Tekninen lautakunta, kokous 17.4.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Rykmentinpuiston keskus, katusuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen

TUUDno-2017-990

Valmistelija

  • Suvi Honkanen, suunnitteluinsinööri, suvi.honkanen@tuusula.fi

Perustelut

Rykmentinpuiston keskuksen (Rykmentin puistotie, Rykmentintie välillä Rykmentin puistotie-Klaavolantie ja Patteristontie) katusuunnitelmaehdotus, piir.no 2035/1-12 on ollut yleisesti nähtävillä 22.3. - 4.4.2018.

Rykmentinpuiston keskuksen kaava-alue yhdistää Hyrylän keskustan ja Puustellinmetsän kaava-alueen. Katusuunnitelmaehdotukseen sisältyvä Rykmentin puistotie on lisäksi olennainen osa vuoden 2020 asuntomessuja, sillä alueelle tulee järjestää 2 eri kulkureittiä.

Suunnitelman sisältö:

  • Kaava-alueen katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen


Katusuunnitelmaehdotuksesta on nähtävillä olon aikana jätetty 2 muistutusta.

Tuusulan seurakunta:

"Seurakunnalle on tärkeää saada tieto kunnallistekniikan rakentamisen aikataulusta. Seurakuntakeskuksen pohjoispuolisen pysäköintialueen määräaikainen sopimus päättyy, kun maanrakennustyöt alkavat. Tämän vuoksi seurakunnan tulee rakentaa uudet pysäköintipaikat seurakuntakeskuksen itäpuolelle ennen kunnallistekniikan rakentamisen alkamista."

Vastine:

Rykmentin keskuksen alueen rakentaminen alkaa vuoden 2018 syksyllä ja se valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.


Kulttuuri-ja museotoimi:

"Suunnitelmissa tulee huomioida museoalueelle ja museoalueella turvattu liikkuminen. Jatkosuunnitelmissa tulee huomioida museon kehittymistarpeet ja varmistaa Klaavolantien sulkeminen, eli Klaavolantien Kulloontien päädyn muuttaminen kevytväyläksi."

Vastine:

Klaavolantien tulevat liikennejärjestelyt ratkaistaan Hökilän asemakaavan prosessin yhteydessä. Alustava suunnitelma on muuttaa Klaavolantien Kulloontie pääty kevytäväyläksi, mikä estäisi läpiajoliikenteen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää 

  • hyväksyä Rykmentinpuiston keskuksen (Rykmentin puistotie, Rykmentintie välillä Rykmentin puistotie-Klaavolantie ja Patteristontie) katusuunnitelmaehdotuksen, piir.no 2035/1-12
  • määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti katusuunnitelmien hyväksymispäätöksen tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tuusulan seurakunta, Kulttuuri-ja museotoimi, kiinteistön omistajat ja haltijat, maankäyttö, Jyrki Sjöblom