Kunnanhallitus, kokous 15.4.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 Maakaasuputken siirto, Rykmentinpuiston työpaikka-alue, Gasum, lisämääräraha

TUUDno-2019-608

Valmistelija

  • Tuomo Sipilä, ohjelmapäällikkö

Perustelut

Rykmentinpuiston 3 -työpaikka-alue on kunnan yksi tärkeimmistä työpaikkatoimintojen kärkihankkeista. Kunnan omistaman Rykmentinpuiston tulevan työpaikka-alueen läpi kulkee Gasumin maakaasuputki. Alueen ottaminen työpaikkatoimintojen käyttöön edellyttää maakaasuputken linjauksen siirtoa. Alueen kaavoitustyön ja kunnallisteknisen suunnittelun rinnalla on laadittu perussuunnittelu kaasuputken siirrosta. Perussuunnitteluvaiheessa on haettu uudelle kaasuputkelle paras ja kustannustehokas uusi sijaintivaihtoehto. Maakaasulinjan siirrosta vastaa Gasum, joka veloittaa kuntaa toteutuneiden kustannusten mukaan.

Kunnan tavoitteena on saada alueen suunnittelu ja toteutus ripeästi eteenpäin. Kaasuputken siirto on syytä tehdä nopealla aikataululla, jotta alueen toteutus ei viivästy putken siirrosta johtuen. Valtuustolle tehdyssä 2019 määrärahaesityksessä ei olut huomioitu maakaasulinjan siirron aiheuttamia kustannuksia suunnittelutilanteen keskeneräisyyden vuoksi. Alueen sujuvaa ja nopeutettua toteutusta varten tarvitaan määräraha maakaasulinjan siirtoa varten kuitenkin jo vuoden 2019 aikana. Maakaasulinjan siirrosta on allekirjoitettu sopimus Tuusulan kunnan ja Gasumin välille.

Määräraha varmistaa yritystonttituotannon vaatiman maakaasulinjan siirron. Perussuunnittelun mukainen arvioitu siirron laskutusarvo on 1 034 000€, johon lisätään Gasumin kustannuksia 12% eli yhteensä 1 158 000€. Arvioitu määräraha tarve on 1 200 000 €.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä liitteenä olevan Tuusulan kunnan ja Gasum Oy:n allekirjoittaman sopimuksen ja 
  • ehdottaa valtuustolle, että

 

VALTUUSTO päättää

  • myöntää 1,2 miljoonan euron lisämäärärahan maakaasuputken siirtoa varten Rykmentinpuisto 3:n tulevalla työpaikka-alueella.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tuomo Sipilä ja Lauri Kopposela olivat asiantuntijoina kokouksessa.

Tiedoksi

Gasum Oy, kasvun ja ympäristön toimialue

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.