Kunnanhallitus, kokous 17.12.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 461 Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä, perussopimuksen uudistaminen

TUUDno-2018-1144

Valmistelija

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi
  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymän (TSV) yhtymävaltuusto päätti kokouksessaan 19.4.2018, että TSV:n perussopimus päivitetään uuden kuntalain mukaiseksi.  Kuntalain mukaan vanhat perussopimukset on päivitettävä viimeistään 31.12.2019 mennessä. Perussopimuksen päivitystä on luonnosteltu kuntaliiton ohjeen mukaisesti vastaamaan uutta, vuonna 2015 voimaan tullutta kuntalakia. Luonnos lähetettiin 23.4.2018 jäsenkuntien edustajille kommentoitavaksi 31.7.2018 mennessä. Vastauksia saatiin Tuusulan kunnalta ja  Järvenpään kaupungilta. Kommenttien johdosta perussopimusluonnosta muokattiin muutamaan otteeseen.

TSV on lähettänyt uuden version perussopimuksesta sähköpostitse 26.11.2018 jäsenkuntien hyväksyttäväksi. Tavoitteena on, että uusi perussopimus astuu voimaan 1.1.2019 alkaen.

Uudesta kuntalaista johtuvien muutoksien lisäksi oleellisia muutoksia on vain muutama. Ensimmäinen kohta on § 6, yhtymävaltuustoon esitetään valittavaksi kaksi jäsentä entisen neljän sijasta. Toinen kohta on § 36, putkien siirtokustannusten jakaminen. Tämä on muutettu enemmän putken eliniän mukaiseksi ja selkeämmäksi, saman tyyliseksi kuin on kuntien vesilaitosten ja asiakkaiden väliset sopimukset. Aikaisempi malli perustui enempi tapauskohtaiseen harkintaan. Tämä johti turhaan spekulointiin ja epäjohdonmukaisuuteen eri kuntien välillä.

Lisäksi kuntayhtymän nimi muuttuu 1.1.2019 Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymäksi, joka on otettu huomioon perussopimuksen teksteissä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • hyväksyä liitteen mukaisen uudistetun perussopimuksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.