Tekninen lautakunta, kokous 24.9.2024

§ 87 Hyökkälän koulun käytöstä poistuvien tilojen purkaminen

TUUDno-2024-1563

Valmistelija

  • Riitta Laurila, suunnitteluarkkitehti, riitta.laurila@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Tuusulan kunta omistaa Hyökkälän koulun (kortteli 35017, tontti 5:1). Hyökkälän koulusta koulutoiminta siirtyy koulujen palveluverkon uudistamisen mukaisesti kesällä 2025 valmistuvaan Rykmentinpuiston kampukseen.

Huonokuntoinen ja sisäilmaongelmien vuoksi lähes kokonaisuudessaan käytöstä poistettu, 1980 rakennettu yläkoulu esitetään purettavaksi ja vapautunut alue hyödynnettäväksi uuden asemakaavan toteuttamisessa.

Samassa yhteydessä esitetään purettavaksi myös 2004 valmistuneesta laajennusosasta mm. ruokasalin ja opettajienhuoneen sisältävä hallinto- ja ruokalasiipi. Edellä mainittu osa laajennuksesta sijoittuu pääosin tontille 5:1 sekä voimassa olevan asemakaavan mukaisen kevyenliikenteenreitin päälle.

Lisäksi puretaan tontilla 5:1 oleva jätekatos, valmistunut 2004 sekä alun perin tilapäiseksi rakennettu viipalekoulu, valmistunut 1988.

Valtuuston 4.9.2023 § 118 mukaisen päätöksen mukaan kiinteistön vanhimpaan, vuonna 1954 valmistuneeseen ja asemakaavalla suojeltuun osaan, sijoitetaan Taiteen ja kulttuurin palveluverkkosuunnitelman mukaisesti Taiteen ja kulttuurin toimitilat.

Lisäksi vuonna 2004 valmistunut laajennusosan luokkasiipi säilytetään ja kunnostetaan uuteen käyttötarkoitukseen. Luokkasiivessä on vuonna 1954 valmistuneesta osasta puuttuva ja rakennusluvan edellyttämä väestönsuoja. Luokkasiiven säilyttäminen ei vaikeuta uuden asemakaavan laadintaa ja tontinmuodostamista. Säilyttäminen edellyttää ulkoseinän rakentamista purettavaan hallinto-ruokasalisiipeen liittyviltä osin.

Säilytettävät koulurakennuksen osat sijoittuvat tontille 1:53. Koulukorttelissa on ohjeellinen tonttijako.

Purettavaksi esitetyn yläkoulun ja aikaisemmin purettujen päiväkotien ja urheilukentän alueelle on käynnistynyt huhtikuussa 2024 Hyökkälä-Väinöläntien asemakaavamuutos (3669) osallistumis- ja arviointisuunnitelman aloituskokouksella (OAS). Koko suurkortteli kaavoitetaan kerralla.

Hankkeen tavoitekustannukset

Purkukustannukset: n.75 – 100 €/m2 x n.5000 brm2 = 375 000 – 500 000 euroa.

2004 laajennusosan ulkoseinän ummistus n. 36 000 euroa.

Tavoiteaikataulu

Koulutoiminta siirtyy kesällä 2025 valmistuvaan Rykmentinpuiston kampukseen, minkä jälkeen tilat voidaan purkaa. Purkaminen mahdollisimman pian tilojen tyhjentymisen jälkeen vähentää tarvetta rakennuksen suojaamiseen ilkivallalta.

Toimivalta
Hallintosäännön maankäyttöä ja rakentamista koskevan toimivaltataulukon mukaan tekninen lautakunta päättää kiinteistön, rakennuksen tai suurehkojen rakenteiden purkamisesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kai Lange, tilapalvelupäällikkö, kai.lange@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä asemakaavoitukseen ja koulujen palveluverkon uudistamiseen liittyvän huonokuntoisen, vuonna 1980 valmistuneen Hyökkälän yläkoulun ja siihen liittyvän, vuonna 2004 valmistuneen hallinto- ja ruokalasiiven sekä jätekatoksen ja ns. viipalekoulun purkamisen.
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Jäsen Raimo Stenvall ehdotti että rakennuksesta ei pureta muuta kuin sen matala osa. Raimo stenvallin ehdotus hylättiin kannattamattomana.

Tiedoksi

rakennuspäällikkö, kiinteistönhoitopäällikkö, puhtauspalvelupäällikkö, sivistysjohtaja, koulun rehtori, suunnitteluarkkitehti, kiinteistönhoidon esihenkilö

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, tekninen lautakunta
osoite: PL 60, 04301 Tuusula
sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
puh. vaihde: 09 87 181

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä Tuusulan kunnan asiakaspalvelupiste TuusInfoon os. Autoasemankatu 1, 04300 Tuusula.