Valtuusto, kokous 19.3.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Öljylämmityksen korvaaminen uusiutuvilla energialähteillä, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2018-463

Perustelut

Jussi Salonen esitti seuraavan hänen ja Tuusulan Puolesta valtuustoryhmän aloitteen:

"Teemme valtuustoaloitteen, että Tuusulan kunta korvaa kiinteistöissään olevat öljylämmitysratkaisut uusiutuvalla energialla pikaisella aikataululla.

Tuusulan kunnan on tehtävä tästä toteutussuunnitelma ja varattava vuoden 2019 talousarvioon tai jo mahdollisesti sitä ennen osavuosikatsausten yhteydessä tarvittavat varat, mikäli tämän vuoden talousarviomäärärahat eivät siihen riitä.

Tuusulan kunnassa on vielä öljylämmitteisiä kiinteistöjä viisi kappaletta: Ruotsinkylän, Rusutjärven, Klemetskogin koulut, Pertun päiväkoti ja Anttilan tilakeskus. Juuri hyväksytyssä kuntastrategiassa on yhtenä tämän valtuustokauden tavoitteena:

"14. Edistämme kestävää kehitystä kaikessa toiminnassa. Vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja lisäämme uusiutuvan energian osuutta energiankulutuksesta"

Näissä Tuusulan kunnan kiinteistöissä tehokkaimmin tämä toteutunee joko turvautumalla geotermiseen energiaan (Klemetskogin koulu on kallion päällä) tai nykyaikaisiin ilma-vesilämpöpumppuihin, jotka vaativat tuekseen primäärilämmityksen. Toteuttamalla tämä primäärilämmitys olemassa olevalla öljylämmitysratkaisulla öljyn kulutus voi vähentyä jopa 80 - 90 prosenttia. Aurinkoenergia on ajankohtainen lämmitysmuoto. On kuitenkin todennäköistä, että tehokkaammin voimme toimia geotermisillä energiaratkaisuilla ja ilma-vesilämpöpumpuilla."

Ehdotus

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.