Kunnanhallitus, kokous 9.4.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 126 Kouluruokaryhmät kaikkiin Tuusulan kouluihin, aloite

TUUDno-2018-460

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi

Perustelut

Valtuusto 9.10.2017 § 188

Valtuutettu Ilona Toivanen on 09.10.2017 jättänyt seuraavan valtuustoaloitteen:

"Tuusulan ruokapalvelut on tehnyt todella hyvää työtä kouluruoan parissa, sekä kouluissa että päiväkodeissa. Palvelu on ollut hyvää ja avoimuus uusille ideoille ihailtavaa. Tuusulan kouluissa saa kasvisruokaa linjastosta ja esimerkiksi itse rakennettavat salaatit ovat saavuttaneet suurta suosiota oppilaiden parissa.

Edelleen kuitenkin myös Tuusulassa, kuten muuallakin Suomessa monet koululaiset, etenkin nuoret, jättävät kouluruokailun väliin. Syyt tähän ovat moninaiset alkaen ruokailutilanteesta ja jonoista, päätyen ruoan laatuun.

Yksi hyvin toimiva käytäntö lasten kouluruokailun kehittämiseksi on kouluruokatyöryhmät. Kouluruokatyöryhmä koostuu oppilas-, henkilöstö- ja keittiöhenkilökuntaedustuksesta ja se kokoontuu säännöllisesti pohtimaan erilaisia kehitys- ja parannusehdotuksia jokaisen yksikön ruokailun järjestämiseen. Osassa Tuusulan kouluista on jo olemassa ruokatyöryhmä ja tällä aloitteella toivomme sellaisen perustettavan jokaiseen kouluun."

Kasvatus- ja sivistystoimen vastaus aloitteeseen:

Aloite kouluruokatyöryhmien perustamisesta on kannatettava. Ruokapalvelut ja koulut ovat tehneet Tuusulassa hyvää työtä kouluruoan parantamiseksi. Kouluruokatyöryhmän kautta mahdollistuu vielä tiiviimpi ja säännöllisempi yhteistyö. Sitä kautta on myös mahdollista kehittää kouluruokailua sekä sen mainetta. Lukuvuoden 2018-19 alusta kaikkiin Tuusulan kouluihin perustetaan kouluruokatyöryhmä. Kouluruokatyöryhmä koostuu oppilas-, henkilöstö- ja keittiöhenkilökuntaedustuksesta ja se kokoontuu säännöllisesti lukuvuodessa pohtimaan erilaisia kehitys- ja parannusehdotuksia jokaisen yksikön ruokailun järjestämiseen. Koulu- ja ruokapalvelut arvioivat kokoontumisten määrän paikallisesti riittäväksi, jotta toiminnan kehittäminen ja kehitystyön seuranta on mahdollista.

Ehdotus

Esittelijä

Virpi Lehmusvaara tuulehmuvi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää

- hyväksyä esittelytekstin mukaisen vastauksen valtuutettu Ilona Toivasen esittämään aloitteeseen

- ehdottaa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

- katsoa valtuutettu Ilona Toivasen 9.10.2017 § 188 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että

VALTUUSTO päättää

  • katsoa valtuutettu Ilona Toivasen 9.10.2017 § 188 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.