Kunnanhallitus, kokous 29.10.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 370 Vanha Ruukin yleinen sauna, asemakaavan muutos, vireille asettaminen

TUUDno-2018-1398

Valmistelija

  • Vilma Karjalainen, kaavasuunnittelija, vilma.karjalainen@tuusula.fi

Perustelut

Kellokoskella Haukilahden puistossa Saunarannankujan päätteenä sijaitseva vanha Ruukin yleinen sauna sijoittuu asemakaavan mukaiselle puistoalueelle. Tällä hetkellä rakennuksessa on vuokralainen ja kunnan varastotiloja. Kunnalla ei ole enää tarvetta varastotiloille.  Rakennuksella on kulttuurihistoriallisia arvoja ja sen muuttaminen esimerkiksi asuinkäyttöön auttaisi säilyttämään rakennuksen. Rakennuksen on suunnitel-lut arkkitehti Karl Lindahl ja se on rakennettu vuonna 1926. Kulttuuri- ja rakennuskantaselvityksessä (2018) rakennus on luokiteltu luokkaan 1.
 
Saunarakennuksen ympäristössä on myös muita kehittäväksi sopivia kiinteistöjä, jotka olisi mahdollista ottaa osaksi samaa kaavaprosessia.  Kellokosken vanhan päiväkodin tontin (Saunarannankuja 4) ja Haukilahdentien pohjoispuolella sijaitsevan kiinteistön voisi muuttaa asuinkäyttöön. Haukilahdentien pohjoispuolen kiinteistölle nykyinen kaava sallii puhelinliikennettä palvelevia toimintoja. Kiinteistön omis-taa Elisa Oyj ja he ovat valmiita lähtemään kehittämään kiinteistöä.
Päiväkodin tontille nykyinen kaava sallii julkisia lähipalvelurakennuksia. 

Asemakaavan muuttamisen vireille asettamisesta ei ole päätöstä eikä hanke ole vielä kaavoituksen työoh-jelmassa. Kuntasuunnittelu on keskustellut alustavasti edellä mainittujen alueiden ottamisesta osaksi  kehitettävät kiinteistöt -mosaiikkikaavaa, joka sisältää useita kunnan omistamia kiinteistöjä Tuusula eri alueilta. Keskustelu Elisa Oyj:n kanssa heidän omistamansa kiinteistön osalta on aloitettu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää, että

  • asemakaavan muutos asetetaan vireille, lisätään kaavoituksen työohjelmaan kärkihankkeeksi ja otetaan osaksi kehitettävät kiinteistöt -kaavahanketta.
     

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kaavoitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.