Tekninen lautakunta, kokous 17.4.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Pataljoonantie, Rykmentintie ja Tykkitie, katusuunnitelmaehdotusten hyväksyminen

TUUDno-2017-240

Valmistelija

  • Touko Määttä, suunnitteluinsinööri

Perustelut

Asiaselostus

Yhdyskuntatekniikan tulosalue on asettanut  Monion ja Rykmentinpuiston keskuksen asemakaava-alueilla olevien seuraavien katujen katusuunnitelmaehdotukset yleisesti nähtäville:

  • Pataljoonantie plv 30-480
  • Rykmentintie välillä Pataljoonantie-Rykmentin puistotie.
  • Tykkitien yksityistien katusuunnitelmaehdotus plv 0-70.

piir.no 1998/1,4,5,6,14,15,21,22,25.

Suunnitelmat olivat nähtävillä 22.3 - 4.4.2018.

Pataljoonantie ja Rykmentintie ovat osa asuntomessujen ja Monion katuverkostoa.

Suunnitelmien sisältö:

  • Kaava-alueiden katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen tulevan liikennetarpeen edellyttämään kuntoon.

Katusuunnitelmaehdotuksesta on nähtävillä olon aikana jätetty 2 muistutusta.

Tuusulan seurakunta:

"Seurakunnalle on tärkeää saada tieto kunnallistekniikan rakentamisen aikataulusta. Seurakuntakeskusen pohjoispuolisen pysäköintialueen määräaikainen sopimus päättyy, kun maanrakennustyöt alkavat. Tämän vuoksi seurakunnan tulee rakentaa uudet pysäköintipaikat seurakuntakeskuksen itäpuolelle ennen kunnallistekniikan rakentamisen alkamista."

Vastine:

Rykmentin keskuksen alueen rakentaminen alkaa vuoden 2018 syksyllä ja se valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

 

Teijo Pankko:

"Pyydän olemaan täsmällinen; esimerkiksi saamastani karttaliitteestä on sen tottumattoman käyttäjän mahdotonta löytää oikeita tietoja. Ei liene tarkoitus, että kunta kokeilee, mahtaako kuntalainen löytää. Teillähän kaikki tiedot on.

Kuvasta päätellen kiinteistö Oy olisi menettämässä maa-aluetta tiejärjestelyissä. En myöskään näe mitään suunnitelmia tonttiliittymän osalta. Kunnan kaavatoimiston kanssa on myös vuoden 2017 syksyllä käyty keskusteluja korttelin kaavamuutoksista. Tiesuunnitelmassa on otettava huomioon eri kaavamuutosvaihtoehdot.

Ilmoitan tällä viestillä, että Kiinteistö Oy vastustaa Tykkitie-Pataljoonantie-Rykmentintie -suunnitelmaa. Pyydän vastaamaan tähän viestiin:
- että nämä vaatimukset on vastaanotettu ja kirjattu, tai
- mikäli tarpeellista, missä muussa muodossa vaatimukset on kunnalle esitettävä."

Vastine:

Tykkitie sijaitsee entisen varuskunta-alueen osalla, jossa ei ole vielä asemakaavaa. Alueen asemakaava on ehdotusvaiheessa. Asemakaavaehdotus on hyväksytty kuntakehityslautakunnassa 26.4.2017. Asemakaava esitetään hyväksyttäväksi kunnanvaltuustossa sen jälkeen, kun alueen maanomistajien kanssa on saatu tehtyä maankäyttösopimukset.

Tykkitie on nykyisin noin 500 m pitkä yksityistie, joka on Senaatti-kiinteistöjen hoidossa. Kaavaehdotuksessa nykyisen Tykkitien alkuosa muuttuu Pataljoonantieksi, joka jatkuu edelleen tulevalle Rykmentintielle. Tykkitien suora liittymä Järvenpääntielle poistuu ja liittymä siirtyy Pataljoonatielle. Tykkitien sijainti pysyy paikoillaan. Ainoastaan sen korkeusasemaa on tehtävä muutoksia siinä vaiheessa, kun Pataljoonantien alkuosa rakennetaan.

Pataljoonantien rakentamisen kannalta tarkoituksenmukaisinta olisi rakentaa Pataljoonantie Järvenpääntien liikennealueen rajalta Rykmentintielle asti yhtenä urakkana. Tällöin myös Tykkitien liittymän paikkaa muutettaisiin ja kadun korkeusasemaa laskettaisiin, jotta liittymästä saataisiin turvallinen. Kiinteistö Oy:n liittymän paikka muuttuisi nykyisestä paikastaan paalulle 30 nähtävillä olleessa Tykkitien katusuunnitelmassa.

Pataljoonantien alkupää ei kuitenkaan ole kaava-alueen ensisijaisen liikennöintitarpeen turvaamisen kannalta kriittinen vaan hanke voidaan tältä osin toteuttaa myöhemmin sen jälkeen, kun Kirkonmäen asemakaava on lainvoimainen ja Monion alue alkaa rakentua. Muutokset Tykkitiehen siltä osin, kun se sijaitsee Monion asemakaavan ulkopuolella voidaan niin ikään jättää tässä vaiheessa toteuttamatta. Rakennettava Pataljoonantien osa voidaan liittää väliaikaisella yhteydellä Tykkitiehen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä Pataljoonatien katusuunnitelman paaluvälillä 70…480 ja Rykmentintien katusuunnitelman paaluvälillä 0…270; piir.nrot 1998/1,4,5,6,14,15,21,22,25
  • jättää hyväksymättä Pataljoonantien katusuunnitelman paaluvälillä 30…70 ja Tykkitien katusuunnitelman
  • Pataljoonatie liitetään nykyiseen Tykkitien väliaikaisin liittymäjärjestelyin
  • määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti katusuunnitelmien hyväksymispäätöksen tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tuusulan seurakunta, Teijo Pankko, kiinteistön omistajat ja haltijat, maankäyttö, Jyrki Sjöblom