Kunnanhallitus, kokous 29.10.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 367 Määräalan osto kiinteistöstä ja esisopimus kiinteistön loppuosan ostamisesta, Focus

TUUDno-2018-1039

Valmistelija

  • Timo Mattila, maankäyttöneuvottelija, timo.mattila@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta on neuvotellut ***** kanssa noin 18,13 hehtaarin suuruisen määräalan ostamisesta kiinteistöstä 858-411-***** sekä esisopimuksen tekemisestä kiinteistön loppuosan ostamisesta. Kiinteistön loppuosa on suuruudeltaan noin 10,2 hehtaaria. 

Nyt ostettava 18,13 hehtaarin määräala sijaitsee pääasiassa lainvoimaisen FOCUS-osayleiskaavan alueella ja pieneltä osin kiinteistön pohjoisosasta lainvoimaisen Ruotsinkylä-Myllykylä osayleiskaavan alueella. FOCUS-osayleiskaavassa määräala sijoittuu teollisuus-ja varastoalueelle (T-2), liikennealueelle (L) sekä lentoliikenteen alueelle (LL-2). Määräalaan kohdistuu lisäksi merkinnät yhdystiestä/kokoojakadusta, kevyen liikenteen reitistä sekä lentomeluvyöhyke 1:stä (m1). Ruotsinkylä-Myllykylä-osayleiskaavassa määräalan pohjoisosa on osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi (MT-3).

Esisopimuksen myötä ostettava kiinteistön loppuosa, noin 10,2 hehtaaria, sijaitsee kokonaisuudessaan lainvoimaisen FOCUS-osayleiskaavan alueella. Kiinteistö sijoittuu teollisuus- ja varastoalueelle (T-2), liikennealueelle (L) sekä lentoliikenteen alueelle (LL-2). Kiinteistöön kohdistuu lisäksi merkinnät yhdystiestä/kokoojakadusta, kevyen liikenteen reitistä, lentomeluvyöhyke 1:stä (m1) sekä ohjeellisesta louhittavaksi tarkoitetusta alueen osasta (eo).

Nyt ostettavalla määräalalla ja esisopimuksen myötä ostettavalla kiinteistön loppuosalla ei ole asemakaavaa, eikä niihin kohdistu vireillä olevia asemakaavahankkeita.

Määräala sekä esisopimuksen myötä ostettava kiinteistön loppuosa ovat metsämaata.

Nyt ostettavan määräalan sijainti ja ulottuvuus on merkitty kauppakirjaluonnoksen liitteenä olevaan "Määräalan kartta" - liitekarttaan ja esisopimuksen myötä ostettavan kiinteistön loppuosan sijainti ja ulottuvuus on merkitty esisopimusluonnoksen liitteenä olevaan "Esisopimuksen kohde" - liitekarttaan.

Nyt ostettavan 18,13 hehtaarin määräalan kauppahinnaksi on neuvoteltu 1 314 425 euroa, josta muodostuu yksikköhinnaksi noin 7,25 €/m².

Esisopimuksen myötä ostettavan 10,2 hehtaarin kauppahinnaksi on neuvoteltu 739 500 euroa, josta muodostuu yksikköhinnaksi noin 7,25 €/m².

Kauppojen yhteishinnaksi tulee kaikkinensa 2 053 925 euroa ja pinta-alaksi noin 28,33 hehtaaria.

Nyt ostettavan määräalan kauppahinnan maksu sijoittuu vuodelle 2019, jolle valtuusto ei ole vielä käsitellyt ja päättänyt maanhankinnan budjettia. Tästä syystä tämä päätös tuodaan valtuuston erikseen hyväksyttäväksi. Esisopimuksen myötä ostettavan kiinteistön loppuosan kauppasummalle haetaan tarvittaessa erikseen määrärahalisäys sille vuodelle jona kauppa toteutuu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • että Tuusulan kunta ostaa ***** 1 314 425 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisin ehdoin noin 18,13 hehtaarin suuruisen määräalan kiinteistöstä 858-411-*****. Määräalan sijainti ja ulottuvuus on merkitty kauppakirjaluonnoksen liitteenä olevaan "Määräalan kartta" - liitekarttaan.
  • että Tuusulan kunta hyväksyy esisopimuksen ja siitä 4.10.2018 tehdyn ja liitteenä olevan esisopimusluonnoksen kiinteistön loppuosan ostamisesta.
  • että Tuusulan kunta ostaa Monica Elander-Heinolta 739 500 euron kauppahinnalla ja muutoin esisopimusluonnoksen liitteenä olevan "Lopullisen kiinteistön kaupan ehdot" - liitteen mukaisin ehdoin noin 10,2 hehtaarin suuruisen kiinteistön 858-411-*****. Kaupan kohteen sijainti ja ulottuvuus on merkitty esisopimusluonnoksen liitteenä olevaan "Esisopimuksen kohde" - liitekarttaan.
  • tehdä 18,13 hehtaarin määräalan kauppahinnan maksamiseen tarvittavan 1 314 425 euron suuruisen määrärahalisäyksen maanhankintaan vuodelle 2019.
  • oikeuttaa esisopimuksen ja kauppakirjojen allekirjoittajien tarvittaessa tekemään esisopimukseen ja kauppakirjoihin pieniä/teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen esisopimuksen ja lopulliset kauppakirjat.
  • että nyt ostettavan 18,13 hehtaarin määräalan kauppakirja sekä esisopimus 10,2 hehtaarin suuruisen kiinteistön loppuosan ostamisesta tulee allekirjoittaa viimeistään 30.4.2019 mennessä edellyttäen, että päätös on saanut lainvoiman. Jos nyt ostettavan määräalan kauppakirjaa ja esisopimusta kiinteistön loppuosan ostamisesta ei ole tähän mennessä allekirjoitettu, tämä päätös raukeaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Päivi Hämäläinen oli asiantuntijana kokouksessa.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.