Kunnanhallitus, kokous 6.5.2024

§ 180 Kuntatodistusohjelman limiittien korottaminen

TUUDno-2024-969

Valmistelija

  • Heli Hippeläinen, vs.talousjohtaja, heli.hippelainen@tuusula.fi

Perustelut

Kunnalla on kuntatodistusohjelmasopimukset Aktia Pankki Oyj:n, Kuntarahoitus Oyj:n, Nordea Pankki Suomi Oyj:n, OP Yrityspankki Oyj:n ja kanssa. Ohjelmat ovat tällä hetkellä 30 milj. euron suuruiset/pankki ja Aktian Oyj:n osalta ohjelmien koko on 15 milj. euroa.

Talousarvion 2024 mukaan kunnan lainamäärä nousee vuoden loppuun mennessä noin 262 milj. euroon. Kunnan lyhytaikaisen rahoituksen tarve vaihtelee huomattavasti kuukauden sisällä verotilitysten sekä palkkojen ja ostolaskujen eräpäivien erilaisen maksurytmin vuoksi. Enimmillään kuntatodistusohjelmia oli huhtikuussa 2024 käytössä yhteensä 73 milj. euron edestä. Talousjohtajalle on talousarviossa 2024 myönnetty valtuudet nostaa lyhytaikaista rahoitusta enintään 80 milj. euron puitteissa. Velkamäärän kasvaessa kuntatodistusohjelmien kokoa on tarkoituksenmukaista korottaa riittävien maksuvalmiusreservien ja tehokkaan kilpailuttamisen varmistamiseksi.

Tarkoituksena on, että kunnan pankkikohtainen kuntatodistusohjelmia nostetaan enintään 50 milj. euroon/pankki.  

Limiittien korottaminen ei suoranaisesti lisää kunnan kustannuksia, sillä kuntatodistusohjelman käyttämättömästä osasta ei peritä provisioita tai muita kustannuksia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää, että

  • Aktia Pankki Oyj:n, Kuntarahoitus Oyj:n, Nordea Pankki Suomi Oyj:n ja OP Yrityspankki Oyj:n kuntatodistusohjelmien limiittejä voidaan nostaa enintään 50 miljoonaan euroon/pankki.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.