Kunnanhallitus, kokous 29.10.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 369 Kolsan vanhan maatilan autotalli, asemakaavan muutos, vireille asettaminen

TUUDno-2018-1397

Valmistelija

  • Vilma Karjalainen, kaavasuunnittelija, vilma.karjalainen@tuusula.fi

Perustelut

Jokelassa Kolsan koulun länsipuolella Leikkurintien nurkkauksessa sijaitseva vanha, mahdollisesti 1930-luvun, tiilirakennus sijoittuu tällä hetkellä asemakaavan mukaiselle puistoalueelle. Rakennuksella on kult-tuurihistoriallisia arvoja ja sen muuttaminen esimerkiksi asuinkäyttöön auttaisi säilyttämään rakennuksen. Kulttuuri- ja rakennuskantaselvityksessä (2018) rakennus on luokiteltu luokkaan 2.  Rakennuksessa on ollut kunnan kirvesmiesten työskentelytiloja, mutta tiloja ei enää tarvita. Tilat eivät sovellu kunnan käyttöön. Rakennuksesta on ollut kyselyitä, voisiko sen ostaa ja muuttaa asuinkäyttöön. Asemakaavan muuttamisen vireille asettamisesta ei ole päätöstä eikä hanke ole vielä kaavoituksen työohjelmassa.

Kuntasuunnittelu on keskustellut alustavasti rakennuksen ja tarvittavien ympärysalueiden ottamisesta osaksi kehitettävät kiinteistöt -mosaiikkikaavaa, joka sisältää useita kunnan omistamia kiinteistöjä Tuusula eri alueilta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää, että

  • asemakaavan muutos asetetaan vireille, lisätään kaavoituksen työohjelmaan kärkihankkeeksi ja otetaan osaksi  kehitettävät kiinteistöt -kaavahanketta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

 

Tiedoksi

kaavoitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.