oppiminen ja toimialueen hallinto. Palveluyksiköt ovat kunnallinen varhaiskasvatus, esiopetus, yksityinen varhaiskasvatus, perusopetus, lukio, kansalaisopisto ja taiteen perusopetus, kasvun ja oppimisen tuki, toimialueen hallinto ja ruokapalvelut. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteen mukaisen talousarvion v. 2019, taloussuunnitelman vv. 2019 – 2023 ja esittää sen hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.