Tekninen lautakunta, kokous 11.12.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 Tuusulan kunnan laitoshuoltajien vuosi- ja sairauslomien sijaistaminen ja korjausrakentamisen jälkeinen siivous 2019–2020

TUUDno-2018-1256

Valmistelija

  • Riikka Meriläinen, siivouspäällikkö, riikka.merilainen@tuusula.fi

Perustelut

Esittely ja hankinnan kohde

Tuusulan kunta/Tilakeskus on  julkaissut tarjouspyynnön TUUDno - 2018 - 1256  tarjouspalvelu.fi:ssä ja Hilma -ilmoituskanavalla 22.10.2018.

Hankinnan kohteena on Tuusulan kunnan laitoshuoltajien vuosi- ja sairauslomien sijaistaminen ja korjausrakentamisen jälkeinen siivous.

Tarjouskilpailussa on noudatettu avointa hankintamenettelya.

Hankinnassa noudatetaan  julkisista hankinnoista ja käyttöoikeusopimuksista annettua lakia (1397/2016). Hankinnan arvo ylittää  hankintalain  25 §:n  kansallisen kynnysarvon ja alittaa 26 §:ssä ilmoitetun Eu-kynnysarvon.

Hankinnan sopimuskausi on 1.1.2019 - 31.12.2020.

Saapuneet tarjoukset ja tarjousten käsittely

Tarjouksia saatiin asetettuun määräaikaan 9.11.2018 klo 14.00  mennessä  4  kappaletta. Tarjoukset avattiin suljetussa tilaisuudessa  9.11.2018 hankintayksikön tiloissa.  Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei ollut.

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyyntöön liittyviä lisäkysymyksiä. Määräaikaan 1.11.2018 kello 12.00 mennessä ei esitetty kysymyksiä

Tarjouksen ovat antaneet seuraavat yritykset, sopimuskauden (2 vuoden) hinnoin.

1. RTK Palveut Oy

2. Siivousliike MR-Tiimi Oy

3. Siskon Siivous Oy

4. Tmi Tuus-Siivous

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja tarjoukset täyttivät tarjouspyynnössä vaaditut ehdot.

Tarjousvertailu

Tarjouspyyntöasiakirjojen mukaan palvelutuottajaksi valittiin kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous siten, että edullisin tarjous  saa vertailukohdan mukaan 47,5,5,5,5,1,1,1 vertailupistettä. Muiden tarjousten vertailupisteet laskettiin  seuraavasti: tarjousten vertailupisteet=edullisinmman tarjoushinta(X) jaettuna asianomaisen tarjouksen tarjoushinnalla (Y) kerrottuna arviointikohdan maksimipisteellä. Laskukaava on X/Y* (arviointikohdan maksimipisteen mukaan:47,5,5,5,5,1,1,1) pistettä.

Laadun osuus voi olla maksimissaan 30 vertailupistettä.

Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous on saanut suurimmat kokonaisvertailupisteet ja tulee Tuusulan kunnan ensisijaiseksi toimittajaksi, toiseksi toimittajaksi tulee toiseksi eniten kokonaisvertailupisteitä saanut ja kolmanneksi toimittajaksi tulee kolmanneksi eniten kokonaispisteita saanut tarjoaja.

Vertailussa eniten pisteitä sai TMI Tuus-Siivouksen tarjous 100 pistettä. Toiseksi eniten pisteitä sai Siivousliike MR-Tiimi Oy:n tarjous 96,20 pistettä. Kolmanneksi eniten pisteitä sai Siskon Siivous Oy:n tarjous 84,730 pistettä. Neljänneksi eniten pisteitä sai RTK Palvelut Oy:n tarjous 77,494 pistettä.

Kyse on puitejärjestelystä.

Hankintapäätös ja sopimus

Tuusulan kunnan laitoshuoltajien vuosi- ja sairauslomien sijaitamisen ja korjausrakentamisen jälkeisen siivouksen palvelun tuottajaksi valitaan 1. sijalle Tmi Tuus-Siivous, 2.sijalle Siivousliike MR-Tiimi  Oy JA 3. sijalle Siskon Siivous Oy.

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valitun / valittujen toimittajien kanssa tehdään kirjallinen hankintasopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Toimivalta

Tuusulan kunnanvaltuuston 11.12.2017 § 223 hyväksymän hallintosäännön toimivaltasäännösten mukaan lautakunta/kunnanhallitus päättää hankinnoista, joiden arvo ylittää 200 000 euroa.

Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

 Lisätiedot:

Riikka Meriläinen, riikka.merilainen@tuusula.fi, puh. 040 314 2260

Liitteet:

Tarjouspyyntö, avauspöytäkirja, vertailu-, kelpoisuus-, ja tarjouspyynnönmukaisuustaulukot

Ehdotus

Esittelijä

  • Ritva Lappalainen, projektijohtaja

Tekninen lautakunta  päättää

  • valita Tuusulan kunnan laitoshuoltajien vuosi- ja sairauslomien sijaistamisen ja korjausrakentamisen jälkeisen siivouksen palvelujen tuottajaksi 1. sijalle Tmi Tuus-Siivous, 2.sijalle Siivousliike MR-Tiimi Oy ja 3.sijalle Siskon Siivous Oy.

  • oikeuttaa kiinteistöhoitopäällikkö Atso Vesan  allekirjoittamaan hankintasopimus

  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirja tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjoajat, Riikka Meriläinen, Atso Vesa, Esa Koskinen, Ritva Lappalainen